Νέα από τον βουλευτή Κεφαλλονιάς και Ιθάκης κ. Καππάτο

Σχετικά με την αρχιτεκτονική της τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού στην Κεφαλλονιά

Σχετικά με το δημόσιο διάλογο για την αρχιτεκτονική της τοπικής αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού στην Κεφαλονιά, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι ουδεμία συζήτηση για επανένωση των δήμων της Κεφαλονιάς έλαβε χώρα στη σύσκεψη του Πρωθυπουργού με την Τοπική Αυτοδιοίκηση στις 2 Αυγούστου.

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο πολιτικός διάλογος δεν μπορεί να διεξάγεται σε επίπεδο φημών. Αυτό το νέο κυνήγι μαγισσών για την διάσπαση ή επανένωση των δήμων δεν μπορεί να αφορά την πολιτική ζωή του τόπου και να είναι αντικείμενο συζήτησης.

Η Βουλή των Ελλήνων έχει αποφασίσει επ’ αυτού του θέματος με τον τρόπο που αποφάσισε, στο χρόνο που αποφάσισε και οι νόμοι του κράτους εξακολουθούν να ισχύουν.

Νέα σχολική χρονιά: Κάλυψη Λειτουργικών Δαπανών Σχολείων από το ΥΠΕΣ με 113.740€

Για την έγκαιρη κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενόψει και της εκκίνησης της σχολικής χρονιάς, με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα, οι δήμοι της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης ενισχύονται με 113.740€.

Η κατανομή ανά δήμο:

•           Δήμος Αργοστολίου: 72.720€

•           Δήμος Ληξουρίου: 18.200€

•           Δήμος Σάμης: 13.270€

•           Δήμος Ιθάκης: 9.550€

Για την κατανομή ελήφθησαν υπόψη δεδομένα του Υπουργείου Παιδείας για την σχολική χρονιά 2020-2021 που αφορούν στον αριθμό των μαθητών ανά σχολική βαθμίδα, στον αριθμό των σχολείων και στον αριθμό των τμημάτων, ενώ συνεκτιμήθηκε και η υλοποίηση του θεσμού του σχολικού τροχονόμου.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 29/8/2022 #ODUSSEIA #ODYSSEIA