/

ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ

Συγκέντρωση 10.30 στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ-ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ-ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΑΛΙ Ο ΛΑΟΣ!

Εργαζόμενη- εργαζόμενε, νέα- νέε,

Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης καλεί όλους τους εργαζόμενους και τους άνεργους των νησιών μας στην οργάνωση του αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που γεννά φτώχεια, πείνα, εκμετάλλευση και πολέμους και που αφήνει τον λαό να ξεπαγιάζει για να ζεσταίνονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Για τη διεκδίκηση ουσιαστικών αυξήσεων στους μισθούς και στις συντάξεις, για συλλογικές συμβάσεις που κατοχυρώνουν σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για ρεύμα και βασικά αγαθά φτηνά για τον λαό.

Σε Κεφαλονιά και Ιθάκη βιώσαμε ένα από τα πιο κερδοφόρα για τους επιχειρηματικούς ομίλους καλοκαίρια όλων των εποχών. Οι εκατοντάδες δεκάδες εργαζόμενοι είτε δουλεύαμε στον τουριστικό κλάδο είτε δουλεύαμε στη ναυτιλία, στις μεταφορές, στα σούπερ μάρκετ και αλλού βιώσαμε ένα από τα πιο βάρβαρα καλοκαίρια όλων των εποχών. Υπερεντατικοποίηση, απλήρωτη εργασία, εργοδοτικές αυθαιρεσίες, στρες, επαγγελματικές ασθένειες χτύπησαν κόκκινο! Έτσι εννοούν εργοδοσία-κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια τους το «τουριστικό θαύμα» της χώρας μας: τσάμπα εργασία και σακάτεμα για τους πολλούς – αμύθητα κέρδη για τους λίγους.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση έχει το θράσος να μας καλεί να προσαρμοστούμε στη φτώχια, στην ανέχεια και στη μισή ζωή, λέγοντάς μας ότι όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει. Όμως, δεν γίνεται το μεγάλο κεφάλαιο και η εργοδοσία να απολαμβάνουν απ’ όλες τις κυβερνήσεις ως τώρα, είτε αυτές λέγονται ΝΔ είτε ΣΥΡΙΖΑ είτε ΠΑΣΟΚ είτε εθνικής ενότητας είτε όπως αλλιώς επιλέγουν να την ονομάσουν, ασυλία για να μπορούν διαρκώς να αυξάνουν τα κέρδη τους σε βάρος των δικαιωμάτων μας. Σωρεία φοροαπαλλαγών, φοροελαφρύνσεων, δεκάδες δις ευρώ κατευθύνονται στα ταμεία των  επιχειρηματικών ομίλων, ενώ ο λαός πληρώνει πάντα τον λογαριασμό!

Τέτοια χάρη δεν θα τους κάνουμε! Την δίκαιη οργή και αγανάκτηση μας θα τη μετουσιώσουμε σε νέους αγώνες, πάλη και διεκδίκηση μιας καλύτερης  ζωής. Τη λύση μπορεί να τη δώσει μόνο ο λαός με την πάλη του, τον αγώνα του, την αλληλεγγύη του. Παίρνουμε θάρρος από τους αγώνες που αναπτύσσονται σε μία σειρά εργασιακούς χώρους σε όλη την χώρα όπως στην Cosco, στην e-food, στη ΛΑΡΚΟ, στα ξενοδοχεία της Κέρκυρας και της Ζακύνθου αλλά και αλλού.

Συνάδελφοι,

Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης καλεί τα σωματεία, τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τους ανέργους, τους μικρομεσαίους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους και όλους τους κατοίκους των νησιών μας να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για την επιτυχία της απεργίας.

Την ημέρα της απεργίας 9 Νοέμβρη καλούμε σε συγκέντρωση στις 10:30 στην Κεντρική Πλατεία Αργοστολίου.

Απαιτούμε

          Αυξήσεις στους μισθούς με βάση την αύξηση του πληθωρισμού, 825€ κατώτατο μισθό.

          Υπογραφή Συλλογικών συμβάσεων στα ύψη των αναγκών μας. Να προσέλθει η Ένωση Ξενοδόχων   Κεφαλονιάς στην διαπραγμάτευση που καλεί το Σωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων Κ-Ι για την υπογραφή Τοπικής Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας.

          Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του πετρελαίου θέρμανσης.

          Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη και ηλεκτρική ενέργεια.

          Κατάργηση του χρηματιστηρίου της Ενέργειας και του Εμπορίου Ρύπων.

          Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και στο επίδομα  θέρμανσης, αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000 ευρώ.

          Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης.

          Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

          Κατοχύρωση κατώτερων εγγυημένων τιμών στα αγροτικά προϊόντα και μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής.

          Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο.

          Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά.

          Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες.

          Κανένας πλειστηριασμός λαϊκού νοικοκυριού. Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία για το λαό.

          Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που χτυπούν τα εργατικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 2/11/2022 #ODUSSEIA #ODYSSEIA