Δυο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις στο Αίγιο από τον Σύλλογο Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων

«Με στιχάκια, μεζεδάκια καλοκαιρινά βραδάκια», πραγματοποιήθηκε μία ξεχωριστή εκδήλωση  την Παρασκευή στον κήπο του  Πολύκεντρου

Ο  Σύλλογος Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Αιγιαλείας & Καλαβρύτων, διοργάνωσε  το βράδυ  της Παρασκευής 22 Ιουλίου στον κήπο του Πολύκεντρου, εκδήλωση με τίτλο :

«Με στιχάκια, μεζεδάκια, καλοκαιρινά βραδάκια».

Με γνωστές και αγαπημένες μελωδίες  από την αισθαντική φωνή του   καλλιτέχνη,  Γιάννη Καραμάνου.

      Μια υπέροχη βραδιά με εκπληκτικά χειροποίητα εδέσματα από τα μέλη και τις φίλες του συλλόγου, άφθονο εκλεκτό κρασί, φρούτα, γλυκά και ηδύποτο, που προσφέρθηκαν  με πολύ αγάπη. Μια βραδιά που έγινε κάτω από το φως του φεγγαριού και τον υπέροχο φωτισμό του κήπου του Πολύκεντρου, δίπλα στη θάλασσα και έμεινε  αξέχαστη από όλους τους παρευρισκόμενους.  Καλεσμένα ήταν όλα τα μέλη, οι φίλοι, αλλά και όλοι οι Αιγιαλείς. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους,  το Δ.Σ και μέλη της Πανειπηρωτικής Αδελφότητας Αιγιαλείας.

Παραβρέθηκαν  και τίμησαν από την πλευρά τους με την παρουσία τους, ο κ. Δημήτρης Ζωϊτσούδης, συνεργάτης της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α και αντιπρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Κηδεμόνων Αιγιαλείας καθώς και ο κ. Γιάννης Τρίψας, συνεργάτης της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

Το λιμάνι απέναντι από το Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο ήταν  ανοικτό για την εξυπηρέτησή των συμπολιτών μας, ως χώρος στάθμευσης.

Καλωσόρισμα των φιλοξενούμενων έγινε από τον Πρόεδρο του Συλλόγου, Μιχάλη Ψύχα.

Τα τραπέζια ήταν όλα γεμάτα, από αυτόν τον υπέροχο κόσμο.

Η κιθάρα και η   ιδιαίτερη φωνή του Γιάννη Καραμάνου ξεσήκωσε τον κόσμο που γλέντησαν, τραγούδησαν, χόρεψαν μέχρι αργά το βράδυ.

Στην μεγάλη παρέα των φιλοξενούμενων ήταν και η μουσικός Ελευθερία Βλάσση, που προς το τέλος της βραδιάς  ο Γιάννης Καραμάνος, με την ευγένεια που τον διακρίνει, της ζήτησε να βάλει και  την δική της μουσική  «πινελιά» στο τραγούδι. 

Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά το Γιάννη Καραμάνο για την αφιλοκερδή συμμετοχή του, ο οποίος ευαισθητοποιήθηκε αμέσως μόλις άκουσε τη δύσκολη οικονομική κατάσταση του συλλόγου και της Ιόνιου Βιβλιοθήκης Αιγίου, η οποία επιδεινώθηκε ιδιαίτερα από τα  τελευταία χρόνια που όλοι βιώνουμε. Να σημειώσουμε ότι η Ιόνιος Βιβλιοθήκη Αιγίου, με το πλούσιο πνευματικό έργο που παράγει για την πόλη μας, στεγάζεται σε ενοικιαζόμενο χώρο και επωμίζεται όλα τα υπόλοιπα λειτουργικά  έξοδα.  Τα δε έσοδά της είναι ελάχιστα από δωρεές ή συνδρομές μελών του συλλόγου.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί και την κα Ελευθερία Βλάσση για τη συμμετοχή της.

