Αστυνομικά Νέα ΠΙΝ

Συνελήφθη αλλοδαπή στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου για διευκόλυνση παράνομης εξόδου αλλοδαπών από τη Χώρα

Αρχικά, συνελήφθησαν -2- αλλοδαποί που προσπάθησαν να ταξιδέψουν παράνομα στο εξωτερικό

Κατασχέθηκαν δύο πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες (07.08.2022), στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας, τρεις αλλοδαποί (δύο γυναίκες και ένας άνδρας), κατά περίπτωση, για διευκόλυνση παράνομης εξόδου αλλοδαπών από τη Χώρα, καθώς και πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Συγκεκριμένα, κατά τον διαβατηριακό έλεγχο, διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς ότι οι δύο από τους συλληφθέντες (άνδρας και γυναίκα), με τη χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε πτήση με προορισμό την Ιταλία.

Ακολούθως, από τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι είχαν προμηθευτεί τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφά από αλλοδαπή γυναίκα που θα ταξίδευε με την ίδια πτήση, η οποία εντοπίσθηκε και συνελήφθη στο χώρο του αεροδρομίου, ενώ στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο.

Η προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου.   

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Αστυνομική επιχείρηση για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στην Κέρκυρα

Συνελήφθη αλλοδαπός διακινητής

Κατασχέθηκαν συνολικά -11.924- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, -15- γραμμάρια κοκαΐνης και ένα κινητό τηλέφωνο

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες του Σαββάτου (06.08.2022), στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, αλλοδαπός διακινητής ναρκωτικών ουσιών.

Σε βάρος του, καθώς και σε βάρος ενός ημεδαπού, ο οποίος αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Η σύλληψη εντάσσεται στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών για τον εντοπισμό εμπόρων ναρκωτικών, που πραγματοποιήθηκε από το μεσημέρι του Σαββάτου (06.08.2022) έως το πρωί της Κυριακής (07.08.2022), ενώ, προηγήθηκε κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, κατά την οποία πιστοποιήθηκε η εγκληματική δράση των δύο ατόμων, ενώ εξακριβώθηκε και χώρος απόκρυψης –κρυψώνα- ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, ο αλλοδαπός συνελήφθη σε περιοχή της κεντρικής Κέρκυρας, κοντά σε σημείο με πυκνή βλάστηση, που μαζί με τον ημεδαπό χρησιμοποιούσαν για να αποκρύπτουν ναρκωτικές ουσίες και τη στιγμή της σύλληψης του, στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ στην «κρυψώνα» εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε συνολική ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης -11.829- γραμμαρίων.

Ακολούθως, στην οικία του συλληφθέντα, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -50- γραμμαρίων, ενώ, επιπλέον, σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής (07.08.2022) στην οικία του ημεδαπού συγκατηγορούμενού του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα κοκαΐνης βάρους -15- γραμμαρίων και ακατέργαστης κάνναβης βάρους -45- γραμμαρίων.

Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 8/8/2022 #ODUSSEIA #ODYSSEIA