/

Πρόσκληση – Ενημέρωση

Το Πολιτιστικό Τμήμα του Δήμου Ληξουρίου σας προσκαλεί στην έκθεση  με τίτλο «Μαύρα Πληγωμένα Χρόνια» που αφορά τη περίοδο της κατοχής ΄40 -΄44. Συγκεκριμένα, μέσα από εικόνες, σχέδια και χαρακτικά, θα παρουσιαστούν οι δυσκολίες και ο αγώνας του λαού μας για αντίσταση και λευτεριά. Επίσης, θα εκτεθούν έγγραφα ντοκουμέντα μέσα από τα δελτία τύπου της Ιταλικής και Γερμανικής κατοχής, όπου σκιαγραφείται η φασιστική προπαγάνδα προς εξυπηρέτηση του κατακτητή, καθώς και φωτογραφικό υλικό των πολυβολείων της Παλικής (Ιταλικών και Γερμανικών). Τέλος, θα υπάρχουν εκθέματα των Ιταλών, προσφορά του μουσείου της Μεραρχίας Aqui του Αργοστολίου.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της

Πετριτσείου Βιβλιοθήκης  Ληξουρίου «Ο Δαμοδός»

το Σάββατο, στις 22 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 6 μ.μ. (εγκαίνια)

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή από Δευτέρα έως Πέμπτη, κατά τις πρωινές ώρες, για τα σχολεία από 9 π.μ – 12.30 π.μ. και το απόγευμα για το κοινό 6 μ.μ.- 8 μ.μ. Ανήμερα της επετείου, η έκθεση θα είναι ανοιχτή από τις 5 μ.μ μέχρι τις 8 μ.μ.

Για την επίσκεψη των μικρών μαθητών, είναι απαραίτητο να έχουν μαζί ξυλομπογιές, μολύβι και στυλό οι μεγαλύτεροι.

Το παραγόμενο υλικό των μαθητών από τις δραστηριότητες θα εκτεθεί στο χώρο της πλατείας κατά τις χορευτικές εκδηλώσεις, ανήμερα της επετείου.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 21/10/2022 #ODUSSEIA #ODYSSEIA