Τα έσοδα από τις προσκλήσεις καθώς και από την λαχειοφόρο που έγιναν αυτή τη βραδιά, είναι σημαντικά για την επιβίωση της Βιβλιοθήκης, είναι μία «ανάσα» ζωής.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί τα μέλη του, τους φίλους του και τους χορωδούς του, που έφτιαξαν και πρόσφεραν από καρδιάς όλα αυτά τα υπέροχα εδέσματα, γλυκά και ποτά.

Ευχαριστεί όλον αυτόν τον υπέροχο κόσμο, που ήταν κοντά του, που  συμμετέχει και υποστηρίζει το έργο του Συλλόγου, της Ιονίου Βιβλιοθήκης και της Πολυφωνικής Χορωδίας Αιγιαλείας.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί  τον χορηγό της εκδήλωσης, την εταιρεία Β. Μουστής Ο.Ε.

Ευχαριστεί  όλους τους Δωροθέτες για τη σημαντική τους βοήθεια: Σγουραδίτης Tours,  Γραφείο  Γενικού  Τουρισμού, Μητροπόλεως 29 Αίγιο,

Την κα Κατερίνα Θεοδωρακοπούλου – Τριποδένδρη  φίλης  του Συλλόγου, 

Την κα  Νόνη Λάφη επίτιμο μέλος του Συλλόγου,

Τον κο Γιάννη Παρασκευά,  Χειρούργο   Οδοντίατρο Εισοδίων 33, Αίγιο    

 &     Διακοπτό,

Την εταιρεία  CINTERELLA – κα Κική Τζίκα Κορίνθου 1, Αίγιο,

Mool Be Unique, κα Ελευθερία  Μοσχούδη Ανδρέου  Λόντου 15, Αίγιο,

Την κα Ξένια  Μεσσάρη Λογοθεραπεύτρια Μητροπόλεως 29,  Αίγιο  &   

Διακοπτό ,

Την κα  Γαλιάτσου Χρυσάφη, Αποθήκη – Χαρτικά – Απορρυπαντικά – Είδη οικιακής  χρήσεως Σελιανίτικα  Αιγιαλείας ,

Την επιχείρηση Nails and beauty, κα Αθανασία Σκούτα αισθητικός ,

Την κα Φιλιώ Νικολοβιένη μέλος του Δ.Σ. του   Συλλόγου Κεφαλλήνων. 

Τέλος ο Σύλλογος Κεφαλλήνων & Ιθακησίων και  η Ιόνιος Βιβλιοθήκη Αιγίου, ευχαριστεί θερμά το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α και την πρόεδρο κα Μαρία Τσουκαλά για τη διάθεση του κήπου του Πολύκεντρου, καθώς και για την υποστήριξή τους για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Ευχαριστεί τον Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Αιγίου, κο Βασίλη Χριστόπουλο για την παραχώρηση του λιμανιού, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως χώρος στάθμευσης των συμπολιτών μας, για τις εκδηλώσεις που έγιναν τόσο τις 18 Ιουλίου, όσο και τις 22 Ιουλίου.

Ευχαριστεί  τέλος το προσωπικό της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α, που πρόθυμο και με χαμόγελο βοήθησε σε ότι του ζητήθηκε, για την καλύτερη οργάνωση της εκδήλωσης.

——————————-

«Στο Αίγιο που χτυπά η καρδιά μας»  πραγματοποιήθηκε στο Πολύκεντρο, μία εκδήλωση, που  γέμισε με όμορφα συναισθήματα τις καρδιές μας

Ο Σύλλογος Κεφαλλήνων και η Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας διοργάνωσαν στον κήπο του Πολύκεντρου Συνεδριακού Κέντρου στην παραλία Μυρτιάς, την περασμένη Δευτέρα 18 Ιουλίου και ώρα 8.45 μ.μ.  εκδήλωση, που ήταν  αφιερωμένη στο Αίγιο με τίτλο: 

«Στο Αίγιο που χτυπά η καρδιά μας»

Η εκδήλωση έγινε σε συνδιοργάνωση  με  την   Πανηπειρωτική Αδελφότητα Αιγιαλείας,  που συμμετείχε με το χορευτικό της,  καθώς και  με τον  Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Βαλιμιτίκων «Αίολος»,  που συμμετείχε με τη Χορωδία του.

