Κανένα πρόβλημα δε λύνεται διά της απουσίας! -Σχόλιο σχετικά με το Δημοτικό Συμβούλιο Ληξουρίου

Την 27η Οκτωβρίου 2022 παρέστη στο  Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ληξουρίου.

Η συνεδρίαση είχε σκοπό την ενημέρωση από το Σώμα των θεμάτων του Δήμου και αντίστοιχα από μένα  με την ιδιότητά μου ως Βουλευτή Κεφαλληνίας για τις δράσεις της Κυβέρνησης που  αφορούν τον Δήμο Ληξουρίου.

Οι κύριοι Βασίλειος Ρουχωτάς και Διονύσιος Αραβαντινός, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων με ανακοίνωσή τους δημοσιοποίησαν ότι δεν παρέστησαν ως «ένα ηχηρό μήνυμα κυρίως προς τον Δήμαρχο αλλά και τον επισκέπτη Βουλευτή»  λόγω της «επίμονης  άρνησης  του  Δήμαρχου να εισάγει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο   σοβαρά θέματα του Δήμου».

Και το ερώτημα που δημιουργείται:

Είναι προτιμότερο οι δημοτικοί σύμβουλοι να απουσιάζουν και να κρύβονται από το Δημοτικό συμβούλιο ως παράσταση διαμαρτυρίας, ή να παρίστανται και να εκφράζουν τις απόψεις και την κριτική τους;

Η ανάγκη υποστήριξης του Ληξουρίου ως νεοσύστατου Δήμου δεν επιτρέπει καμία περιφρόνηση των θεσμών της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Εκτός και αν θεωρούν βέβαια χάσιμο χρόνου να συζητούν στο Δημοτικό Συμβούλιο με τους συναδέλφους τους δημοτικούς συμβούλους τον Δήμαρχο και τον Βουλευτή…

Σε ό,τι με αφορά, προτίθεμαι να ζητήσω την εκ νέου σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με το ίδιο θέμα και να παραστώ.

Πιστεύω στον διάλογο, την υγιή αντιπαράθεση και τη συνεργασία προς όφελος του τόπου μας.

Από την 7η Ιουλίου του 2019, οπότε και η προεκλογική περίοδος είχε παρέλθει, ως Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης βρέθηκα στη Παλική, ουκ ολίγες φορές για ζητήματα που απασχολούν τους παλικισιάνους.

Αλλά και στην Αθήνα, όποτε απαιτήθηκε η συνδρομή μου σε αιτήματα που αφορούν τον Δήμο και τους πολίτες του Ληξουρίου, ήμουν πάντοτε, αδιαπραγμάτευτα, παρών.

Την αναφορά, επομένως,  των Αραβαντινού και Ρουχωτά στο πρόσωπό μου ως επισκέπτη την αφήνω στη κρίση των συμπολιτών μας.

Εκείνοι γνωρίζουν τις «επισκέψεις μου» στο Ληξούρι και στην Παλική ως επαγγελματία, μαχόμενου, Δικηγόρου αρχικά στην συνέχεια ως Βουλευτή του Νομού μας.

Το ενδιαφέρον, άλλωστε, της Κυβέρνησης, του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και εμένα ως εκλεγμένου Βουλευτή με την Νέα Δημοκρατία δεν αμφισβητείται.

Η έμπρακτη στήριξη του Δήμου Ληξουρίου για την αντιμετώπιση  των φυσικών καταστροφών, των επιπτώσεων της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης δε προέκυψε μόνη της.

Είναι αποτέλεσμα συστηματικής δουλειάς και συνεργασίας στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Εκεί που το μέτρο σύγκρισης δεν είναι η προσχηματική απουσία αλλά η ισχυρή και συνεχής παρουσία.

Ελπίζω οι κύριοι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων να αποφασίσουν να «επισκεφθούν» το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Ληξουρίου.

Εκεί μπορούμε να συζητήσουμε ανοικτά κάθε προβληματισμό τους.

Από τη πρώτη μέρα της εκλογής μου έχω επιλέξει να είμαι Βουλευτής «όλων των συμπατριωτών μας».

Ισχύει και στη περίπτωσή τους.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλλονιάς και Ιθάκης

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 2/11/2022 #ODUSSEIA #ODYSSEIA