ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ, του Κώστα Βάρναλη.

Από το θίασο του Πολυχώρου «Μηχανουργείο»

Σάββατο 29 Ιουλίου και ώρα 21.30 στον Αύλειο Χώρο του Ξενία στο Αργοστόλι και

Κυριακή 30 Ιουλίου και ώρα 21.30 στο Α’ Δημοτικό Ληξουρίου.

Δύο ιδιαίτερες μουσικοθεατρικές παραστάσεις που αξίζει να παρακολουθήσουν μικροί και μεγάλοι!

Στο Αργοστόλι, στην σκηνή του Ξενία, θα εμφανιστούν διαδοχικά ο θίασος του Πολυχώρου «Μηχανουργείο» με την παράσταση ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ του Κώστα Βάρναλη και θα ακολουθήσει το συγκρότημα Sonus Replica The Band παίζοντας Rock μουσικές. Μια ξεχωριστή συνάντηση του θεάτρου με την μουσική!

Στο Ληξούρι, στο προαύλιο του Α΄Δημοτικού, θα ανταμώσουν η ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ με τον μουσικό Φίλιππο Ευαγγελάτο σε μια βραδιά με θέατρο και Rock – έντεχνες μουσικές!

Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Γεράσιμος Ντάβαρης κάνει μια Rock διασκευή της «Απολογίας» και συνθέτει στο κείμενο του Βάρναλη μελοποιημένη σατιρική ποίηση των Σουρή, Βάρναλη, Πανά, Ασημάκη Γιαλαμά, Μικελή Άμβλιχου, Λασκαράτου κ.ά. σε πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Γιώργου Αθανασακόπουλου.

Την Rock μεταφορά της μουσικής κάνουν ο Χρήστος Πουλακίδας και ο Νότης Κωνσταντόπουλος.

Στόχος του σκηνοθέτη και ηθοποιού είναι να φέρει σε διάλογο στη σκηνή έργα συγγραφέων και ποιητών που νοηματοδότησαν την πορεία των λαϊκών αγώνων από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι και τα μέσα του 20ού. Η συνύπαρξη στην παράσταση δημιουργών από αυτό το καθοριστικό ιστορικό διάστημα αποδεικνύει τη διαχρονικότητα των λαϊκών παθών, το ύφος, το ήθος και τις ιστορικές μεταμορφώσεις της εξουσίας και την ανάγκη για ελευθερία και ισότητα των ανθρώπων.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 20/7/2022 #ODUSSEIA #ODYSSEIA