/

Τιτάνια μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Ληξούρι

Για δύο και πλέον ημέρες δόθηκαν τιτάνιες μάχες στα δεκάδες μέτωπα της πυρκαγιάς που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης 21/9 στην περιοχή του Λιβαδίου.

Κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες , με ισχυρούς ανέμους , βραδινές ώρες που ήταν αδύνατο να επιχειρήσουν εναέρια μέσα , σε περιοχές δύσβατες που ήταν δύσκολη ακόμη και η επικοινωνία με ασυρμάτους και κινητά το γεγονός ότι σώθηκαν κατοικίες και δεν  κινδύνεψε κανένας άνθρωπος αποτελεί από μόνο του επιτυχία.

Από την πρώτη στιγμή ο Δήμος Ληξουρίου ήταν παρόν με τον Αντιδήμαρχο πολιτικής προστασίας κ.Δημήτρη Μαρκέτο και τον προϊστάμενο του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κ.Αλεξανδρόπουλο Βαγγέλη οι οποίοι κινητοποίησαν τους εργαζόμενους του Δήμου με τα μηχανήματα (τρακτέρ , τσάπα και γκρέϊντερ) καθώς και ιδιώτες με μηχανήματα και υδροφόρες και ακολουθούσαν τις οδηγίες της  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η οποία είχε το γενικό πρόσταγμα στην όλη επιχείρηση.

Επικεφαλής του συντονισμού ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Ψαρρός Κων/νος που με το Δήμαρχο ήταν μαζί καθ’ όλη τη διάρκεια μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες  και με τον Προϊστάμενο του Κλιμακίου Ληξουρίου κ. Κάκκο Χρήστο ήταν σε διαρκή επικοινωνία για τον καλύτερο συντονισμό.

Από την πρώτη στιγμή επίσης κοντά στην προσπάθεια ο πρόεδρος της Κοινότητας Κουβαλάτων κ. Διονύσης Δελαπόρτας ο οποίος βοήθησε σημαντικά στην καθοδήγηση στους αγροτικούς δρόμους γνωρίζοντας καλά την περιοχή.

Όλοι όσοι συμμετείχαν στην κατάσβεση έδειξαν αυταπάρνηση και επαγγελματισμό και βοήθησαν τα μέγιστα ο καθένας από την πλευρά του.

Ευχαριστούμε θερμά και συγχαίρουμε:

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κεφαλονιάς και το Διοικητή κ. Ψαρρό για την άμεση κινητοποίηση και την επιχειρησιακή ετοιμότητα που έδειξε.

Στην κατάσβεση συμμετείχαν :

•           15 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κεφαλονιάς και 6 οχήματα από την Ηπειρωτική Ελλάδα.

•           2 πεζοπόρα τμήματα και 1 τμήμα της Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων.

•           Την επομένη το πρωί 2 πετζετέλ , 2 καναντέρ και 1 Έρικσον.

•           Συνολικά 60 άτομα πυροσβέστες.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 23/9/2022 #ODUSSEIA #ODYSSEIA