Ευχές για την νέα σχολική χρονιά

Από τον Δήμαρχο Αργοστολίου

Αργοστόλι, 11-09-2022

Αγαπητά μου παιδιά,

Αύριο ξεκινάει μια νέα σχολική χρονιά γεμάτη εμπειρίες, προκλήσεις και δημιουργικές περιπέτειες. Αξιοποιείστε όλες τις γνώσεις που θα ξεδιπλωθούν μπροστά σας και βασιστείτε σε αυτές για να πετύχετε τους στόχους σας και να διαμορφώσετε τον κόσμο όπως εσείς επιθυμείτε για το μέλλον σας.

Μην σταματήσετε ούτε μια στιγμή στις δυσκολίες. Σας διαβεβαιώνω ότι ξεπερνιούνται με επιμονή, προσπάθεια και τη βοήθεια των εκπαιδευτικών σας και των γονέων σας.

Το σχολείο άλλωστε αποτελεί μια μικρογραφία της κοινωνία μας. Συμμετέχετε ενεργά, αποκτήστε εφόδια και δεξιότητες και αφήστε το αποτύπωμα σας για τους επόμενους.

Εμείς ως Δήμος  και με τη πολύτιμη συμβολή των σχολικών επιτροπών ενεργήσαμε έγκαιρα προκειμένου να είναι όλα έτοιμα σήμερα και να ξεκινήσει η νέα χρονιά με ασφάλεια και χωρίς προβλήματα. Όπως άλλωστε και σε όλη τη διάρκεια αυτής  θα είμαστε σε ετοιμότητα προκειμένου να εξασφαλίσουμε τη συνεχή και απρόσκοπτη λειτουργία της σχολικής κοινότητας.

Σας εύχομαι από καρδιάς

Καλή Σχολική Χρονιά με Υγεία & Πρόοδο

Κάθε επιτυχία στους στόχους σας

Θεόφιλος Μιχαλάτος

Δήμαρχος Αργοστολίου

———————–

Από τον Δήμαρχο Ληξουρίου

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινάει σήμερα με στόχους , προσδοκίες και απαιτήσεις στο δύσκολο μα παραγωγικό και συνάμα συναρπαστικό δρόμο των μαθητών προς την κατάκτηση της γνώσης.

Για όλους τους μαθητές , από τον μικρότερο που για πρώτη φορά φέτος θα περάσει την πύλη του σχολείου , μέχρι τον μεγαλύτερο της Γ’ Λυκείου που θα παλέψει για να δει τους κόπους ετών να ανταμείβονται , είναι ένα δημιουργικό ταξίδι στον κόσμο της γνώσης των εμπειριών και των συναισθημάτων.

Μαθητές , εκπαιδευτικοί και γονείς αποτελούν το τρίπτυχο της εκπαιδευτικής κοινότητας του Δήμου Ληξουρίου που με συνεργασία , αίσθημα ευθύνης και κατανόηση εγγυώνται το αποτέλεσμα!!

Σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα εύχομαι καλή , γόνιμη και εποικοδομητική εκπαιδευτική χρονιά με υγεία για όλους , πίστη και ευόδωση όλων των στόχων τους!!

Ο Δήμαρχος Ληξουρίου

Γιώργος Κατσιβέλης

———————

Από τον Βουλευτή Κεφαλλονιάς και Ιθάκης

Μήνυμα για τη νέα σχολική χρονιά

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα ήθελα να ευχηθώ ότι καλύτερο στους μαθητές και τις μαθήτριες στα σχολεία της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. Να έχουν καλή πρόοδο και υγεία. Καλή δύναμη στις οικογένειες και τους εκπαιδευτικούς των παιδιών μας και θα κληθούν να τα υποστηρίξουν.

Η σχολική χρονιά ξεκινά με έγκαιρη προετοιμασία και προγραμματισμό:

•           Φέτος για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια έχουμε τοποθετήσεις μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία μας, όπως και εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής. Μαζί με τους αναπληρωτές και το λοιπό εκπαιδευτικό προσωπικό πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τοποθετήθηκαν 190 εκπαιδευτικοί στα σχολεία της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης

•           Σε 9 δημοτικά και 4 νηπιαγωγεία των νησιών μας θα εφαρμοστεί το αναβαθμισμένο πρόγραμμα ολοήμερου σχολείου μέχρι τις 17:30 μμ

•           Εγκρίθηκαν και τα 17 ολιγομελή τμήματα ομάδων μαθημάτων προσανατολισμού στα Λύκειά μας

•           Οι δήμοι των νησιών μας ενισχύθηκαν με 113.00 ευρώ για έγκαιρη κάλυψη λειτουργικών εξόδων των σχολείων μας

Η ανάγκη υποστήριξης της εκπαιδευτικής μας κοινότητας δε σταματά και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για ακόμα περισσότερα.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας που συνταξιοδοτήθηκαν φέτος, για τη μεγάλη προσφορά τους, με την ευχή να συνεχίσουν να προσφέρουν στην κοινωνία μας.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 12/9/2022 #ODUSSEIA #ODYSSEIA