Μουσικό πρόγραμμα παρουσίασαν :

1) η Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας. Τη Διεύθυνση της Χορωδίας έχει η σοπράνο Αλίκη Ζαφείρη,  η χορωδιακή γραφή των τραγουδιών, είναι του μουσικοσυνθέτη Ανδρέα Αδαμόπουλου που συνόδεψε  και  στο πιάνο. 

2) Η Χορωδία του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Βαλιμιτίκων «Αίολος».  Τη Διεύθυνση της Χορωδίας έχει η μαέστρος Βασιλική Νάσση. Στο πιάνο συνόδευσε η Βασιλική  Νάσση, με τη συμμετοχή του γνωστού Αιγιώτη μουσικού,   Γιάννη Καραμάνου.

3) Χορούς παρουσίασαν το Χορευτικό της Πανηπειρωτικής  Αδελφότητας Αιγιαλείας. Δάσκαλος χορού είναι ο ειδικευμένος καθηγητής φυσικής αγωγής, Ασημάκης Τσουρέκης. 

Ήχοι, εικόνες και συναισθήματα πλημμύρισαν τον όμορφο χώρο του κήπου του  Πολύκεντρου, που ήταν κατάμεστο από κόσμο, με την κυρία Μαρία  Τσουκαλά, Πρόεδρο της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α,  να συγκινείται για την αγάπη που δείχνουν οι σύλλογοι και οι φορείς για τον χώρο, που είναι ένα στολίδι για την πόλη μας.

Παρών ο Δήμαρχος Αιγιάλειας κος Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Την παρουσίαση  και τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε η εκπαιδευτικός,  Αθηνά Σκανδάμη.

Το κλίμα της βραδιάς, αφιερωμένης στο Αίγιο, έδωσε η μουσικός Μαρία Σταυράκη.

Χαιρετισμούς απηύθυναν:

–  Από τον Συλλόγο Κεφαλλήνων και Ιθακησίων,  ο Πρόεδρος  κος Μιχάλης  Ψύχας,

–  Από την Πανηπειρωτική Αδελφότητα, ο Πρόεδρος κος Παναγιώτης Νύχτης,

–  Από τον Εξωραϊστικό   Σύλλογο Βαλμιτίκων «Αίολος», η Πρόεδρος κα Σύλβια Κονταρίνη

Προσφέρθηκε εξαιρετικό κρασί   σε όλους τους φίλους που παραβρέθηκαν και τίμησαν τη συνεργασία των Συλλόγων.

Ο αριθμός 1073 ήταν το κερδοφόρο νούμερο της λαχειοφόρου που διενεργήθηκε για την ενίσχυση της Ιονίου Βιβλιοθήκης Αιγίου, η οποία αποτελεί πόλο πολιτισμού, αναγνωστήριο, χώρο εκδηλώσεων και βιβλιοπαρουσιάσεων καθώς και επισκέψιμο χώρο για τους μαθητές των σχολείων της Αιγιάλειας και στερείται ενισχύσεων και πόρων.

Το δώρο της λαχειοφόρου ήταν ένα διήμερο στην Κεφαλλονιά για δύο άτομα, προσφορά της εταιρείας M and L Studios.

Ο Σύλλογος Κεφαλλήνων & Ιθακησίων & η Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας ευχαριστεί θερμά το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α και την πρόεδρο κα Μαρία Τσουκαλά για τη διάθεση του κήπου του Πολύκεντρου, καθώς και για την υποστήριξή τους για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Ευχαριστεί  τέλος το προσωπικό της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α, που πρόθυμο και με χαμόγελο βοήθησε σε ότι του ζητήθηκε, για την καλύτερη οργάνωση της εκδήλωσης.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 29/7/2022 #ODUSSEIA #ODYSSEIA