Ενημερώσεις από το γραφείο του Βουλευτή Κεφαλλονιάς και Ιθάκης κ. Καππάτου

Σημαντική ενίσχυση 621.000 ευρώ στους Δήμους των νησιών μας για κάλυψη Ενεργειακού κόστους

Οι Δήμοι Αργοστολίου, Ληξουρίου, Σάμης και Ιθάκης συμπεριλαμβάνονται στην έκτακτη επιχορήγηση 90 εκ. ευρώ του Υπουργείου Εσωτερικών προς Δήμους της χώρας για «κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών, λόγω της επιβάρυνσης του προϋπολογισμού τους από την αύξηση του ενεργειακού κόστους.»

Η συνολική επιχορήγηση για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη υπερβαίνει τις 621 χιλιάδες ευρώ. Η κατανομή ανά δήμο:

•           Δήμος Αργοστολίου: 298864 ευρώ

•           Δήμος Ληξουρίου: 122354 ευρώ

•           Δήμος Σάμης: 118042 ευρώ

•           Δήμος Ιθάκης: 81750 ευρώ

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται σταθερά δίπλα στους πολίτες και την τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε η κοινωνία μας να στηριχθεί στη δύσκολη γεωπολιτική και ενεργειακή συγκυρία. Ευχαριστώ τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα για τη συμπερίληψη όλων των δήμων της Κεφαλονιάς και την Ιθάκης στην έκτακτη επιχορήγηση προς την τοπική αυτοδιοίκηση.

Νέα Παρέμβαση Καππάτου στη Βουλή- Η πολιτική νησιωτικότητας είναι εθνική υπόθεση

Συνεδρίασε το μεσημέρι της Τετάρτης 29 Ιουνίου η Υποεπιτροπή Νησιωτικών και Oρεινών περιοχών της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής των Ελλήνων.

Η συνεδρίαση έλαβε χώρα παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής  κ. Μανώλη Κουτουλάκη με αντικείμενο τη νησιωτική πολιτική και τα εργαλεία εδαφικής συνοχής για τα νησιά.

Στη παρέμβασή του, ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος αναφέρθηκε στο «εθνικό έργο» που επιτελεί η Ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καθώς και την  βαρύτητα που έχει επιδείξει στα ζητήματα που απασχολούν τη Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Ακόμη, ο κ. Καππάτος  εξήρε τον ρόλο του Λιμενικού Σώματος για το οποίο ανέφερε χαρακτηριστικά πως «σώζει ζωές στη θάλασσα και αποτελεί το εμπόδιο που μόνιμα αντιμετωπίζουν τα διάφορα κυκλώματα λαθρομετανάστευσης».

Τέλος, επισήμανε την αποτελεσματικότητα του Υπουργείου με τις μεταναστευτικές ροές να έχουν μειωθεί κατά 90% σε σχέση με το 2019.

Συνολικά τη παρέμβαση του Βουλευτή Παναγή Καππάτου μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο που ακολουθεί: https://bit.ly/3R2fORx

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ,1/7/2022 #ODUSSEIA #ODYSSEIA