Επίσκεψη της Υφυπουργού κ. Δόμνας Μιχαηλίδου στην Ένωση ΑμεΑ «Υπερίων»

Το απόγευμα της Τρίτης 2/7 είχα την χαρά να επισκεφθώ με την Υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, τον Δήμαρχο Ληξουρίου κ. Γιώργο Κατσιβέλη καθώς και τον Αντιδήμαρχο Πρόνοιας κ. Γαλέμπ Ντιουάνι τις εγκαταστάσεις της Σ.Σ.Υ.Δ στο Ληξούρι, την πρώτη Σύγχρονη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στα Ιόνια Νησιά.

Λίγο νωρίτερα η Υφυπουργός επισκέφθηκε -χωρίς την παρουσία μου λόγω της συνοδείας μου στον Πρωθυπουργό για την αναχώρηση του από το νησί μας- και το Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Κ.Δ.Η.Φ της Ένωσης ΑμεΑ “Υπερίων”, τον χώρο όπου έφηβοι και ενήλικες εκπαιδεύονται, διασκεδάζουν και αναπτύσσουν τις δραστηριότητες τους.

Με ιδιαίτερη θέρμη μας υποδέχθηκε η πρόεδρος κ. Σοφία Μαροπούλου-Ζαφειράτου ενημερώνοντας μας για τον σκοπό τις δράσεις, τις καθημερινές δραστηριότητες, αλλά και τα μελλοντικά σχέδια της Ένωσης Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Ατόμων με Αναπηρία “Υπερίων” συνολικά.

Συζητήσαμε για την προσβασιμότητα και την κινητικότητα των ΑμεΑ στην πόλη του Ληξουρίου, διαπιστώνοντας το προσωπικό ενδιαφέρον του Δημάρχου κ. Γιώργου Κατσιβέλη για εφαρμογή των προτάσεων που αναπτύχθηκαν. Η μετάβαση από την ιδρυματική φροντίδα στην φροντίδα σε επίπεδο τοπικής κοινότητας σε κατάλληλες δομές, επιβεβαιώνει την επιτυχημένη στρατηγική του Υπουργείου για την Αποϊδρυματοποίηση με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ισότητα, καθορίζοντας το δικαίωμα της ανεξάρτητης διαβίωσης.

Κλείνοντας, θα ήθελα να επισημάνω ότι η χρηματοδότηση για την εξέλιξη του συγκεκριμένου έργου και η ένταξη του στο Περιφερειακό ΕΣΠΑ μπορεί να είναι μικρή σε σύγκριση με άλλα έργα που χρηματοδοτούνται στα νησιά μας το τελευταίο διάστημα, όμως αποτελεί έργο με τεράστιο κοινωνικό αποτύπωμα και αντίκτυπο για τους συμπολίτες μας που έχουν πραγματική ανάγκη στήριξης. Στην Πρόεδρο και τα μέλη της Ένωσης ΑμεΑ “Υπερίων” εκφράζω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια για τις προσπάθειες που καταβάλλουν και τον μεγάλο αγώνα που δίνουν καθημερινά.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 4/8/2022 #ODUSSEIA #ODYSSEIA