Περιβαλλοντική Τέχνη στον Κούταβο

Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη 2022, 17.00- 20.00 μμ.

Dr. Pierre Liechner, Γεωπάρκο Κεφαλονιάς Ιθάκης, Ιόνιο Κέντρο Τεχνών & Πολιτισμού

Ανοιχτή πρόσκληση σε όλους  για συμμετοχή σε δημιουργία εφήμερων έργων περιβαλλοντικής τέχνης με φυσικά υλικά στο Άλσος του Κουτάβου, την Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη και ώρα 5.00 έως 8.00 μμ. Τα έργα θα δημιουργηθούν κοντά στα γραφεία του Γεωπάρκου Κεφαλονιάς Ιθάκης,  που ευγενώς παραχωρεί την άδεια και το χώρο.

Ο καθηγητής Dr. Pierre Leichner θα μας καθοδηγήσει στην επανεκτίμηση της σημασίας του φυσικού μας περιβάλλοντος για τη βιωσιμότητα και στη δημιουργία περιβαλλοντικής τέχνης.  Το έργο του Pierre Leichner, καθηγητή Ψυχιατρικής και καλλιτέχνη απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, με έμφαση στους γονείς και τα παιδιά, λαμβάνει χώρα παγκοσμίως και έχει διττή σημασία, αφενός θεραπευτική-δημιουργική, αφετέρου  αφύπνιση των ατόμων και των κοινωνιών όσον αφορά τη βιωσιμότητα του πλανήτη  ( www.leichner.ca  )

«Είμαστε η φύση και την υπερασπιζόμαστε. Δεν υπήρξε καμία πιο σημαντική στιγμή στην ιστορία μας για την τέχνη να μας βοηθήσει να επανασυνδεθούμε με το περιβάλλον μας και να διατηρήσουμε την ευημερία μας” /‘’We are nature and we are defending it. There has not been any more important time in our history for art to help us reconnect to our environment and maintain our wellbeing”. Dr. Pierre Leichner

Ιόνιο Κέντρο Τεχνών και Πολιτισμού:  www.ionionartscenter.gr

Γεωπάρκο Κεφαλονιάς – Ιθάκης : https://kefaloniageopark.gr

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 7/9/2022 #ODUSSEIA #ODYSSEIA