Έκφραση Συλλυπητηρίων από το EΣ της Ιακωβατείου και τον Δήμο Παλικής

Από την Ιακωβάτειο

Το Εφορευτικό Συμβούλιο, η Διευθύντρια και η υπάλληλος της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης νιώθουν την υποχρέωση να εκφράσουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στους σταθερούς φίλους, υποστηρικτές και συνεργάτες της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης Δημήτρη και Αναστασία Μεσσάρη για την απώλεια του αγαπημένου τους πατέρα και ενεργού συμπολίτη μας Γεράσιμου Μεσσάρη.

                                                                     Για την Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη

                                                            Ο Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου

                                                                                Πέτρος Πετράτος

Από τον Δήμο Παλικής

Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε σήμερα  την απώλεια του συμπολίτη μας Γεράσιμου Μεσσάρη

Ο αγαπητός Γεράσιμος Μεσσάρης ήταν ένας άνθρωπος με ισχυρή προσωπικότητα και διαρκή συμμετοχή και δράση στα κοινά του τόπου μας.

Τόσο από το θέση του υπαλλήλου των Τεχνικών Υπηρεσιών στην τότε Νομαρχία Κεφαλονιάς , όσο και από τη θέση του Διευθυντή του γραφείου του τότε Νομάρχη κ. Μεταξά ήταν πάντα αποδοτικός , εργατικός και πρόθυμος να βοηθήσει όλους όσοι του το ζητούσαν.

Ήταν από τους βασικούς συντελεστές στο σύλλογο «Ανδρέας Λασκαράτος» μέσω του οποίου αποκάλυψε την καλλιτεχνική φλέβα του αφού έγραψε δεκάδες θεατρικά έργα και έμειναν αξέχαστες οι παραστάσεις που παρουσίασε τότε ο σύλλογος.

Παράλληλα συμμετείχε για πολλά χρόνια στο ΔΣ της  Φιλαρμονικής Σχολής Πάλλης που αγαπούσε.

Με το γνήσιο Ληξουριώτικο πνεύμα και την έξυπνη σάτιρα που τον διέκρινε ,συμμετείχε για πάρα πολλά χρόνια και μέχρι πρότινος , πριν κλονιστεί η υγεία του, στις Καρναβαλικές Επιτροπές του Δήμου και ήταν από τους πρωτεργάτες στην οργάνωση των εκδηλώσεων.

Σε κάθε Καρναβάλι είχε σχεδόν γίνει «θεσμός» η επίσκεψη στο σπίτι του Γεράσιμου μασκαρεμένων παιδιών και μελών της οργανωτικής επιτροπής , ήταν κάτι που το ήθελε πολύ γι’ αυτό και πάντα με τη σύζυγό του κ. Κατερίνα υποδέχονταν τους μασκαρεμένους με κεράσματα και θερμή αγκαλιά.

Φεύγει από τη ζωή αφήνοντας τη συμμετοχική του δράση στα κοινά ως παράδειγμα για τους νεότερους.

Η πνευματική , κοινωνική και πολιτιστική παρακαταθήκη που αφήνει στα παιδιά και τα εγγόνια του τεράστια.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του. O Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του.

Ο Δήμαρχος Ληξουρίου

Γιώργος Κατσιβέλης

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 29/10/2022 #ODUSSEIA #ODYSSEIA