Ένα μεγάλο βήμα για την διεκδίκηση μονάδας επεξεργασίας αστικών λυμάτων και δικτύου αποχέτευσης στην Ιθάκη

Με απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου Ιθάκης εγκρίθηκε η προκαταρκτική μελέτη του δικτύου αποχέτευσης του οικισμού του Βαθέως. Με αυτό τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση της κύριας μελέτης της εγκατάστασης (μονάδα επεξεργασίας και δίκτυο).

Συγχαρητήρια στο Δήμο Ιθάκης και στο Δημοτικό Συμβούλιο για την προώθηση μιας τόσο σημαντικής παρέμβασης για την Ιθάκη. Η λειτουργία δικτύου αποχέτευσης και μονάδας επεξεργασίας αστικών λυμάτων, αναβαθμίζει όχι μόνο την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών, αλλά αποτελεί και βασική προϋπόθεση ώστε να διατηρήσει η Ιθάκη ποιοτικό τουριστικό προϊόν, με βάση τα πρότυπα της βιώσιμης ανάπτυξης και μιας περιβαλλοντικά σύγχρονης προσέγγισης για τη διαχείριση των λυμάτων.

Είμαι πεπεισμένος ότι, η ολοκλήρωση ενός τόσο σημαντικού έργου, σε συνδυασμό και με άλλες παρεμβάσεις, θα καταστήσει την Ιθάκη πρότυπο σε επίπεδο υποδομών στη νησιωτική Ελλάδα.

Με τη θεσμική μου ιδιότητα ως Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης, είναι αυτονόητο ότι θα υποστηρίξω τις προσπάθειες του δήμου Ιθάκης να εξασφαλίσει πλήρη χρηματοδότηση για την κατασκευή του έργου όταν ωριμάσει μελετητικά η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 30/10/2022 #ODUSSEIA #ODYSSEIA