14 ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ GINA BACHAUER: Γοητευτικές μουσικές σελίδες από βραβευμένους νέους σολίστ

Με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζουμε το 14o ΦΕΣΤΙΒΑΛ GINA BACHAUER, που διοργανώνεται στην Κέρκυρα από το ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ GINA BACHAUER  σε συνεργασία με την ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, το  ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ, το ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ C.V. ALKAN-P.J.G. ZIMMERMAN, τον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΙΡΟΓΙΩΡΓΟΥ-ΣΙΓΑΡΑ και το ΩΔΕΙΟΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. 

Ιδρυτής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Gina Bachauer είναι ο Κωνσταντίνος Π. Καράμπελας-Σγούρδας. Γενική συντονίστρια είναι η Μαριάννα Φουρλή.

Το  Φεστιβάλ θα πραγματοποιεί στις 26 και 27 Αυγούστου, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Αναγνωστικής Εταιρίας Κερκύρας (ώρα έναρξης συναυλιών 20.30).

Συμμετέχουν οι βραβευμένοι νέοι σολίστ: Άννα-Μαρία Γυπάκη, βιολί, Αλέξανδρος Ζαχαριάκης, πιάνο, Μαργαρίτα Κολάση, πιάνο, Αθανάσιος Κυπάρος, βιολί, Χρήστος Πηλός, φλάουτο, Ιβάν Ρέκκας, πιάνο, Σταύρος Σαμαράς, βιολί και  Ιορδάνης Σάντος-Μαστραλέξης, βιολί. Τιμητική συμμετοχή: Σωτήρης Λουίζος, πιάνο.

Θα ακουστούν έργα των Johann Sebastian Bach, Ludwig van Beethoven, Wolfgang Amadeus Mozart, Niccolò Paganini, Frédéric Chopin, Franz Liszt, Johannes Brahms, Sir Edward Elgar, Eugène Ysaÿe, François Borne, Sergei Rachmaninoff , Δημήτρη Μητρόπουλου, Νίκου Σκαλκώτα κ.ά.

 Πριν από την συναυλία της 26ης Αυγούστου, που αφιερώνεται στον αξέχαστο πιανίστα Άθω Βασιλάκη, θα δοθεί σύντομη διάλεξη  του Κωνσταντίνου Π. Καράμπελα-Σγούρδα με θέμα:

«Άθως Βασιλάκης, ένας ξεχωριστός καλλιτέχνης που ξεκινώντας από την Κέρκυρα κατέκτησε το ευρωπαϊκό ακροατήριο».

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το Διεθνές Μουσικό Σωματείο Gina Bachauer ιδρύθηκε το 1979 και έχει θέσει ως βασικούς του σκοπούς  να διατηρήσει με κάθε δυνατό μέσο ζωντανή τη μνήμη της αξέχαστης βιρτουόζας του πιάνου Gina Bachauer (1913-1976). Πρόκειται για έναν από τους πλέον δραστήριους ευρωπαϊκούς πολιτιστικούς φορείς.

Συνεχίζει το μουσικό και κοινωνικό όραμα της Gina Bachauer. Υποστηρίζει και προβάλει νέους προικισμένους σολίστ, πραγματοποιεί συναυλίες επιλεγμένων νέων μουσικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό σε διάφορες πόλεις της χώρας μας και του εξωτερικού, ενώ διοργανώνει τον Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό Μαρίας Χαιρογιώργου-Σιγάρα και τον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου C.V. Alkan-P.J.G. Zimmerman. Κάθε καλοκαίρι, πραγματοποιεί  το Φεστιβάλ Gina Bachauer. Τελευταία και κορυφαία ετήσια εκδήλωση του Διεθνούς Μουσικού Σωματείου Gina Bachauer, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Αναβάθμισης Ιστορικού και Εμπορικού Κέντρου της Αθήνας, αποτελεί η Τελετή Απονομής των Βραβείων Gina Bachauer-Νικολάου Δούμπα, τα οποία απονέμονται σε εξέχουσες προσωπικότητες και  σημαντικούς φορείς για την ξεχωριστή συνεισφορά τους στην Κοινωνία, το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό. Η εν λόγω εκδήλωση ολοκληρώνεται με τη Συναυλία Διακριμένων Νέων Σολίστ του Διεθνούς Μουσικού Σωματείου Gina Bachauer.

Κατά την διάρκεια της πορείας του, το Διεθνές Μουσικό Σωματείο Gina Bachauer έχει συμπράξει με λαμπρές προσωπικότητες της κλασικής μουσικής σκηνής, όπως οι Wolfgang Sawallisch, Ζubin Mehta, Vladimir Ashkenazy, Murray Perahia και Alicia de Larrocha, καθώς και με γνωστές ορχήστρες (Philharmonia Orchestra, Israel Philharmonic κ.ά.).

ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Καποδιστρίου 120, 49100 Κέρκυρα.

τηλ: +30 26610 39528

email: anagnostikicorfu@gmail.com

www.anagnostiki-etairia-kerkyras.eu

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 12/8/2022 #ODUSSEIA #ODYSSEIA