/

Πρόσκληση συμμετοχής σε διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα: «Σεξουαλική αγωγή στο παιδί: Ο ρόλος του εκπαιδευτικού και του γονέα»

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Κεφαλονιάς και Ιθάκης «Απόπλους» σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας, δια της υπεύθυνης σχολικών δραστηριοτήτων  διοργανώνει Διαδικτυακό Σεμινάριο με θέμα «Σεξουαλική αγωγή στο παιδί: Ο ρόλος του εκπαιδευτικού και του γονέα», με εισηγητή τον Δρα Θάνο Ασκητή, Ψυχίατρο – Σεξολόγο, Καθηγητή Ψυχιατρικής EUC και Πρόεδρο του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας.

Με τον όρο σεξουαλική αγωγή στο σχολείο ο Δρ. Ασκητής περιγράφει τον τρόπο που εξηγείται η σεξουαλικότητα ως μέρος της ανθρώπινης ανάπτυξης (φυσιολογία, ανατομία, σεξουαλική λειτουργία), η ταυτότητα του φύλου, οι διαπροσωπικές και ερωτικές σχέσεις, καθώς και θέματα κοινωνιολογικού ενδιαφέροντος που άπτονται της σεξουαλικότητας (κοινωνική και συναισθηματική μάθηση).

Στην σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών συμβάλλουν τόσο οι γονείς ως πρότυπα ταύτισης και φορείς ηθικών αρχών και στάσεων ζωής και συμπεριφοράς, όσο και οι εκπαιδευτικοί ως φορείς γνώσης, μάθησης και κοινωνικοποίησης με κοινό σκοπό την προαγωγή της ψυχικής και σεξουαλικής υγείας των παιδιών και εφήβων και την πρόληψη. Παρόλα αυτά, η ντροπή και η αμηχανία είναι τα συνήθη συναισθήματα από τα οποία διακατέχονται γονείς και εκπαιδευτικοί όταν πρόκειται να μιλήσουν για τέτοιου είδους θέματα και ως εκ τούτου είτε τα αποφεύγουν, είτε επικαλούνται κάποιον ‘ειδικό’ για να μιλήσει για αυτά.

Ωστόσο τα τελευταία χρόνια προκύπτει όλο και πιο επιτακτικά η ανάγκη να αποσαφηνιστούν θέματα αγωγής ψυχοσεξουαλικής υγείας τόσο ως αίτημα από τα σχολεία, όσο και σαν περιστατικά που επισκέπτονται ή επικοινωνούν με το Κέντρο Πρόληψης. Λόγω της μεγάλης διάστασης των δημοσιοποιημένων περιστατικών σεξουαλικών κακοποιήσεων θεωρούμε πλέον ότι η ενημέρωση είναι βασικός πυλώνας της Πρόληψης και μπορούμε όλοι να έχουμε πρόσβαση σε αυτή.

Το διαδικτυακό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 18:00 – 19:30, μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι και την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022 μέσω του συνδέσμου

https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZMuc-CpqzgsEtT_PVZ80VaewaMJxkkL8OOh

όπου θα συμπληρώσουν το ονοματεπώνυμο και το mail τους και θα πατήσουν το κουμπί «Register». Μόλις ολοκληρώσουν τη διαδικασία, θα λάβουν στο mail που δήλωσαν την επιβεβαίωση της συμμετοχής τους μέσω της οποίας μπορούν να συνδεθούν στο σεμινάριο πατώντας το κουμπί «Join Meeting» που βρίσκεται σε ευδιάκριτο γαλάζιο πλαίσιο.

            Για την διευκόλυνση της συμμετοχής σας προτείνεται να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες:

•           Παρακαλούμε θερμά να χρησιμοποιήσετε υπολογιστή (επιτραπέζιο ή laptop) και να έχετε εγκαταστήσει την τελευταία έκδοση της εφαρμογής του Zoom Client for Meetings την οποία μπορείτε να την κατεβάσετε και να την εγκαταστήσετε από εδώ:

https://zoom.us/download#client_4meeting

Αν δεν θέλετε να το κάνετε εκ των προτέρων, το πρόγραμμα θα εγκατασταθεί αυτόματα μόλις επιχειρήσετε να συνδεθείτε στο σεμινάριο.

•           Εναλλακτικά, μπορείτε να εγκαταστήσετε την εφαρμογή στο τάμπλετ ή το κινητό σας μέσω του GooglePlay εδώ: https://play.google.com/store/apps/details?id=us.zoom.videomeetings  αν έχετε συσκευή Android ή μέσω του AppStore αν έχετε iPhone/iPad εδώ: https://apps.apple.com/us/app/id546505307 .

•           Παρακαλούμε να έχετε δοκιμάσει ότι λειτουργεί το μικρόφωνο και η κάμερα του υπολογιστή σας και να είστε σε μέρος με σταθερή σύνδεση ίντερνετ.

     Για οποιαδήποτε απορία ή πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Κέντρο Πρόληψης «Απόπλους» στο τηλέφωνο 2671027320 Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9:30 έως 14:00, ή μέσω mail στο apoplus@otenet.gr.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 3/11/2022 #ODUSSEIA #ODYSSEIA