ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΗΣ: ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ, ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΑΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΙΣΟ & ΤΑ ΚΟΜΗΤΑΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Διανύουμε ήδη τα τρία χρόνια από τότε που ο λαός στον Δήμο Σάμης εξέλεξε Δημοτική Αρχή (ΣΥΡΙΖΑ,) ενώ από τον Γενάρη του 2022 και μετά, διαμορφώθηκε μια νέα Δημοτική πλειοψηφία με την συμμετοχή όλων των άλλων συνδυασμών που εκπροσωπούν τις αστικές πολιτικές δυνάμεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Είτε μόνη της η Δημοτική Αρχή του ΣΥΡΙΖΑ, είτε μαζί με τις δυνάμεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δέσμιοι όλοι τους της πολιτικής εξυπηρέτησης της κερδοφορίας και των ομίλων, αποδεικνύεται καθημερινά ότι όχι μόνο δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις επείγουσες και πιεστικές λαϊκές ανάγκες, αλλά δεν μπορούν ούτε καν να δρομολογήσουν έστω τις λύσεις τους. Περιμένοντας χρόνια τώρα και με όλες τις προηγούμενες Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές αυτές οι ανάγκες, παραμένουν ανεκπλήρωτες αλλά όχι και ίδιες, αφού οξύνονται παραπέρα και ιδιαίτερα από το 2010 έως σήμερα.

Στην ευαίσθητη και δασώδη περιοχή τη Ερίσσου δεν υπάρχει ούτε ο στοιχειώδης αντιπυρικός, αντιπλημμυρικός και αντικεραυνικός σχεδιασμός και προστασία, δεν υπάρχει επάρκεια νερού, αποχετευτικό δίκτυο και βιολογικοί καθαρισμοί. Ολόκληρη η περιοχή στερείται από Αγροτικά Ιατρεία, Περιφερειακό Ιατρείο, Ασθενοφόρο, Βρεφονηπιακό Σταθμό κ.α., ενώ τα Σχολεία που ήδη παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις, παραμένουν σε containers και χωρίς βασικές υποδομές (αθλητικές εγκαταστάσεις, πολυχώρους, εργαστήρια κλπ). Οι δημόσιες υπηρεσίες από ανύπαρκτες έως υποστελεχωμένες δεν επαρκούν για την εξυπηρέτηση των πολιτών, ενώ το οδικό δίκτυο παραμένει παλιό και ασυντήρητο και κτυπημένο από τα καιρικά φαινόμενα και τους σεισμούς.

 Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και ο «κτυπημένος» δρόμος από τον ΙΑΝΟ τον Σεπτέμβρη του 2020 στην Αγία Σοφία Κομητάτων. Πολλές είναι οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις αυτά τα δυο χρόνια, είτε με την μονοπαραταξιακή είτε με την διαπαραταξιακή πλειοψηφία. Όμως τόσο το συγκεκριμένο πρόβλημα όσο και όλα τα παραπάνω, δεν αποτελούν προτεραιότητες γι αυτές τις πλειοψηφίες, αφού η πραγματική τους φροντίδα είναι οι επενδύσεις των χρημάτων του Δημοτικού προϋπολογισμού, να οδηγούνται εκεί εξυπηρετείται η κερδοφορία των μεγάλων επενδυτών και των ομίλων.

Απαιτούμε από την Δημοτική Αρχή (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) άμεσα να κάνει τροποποίηση του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος και στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει ως προτεραιότητα τη μελέτη και την επισκευή τουλάχιστον αυτού του δρόμου, που είναι επικίνδυνος για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Καλούμε τους κατοίκους της περιοχής να μην επαναπαυθούν άλλο με τις κάλπικες υποσχέσεις και να διεκδικήσουν την άμεση υλοποίηση του έργου.

28.07.2022

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 28/7/2022 #ODUSSEIA #ODYSSEIA