Βουλή των Ελλήνων: Παρέμβαση Καππάτου στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τα Επιχειρηματικά Πάρκα

Ψηφίστηκε τη Πέμπτη 13.10 το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων σχετικά με Ίδρυση, ανάπτυξη, διαχείριση και λειτουργία των Επιχειρηματικών Πάρκων.

Κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας έλαβα τον λόγο υπερασπιζόμενος μια νομοθετική παρέμβαση σύμφωνη με την ελεύθερη αγορά, τον υγιή ανταγωνισμό και τη βιωσιμότητα της οικονομικής δραστηριότητας στη πατρίδα μας.

Πιο αναλυτικά, με το ψηφισθέν νομοσχέδιο  επιχειρείται τόσο  η δημιουργία ενός νέου πλαισίου, ικανού να προσελκύσει επενδυτές για την ανάπτυξη νέων Επιχειρηματικών Πάρκων όσο και η ανανέωση των υφισταμένων Οργανωμένων Υποδοχέων Μεταποιητικών και Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων.

Μάλιστα,  όπως τόνισα χαρακτηριστικά, οι περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί ως άτυπες βιομηχανικές συγκεντρώσεις μάς απασχολούν ιδιαίτερα.

Με ειδική ρύθμιση προβλέπεται η μετατροπή τους σε επιχειρηματικά πάρκα εξυγίανσης σε περιοχές όπου διαπιστώνονται λειτουργικά ή περιβαλλοντικά ζητήματα.

Συνολικά η παρέμβασή μου βρίσκεται στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://bit.ly/3yFjalY

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 14/10/2022 #ODUSSEIA #ODYSSEIA