Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ: Φτάνει με τις προσλήψεις γιατρών κ. Καππάτε δεν έχουμε που να τους βάλουμε

Τρεις ημέρες μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κεφαλλονιά ο βουλευτής κ. Καππάτος μας ενημερώνει ότι, με χθεσινή απόφαση της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας κ. Μίνας Γκάγκα, το Υπουργείο Υγείας ενέκρινε την προκήρυξη εννέα (9) θέσεων ειδικευμένων ιατρών για το ΓΝ Κεφαλλονιάς και το ΓΝ Ληξουρίου Μαντζαβινάτειο.

Έπρεπε κάπως να φανεί ότι η επίσκεψη-φιάσκο του κ. Μητσοτάκη είχε κι ένα αποτέλεσμα. Οι ΘιακοΚεφαλλονίτες  όμως αναρωτιούνται, τρία χρόνια τώρα που αφήσατε τις δομές υγείας να ρημάξουν, που γιατροί, νοσηλευτές κι εργαζόμενοι, φορείς και πολίτες  φωνάζουν απελπισμένα για την στελέχωση των νοσοκομείων μας, που οι αεροδιακομιδές είναι καθημερινό φαινόμενο λόγω μη λειτουργίας της ΜΕΘ, που τα ασθενοφόρα μένουν στάσιμα λόγω έλλειψης πληρωμάτων, εσείς που ζούσατε κύριε Καππάτε?

Περιμένατε λίγο πριν την λήξη της θητείας σας να φέρετε τον πρωθυπουργό για να διαπιστώσει ο ίδιος τις αδυναμίες όπως είπε ενώ  τόσα χρόνια, που τα θεωρούσατε πολλά όταν κάνατε κριτική  στον ΣΥΡΙΖΑ, αδυνατούσατε προφανώς να διακρίνετε την σοβαρότητα της κατάστασης. Εκείνη πάλι η προεκλογική σας δέσμευση  ότι  θα κοιμόσασταν έξω από το Υ. Υγείας μάλλον δεν πήγε καλά…

Με 31.500 νεκρούς από την πανδημία, σήμερα η χώρα κατέχει την πρωτιά σε θανάτους στην Ευρώπη κι όπως παραδέχθηκε ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης από αυτούς οι 7 στους 10  πέθαναν εκτός ΜΕΘ λόγω του ότι  η κυβέρνηση σας έκανε ότι περνούσε από το χέρι της για να διαλύσει την δημόσια Υγεία.

Να θυμίσουμε επίσης εδώ, ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη  είναι αυτή που ακύρωσε τις χιλιάδες προσλήψεις στην Υγεία που ήταν προγραμματισμένες για την  τετραετία 2019-2023 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ  και δεν τις ενεργοποίησε ούτε  όταν είδε τι συνέβαινε παγκοσμίως με τον κορωνοϊό.

Στο παρακάτω επισυναπτόμενο έγγραφο αναφέρονται μόνο  κάποιες από τις  προσλήψεις που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στο Γ.Ν.Ν επιλέγοντας ένα από τα επίσημα δελτία τύπου του νοσοκομείου για τα έτη 2017-2018. Κι αυτές  εν μέσω μνημονίων και σφικτών δημοσιονομικών ελέγχων γιατί κ. Καππάτε υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών τα πανηγυρικά δελτία σας μέσω των οποίων ανακοινώνονται μονίμως προσλήψεις γιατρών, που όμως ποτέ δεν υλοποιούνται.

Τόσο εσείς όσο κι η κυβέρνηση σας το μόνο που μπορείτε να κάνετε πλέον για τον τόπο είναι να φύγετε το συντομότερο δυνατόν.

Αργοστόλι 6 Αυγούστου 2022

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 7/8/2022 #ODUSSEIA #ODYSSEIA