Αστυνομικά Νέα ΠΙΝ

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί κατηγορούμενοι για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής

Στην υπόθεση εμπλέκεται ένας ακόμη ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία

Συνελήφθησαν, χθες (14.08.2022), το πρωί στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, δύο ημεδαποί και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής.

Παράλληλα, η δικογραφία που σχηματίστηκε, περιλαμβάνει άλλον ένα ημεδαπό, που εμπλέκεται στην υπόθεση.

Πιο αναλυτικά, οι δύο ημεδαποί, εντοπίστηκαν διαδοχικά στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης και συνελήφθησαν κατά την αυτόφωρη διαδικασία, καθώς, μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (13.08.2022), από κοινού με τον ημεδαπό συνεργό που αναζητείται,  εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ενοίκων, παραβίασαν παράθυρο οικίας σε περιοχή της Νότιας Κέρκυρας, αφαιρώντας στη συνέχεια το χρηματικό ποσό των -70.000- ευρώ και κοσμήματα.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας, κατασχέθηκε ένα ι.χ. αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποίησαν οι παραπάνω κατά την παράνομη δράση τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Συνελήφθη ημεδαπή για κλοπή πορτοφολιού με τη μέθοδο του εναγκαλισμού στη Ζάκυνθο

Συνελήφθη, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες (14.08.2022), στη Ζάκυνθο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), ημεδαπή, για το αδίκημα της κλοπής.

Ειδικότερα, η προαναφερόμενη, συνελήφθη από προστρέξαντες αστυνομικούς, καθώς, μαζί με μία ακόμη ημεδαπή που αναζητείται, λίγο νωρίτερα, με τη μέθοδο του εναγκαλισμού, είχαν αφαιρέσει από  τουρίστα στην περιοχή του Λαγανά, πορτοφόλι, που περιείχε προσωπικά του έγγραφα και το χρηματικό ποσό των -700- ευρώ.

Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Ζακύνθου.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στα Ιόνια Νησιά

Συνελήφθησαν -5- άτομα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών  

Στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων, συνελήφθησαν, από χθες (16.08.2022) έως πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (17.08.2022), στη Ζάκυνθο, τη Λευκάδα και την Κέρκυρα, -5- άτομα, σε αντίστοιχες περιπτώσεις κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Πιο αναλυτικά, στο Λαγανά Ζακύνθου, από αστυνομικούς  της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), συνελήφθησαν, αλλοδαπός για κατοχή μικροποσότητας κοκαΐνης και ημεδαπός για κατοχή μικροποσότητας ακατέργαστης κάνναβης.

Στην πόλη της Λευκάδας, συνελήφθησαν, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., αλλοδαπός και ημεδαπός για διαφορετικές περιπτώσεις κατοχής ακατέργαστης κάνναβης.

Σε άλλη περίπτωση, σε περιοχή της Βόρειας Κέρκυρας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), συνελήφθη ημεδαπός, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπον αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 17/8/2022 #ODUSSEIA #ODYSSEIA