Εκδηλώσεις στον Δήμο Αργοστολίου

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Αργοστολίου «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2022», ανακοινώνουμε τις εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες το τριήμερο από το Σάββατο 9/7 έως και την Δευτέρα 11/7/2022.

Σάββατο 9 Ιουλίου

 | ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, Δημοτικό Θέατρο Αργοστολιού «Ο Κέφαλος». Εκθέσεις: Φύση πάσχουσα / Natura patiens & Νέοι καλλιτέχνες & Κλιματική αλλαγή, στο πλαίσιο του πολυθεματικού έργου «Κλιματική κρίση». Είκοσι έξι καταξιωμένοι Έλληνες καλλιτέχνες και οκτώ φοιτητές δύο Σχολών Καλών Τεχνών παρουσιάζουν έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, εγκαταστάσεις και βίντεο που σέβονται και εξυμνούν το φυσικό περιβάλλον, θίγοντας ταυτόχρονα τρόπους με τους οποίους ο άνθρωπος το καταστρέφει, καταστρέφοντας μαζί και τον εαυτό του. Μέσα από τα έργα τέχνης γίνεται αναφορά στα αίτια της κλιματικής κρίσης αλλά και στις αντιδράσεις του περιβάλλοντος σε αυτήν. Θέατρο Κέφαλος – Μελλοντική Γλυπτοθήκη Σκλάβου – Παιδικός Κήπος (πάνω από την πλατεία Βαλλιάνου). Ώρες λειτουργίας: 20.00-23.00. Διάρκεια έως και 5/8.

| ΦΑΡΑΚΛΑΤΑ στο Πολιτιστικό Κέντρο «Παναίτ Ιστράτι» ώρα 21.00. Παρουσίαση του βιβλίου της Δρ. Βαρβάρας Ν. Κοσμάτου με τίτλο «Χορός και κοινοτικές σχέσεις στα Φαρακλάτα Κεφαλονιάς την περίοδο 1950-1960». Θα μιλήσουν οι: Νικόλαος Μπούκας, Δρ. Ιστορικής Μουσικολογίας Επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, Λαμπρογιάννης Πεφάνης, Δρ. Μουσικολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τραγούδια από το CD του βιβλίου, θα τραγουδήσουν ο Λαμπρογιάννης Πεφάνης και η Βαρβάρα Κοσμάτου. Την συζήτηση θα συντονίσει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φιλολόγων Κεφαλονιάς και Ιθάκης Δημήτρης Ζαβιτσιάνος. Διοργάνωση: Σύλλογος Φιλολόγων Κεφαλονιάς και Ιθάκης σε συνεργασία με το Δήμο Αργοστολίου και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Φαρακλάτων «Παναΐτ Ιστράτι-Κυκλώπεια Τείχη» και «Εύγερος».

| ΛΕΙΒΑΘΩΣ, ΚΟΡΙΑΝΑ, Ώρα έναρξης: 20:30. Ετήσιος χορός συλλόγου «Παλιολινού» με ζωντανή ορχήστρα, χορό και φαγητό. Διοργάνωση: Εκπολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Κοριάνων Κλεισμάτων «ο Παλιολινός».

Σάββατο 9 & Κυριακή 10 Ιουλίου

Ο Πολιτιστικός, Ιστορικός, Λαογραφικός Σύλλογος «Το Ριφόρτσο» Κεφαλληνίας και Ιθάκης και  η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς – Ιθάκης σε συνεργασία με το Δήμο Αργοστολίου διοργανώνουν Διήμερο Φεστιβάλ Επτανησιακών Παραδοσιακών Χορών.

Το Σάββατο 9 Ιουλίου στο Αργοστόλι στις 21.00, στο Ανοιχτό θέατρο «Γεράσιμος Σκλάβος» στην προβλήτα κρουαζιερόπλοιων και την Κυριακή 10 Ιουλίου στις 21.00 στην πλατεία Βλαχάτων, χορευτικοί σύλλογοι από Κέρκυρα, Ζάκυνθο και Κεφαλονιά θα παρουσιάσουν Επτανησιακούς χορούς. Συμμετέχουν οι σύλλογοι: Χορευτική ομάδα  Φιλαρμονικής Γαστουρίου Κέρκυρας «Ομόνοια», Πολιτιστικός σύλλογος Κατασταρίου Ζακύνθου «Μορφές», Πολιτιστικός σύλλογος Καμιναράτων «Ο Αετός», Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Κεφαλονιάς «Κεφαλλήνες», Χορευτικός Όμιλος Ελειού Πρόννων «Το Ξώμερο»  Η Είσοδος είναι Ελεύθερη.

Κυριακή 10 Ιουλίου

| ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Αύλειος χώρος ΞΕΝΙΑ ώρα: 20.30. «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ» «Dancing Reset» παράσταση χορού της Ιδιωτικής Ερασιτεχνικής Σχολής Χορού ART and STYLE Dance School Όλγας Γαλιατσάτου. Είσοδος 6.00€. Για παιδιά έως 5 ετών είσοδος ελεύθερη.

| ΛΕΙΒΑΘΩΣ ΤΡΑΥΛΙΑΤΑ στον προαύλιο χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρα και ώρα 20.00 «Οι περιπέτειες του ΟΔΥΣΣΕΑ». Μια διαδραστική παράσταση Θεατρικού παιγνιδιού για παιδιά 5-10 ετών, από την θεατροπαιδαγωγό ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΛΙΟΣΑΤΟΥ. Είσοδος Ελεύθερη. Οργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος «ΚΑΣΤΡΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ».

Δευτέρα 11 Ιουλίου

| ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, Πλατεία Βαλλιάνου ώρα: 20:00. Εικαστικό workshop για την Κλιματική κρίση, για παιδιά κι ενήλικες, με τη συμμετοχή της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) και του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών (ΤΕΕΤ) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ,8/7/2022 #ODUSSEIA #ODYSSEIA