Ανακοίνωση για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Παλλικής και τη σχετική εκδήλωση που έγινε πρόσφατα στην Αθήνα

Την Τρίτη 21 Ιουνίου 2022 πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών εκδήλωση από το δήμο Ληξουρίου και την περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την παρουσίαση  της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης Παλικής με θέμα: «Ληξούρι και σεισμοί: χθες – σήμερα – αύριο». Υπό τους μελωδικούς ήχους του πιάνου που έπαιζε ο Νικόλαος  Φαραντούρης, σύμβουλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα, και, με βάση τα όσα γράφονται στον τύπο, υποψήφιος βουλευτής στην Κεφαλονιά ή στην Ά Αθήνας, διασκέδασαν ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης της ΝΔ Παναγής Καππάτος, η περιφερειάρχης της ΝΔ Ρόδη Κράτσα, ο πρώην περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Θόδωρος Γαλιατσάτος, το κεντρικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και επιχειρηματίας των ιχθυοκαλλιεργειών Παύλος Γερουλάνος, ο δήμαρχος Ληξουρίου που στηρίζεται από τη ΝΔ Γιώργος Κατσιβέλης, η υφυπουργός τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη και άλλοι που παραβρέθηκαν. Όλοι αντάμα για να υπηρετηθούν με ζεστό χρήμα τα αιτήματα και τα συμφέροντα μεγαλοεπιχειρηματιών του τουρισμού και άλλων από την περιοχή.

Εννέα περίπου χρόνια από τους διπλούς καταστρεπτικούς σεισμούς του 2014 στην Κεφαλονιά που είχαν επίκεντρο το Ληξούρι και ενώ έχουν εναλλαγεί στην κυβέρνηση αλλά στην τοπική διοίκηση τα κόμματα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, αποδεικνύεται ότι οι διαχειριστές της εξουσίας μπορεί να αλλάζουν αλλά η πολιτική τους παραμένει ίδια. Όλοι τους, με την πολιτική που έχουν ακολουθήσει, μπούκωσαν με εκατομμύρια τους επιχειρηματικούς ομίλους, στον τουρισμό, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Ανεμογεννήτριες κ.α.) στις Ιχθυοκαλλιέργειες, τους εφοπλιστές, στην διαχείριση των απορριμμάτων κλπ.

Δεν κάνουν, όμως, το ίδιο  Ευρωπαϊκή Ένωση, κυβερνήσεις, τοπική διοίκηση  για τις ανάγκες των φτωχών λαϊκών στρωμάτων της Παλλικής, για τις εργατικές κατοικίες, για τα σεισμόπληκτα σπίτια των φτωχών βιοπαλαιστών κατοίκων, για τα σχολεία της Παλλικής που είναι ακόμα σε κοντέινερ, για το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο, για το Δημοτικό Θέατρο Ληξουρίου, για το μουσείο, τη βιβλιοθήκη, για το τσακισμένο οδικό δίκτυο τους Παλλικής κ.α. Τα σοβαρά ζητήματα που έχουν προκύψει από τους σεισμούς του 2014, για τα οποία το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης μαζί με το λαό και τους φορείς της Παλλικής, παραμένουν άλυτα.

Οι σχεδιασμοί που γίνονται με βάση την ΟΧΕ της Παλλικής δεν έχουν να κάνουν με την αναγκαία αντισεισμική θωράκιση, τη στήριξη των λαϊκών στρωμάτων της Κεφαλονιάς και την αντιμετώπιση των προβλημάτων από τους σεισμούς αλλά εντάσσονται στην εξυπηρέτηση μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων. Η Ο.Χ.Ε. Παλλικής, ως χρηματοδοτικό εργαλείο στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, προβλέπει την μερίδα του λέοντος των χρηματοδοτήσεων να κατευθύνεται στην κατηγορία της ανταγωνιστικότητας – επιχειρηματικότητας, δηλαδή στην άμεση ενίσχυση των επιχειρήσεων. Χρειάζεται να βγουν τα απαραίτητα συμπεράσματα, ο λαός να γυρίσει την πλάτη στις δυνάμεις αυτές, να διεκδικήσει με βάση τις δικές του ανάγκες.

Η συμπόρευση και η  ενίσχυση του ΚΚΕ παντού, στους τόπους δουλειάς, στους αγώνες και στις εκλογές είναι συμβολή στον αγώνα για την προοπτική της εργατικής λαϊκής εξουσίας, της σοσιαλιστικής οικονομικής οργάνωσης, που μπορεί να εξασφαλίσει ότι οι τεράστιες δυνατότητες της εποχής μας θα υπηρετήσουν τον εργαζόμενο άνθρωπο, τις σύγχρονες ανάγκες του λαού για δουλειά, ζωή, υγεία, ειρήνη και συνεργασία με όλους τους λαούς και αυτό  είναι το σύγχρονο και το αναγκαίο για τον 21ο αιώνα.

Ισχυρό ΚΚΕ – «ασπίδα» για το τώρα και ελπίδα για το αύριο

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ,27/6/2022 #ODUSSEIA #ODYSSEIA