Αστυνομικά Νέα ΠΙΝ

Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών στην Κέρκυρα

Διακριβώθηκε η εγκληματική δράση οχταμελούς ομάδας ημεδαπών που εμπλέκονται κατά περίπτωση σε -4- κλοπές στο νησί της Κέρκυρας δρώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής 

Συνελήφθησαν οι δύο εξ αυτών κατά την αυτόφωρη διαδικασία

Διακριβώθηκε, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, η εγκληματική δράση οκτώ ημεδαπών, που εμπλέκονται σε -4- περιπτώσεις κλοπής, από οικίες στο νησί της Κέρκυρας, δρώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά.

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, συνελήφθησαν 2 εκ των  εμπλεκομένων –ηλικίας 29 και 25 ετών-, ενώ, στη δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής, που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, περιλαμβάνονται επιπλέον -6- συνεργοί τους -κατά περίπτωση-.

Πιο αναλυτικά, οι δύο συλληφθέντες, εντοπίστηκαν το απόγευμα της Τρίτης (25.10.2022), στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης και συνελήφθησαν κατά την αυτόφωρη διαδικασία, καθώς, το πρωί της ίδιας ημέρας, από κοινού με 2 ακόμα συνεργούς τους –ηλικίας 24 και 25 ετών-, οι οποίοι αναζητούνται, παραβίασαν δύο οικίες στην περιοχή Γαρδελάδων της Κέρκυρας, αφαιρώντας δύο κάμερες ασφαλείας και το χρηματικό ποσό των -200- ευρώ, αντίστοιχα.

Από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα, ταυτοποιήθηκε η περαιτέρω δράση των προαναφερόμενων, οι οποίοι από κοινού με άλλους -4- ημεδαπούς συνεργούς τους –ηλικίας  21, 24, 26 και  32 ετών-  και δρώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, εμπλέκονται, επιπλέον -κατά περίπτωση- σε υπόθεση διάρρηξης-κλοπής από οικία στην περιοχή των Καρουσάδων, την Παρασκευή (05.08.2022), αφαιρώντας το ποσό των -74.000- ευρώ και σε υπόθεση διάρρηξης-κλοπής από οικία στην περιοχή του Σκριπερού, την Παρασκευή (21.10.2022), αφαιρώντας από το εσωτερικό αντικείμενα συνολικής αξίας -1.000- ευρώ.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας, κατασχέθηκαν 2 ι.χ. αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποίησαν οι παραπάνω κατά την παράνομη δράση τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή των δραστών και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών.

Συνελήφθη ημεδαπός για κλοπή μοτοποδηλάτου στην Ζάκυνθο

Συνελήφθη, χθες (26.10.2022),το απόγευμα, στη Ζάκυνθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας, ημεδαπός για κλοπή μοτοποδηλάτου.

Ειδικότερα, ο δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς, καθώς, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, είχε αφαιρέσει ένα μοτοποδήλατο από την πόλη της Ζακύνθου.

Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου, στο πλαίσιο της οποίας το δίκυκλο βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κέρκυρα

Κατασχέθηκαν -3.400- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθη, χθες (26.10.2022), το μεσημέρι, στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, ημεδαπός και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας, ο ημεδαπός εντοπίστηκε στην πόλη της Κέρκυρας και συνελήφθη, καθώς, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -3.400- γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 27/10/2022 #ODUSSEIA #ODYSSEIA