Επέτειος θανάτου Άγγελου Σικελιανού

Άγγελος Σικελιανός: Μια από τις μορφές που είναι και μπορούν να λειτουργούν ως αείρροες πηγές πνευματικής και Εθνικής Αναγέννησης. Μια απο μορφές που αξίζει και πρέπει να κάνουν κατοχή στο νου και την καρδιά μας.

Ο ΄Άγγελος Σικελιανός ειναι ο έτερος μεγάλος Έλληνας που, μετά από τον Καποδίστρια, οραματίστηκε μια “Ελλάδα Δελφούς της Οικουμένης”. Ο μεγάλος Επτανήσιος, το Αθάνατο τέκνο της ηρωικής Λευκάδας, είναι επίσης ο άνθρωπος που μας χάρισε την αναβίωση της αρχαίας τραγωδίας.

Σήμερα 200 χρόνια απο το κοσμογονικό 1821, μπροστά στην τρίτη εκατονταετία από την ανεξαρτησία μας από τον Οθωμανικό ζυγό, οι νεο-Οθωμανοί θρασύτατα μας απειλούν, μας λοιδορούν, μας εκβιάζουν.

Ειναι προφανές οτι χωρίς ριζική ανατροπή της θέσης της χώρας στο συσχετισμό δύναμης με την Τουρκία, η Τουρκία θα αποθρασύνεται και θα καθίσταται επικινδυνότερη.

Χωρίς ριζική βελτίωση της θέσης της χώρας, της ισχύος της χώρας, στον ενδοευρωπαικο συσχετισμό δύναμης, οι Ευρωπαίοι, “εταίροι” θα συντηρούν και θα κανακεύουν τους νεο-οθωμανους, όπως έκαναν και με τους Οθωμανούς. Αυτός ο νέος συσχετισμός δεν θα μας χαριστεί.

Σήμερα οι μεγάλοι της Δύσης επιτρέπουν, ανέχονται, ενθαρρύνουν τους νεο-Οθωμανούς, τον νέο μεγάλο ασθενή της περιοχής, παρά την κατάστασή του, παρά το καθεστώς άγριου εσωτερικού διχασμού, παρά το καθεστώς κατάλυσης κάθε έννοιας εννόμου τάξεως και δικαιοσύνης να λειτουργεί ως ο αυθαίρετος Βεζίρης της περιοχής.

Ενθαρρύνουν τους νεο-Οθωμανούς να συνεχίζουν την γενοκτονία των Κούρδων, την αιματηρή προσπάθεια εναντίον της ακεραιότητας και της ανεξαρτησίας της Συρίας, την προσπάθεια μετατροπής της Λιβύης σε προτεκτοράτο, την συνεχιζόμενη καταπάτηση της μισής Κύπρου, κράτους-μέλους της Ε.Ε. Την στρατολόγηση τρομοκρατών για τους βρώμικους πολέμους της. Την καλά οργανωμένη και προσοδοφόρο επιχείρηση της διακίνησης μεταναστών.Την διεκδίκηση του μισού Αιγαίου και ενός μεγάλου τμήματος. του Κρητικού και του Λιβυκού πελάγους.

Μπροστά σε αυτήν την πραγματικότητα εμείς τι κάνουμε; Θα αποδεχτούμε τον ρόλο του δορυφόρου των νεο-Οθωμανών; Θα περιμένουμε από τους αιώνιους προστάτες της ακεραιότητας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας να την συνετίσουν;

Αν συνεχίσουμε την πολιτική, κοινωνική, οικονομική ζωή και οργάνωση που μας οδήγησε στο τέλμα και στην παρακμή; τοτε αυτή ειναι η μοίρα μας…

Τα 200 χρόνια από το 21 πρέπει να γιορταστούν με ένα νέο 21.

Ένα 21 που θα στοχεύει την ηθική, κοινωνική, πολιτική, και οικονομική μας ανασυγκρότηση.

Η παρακμή δεν εκσυγχρονίζεται, δεν εξορθολογίζεται.

Για ένα τέτοιο 21 χρειαζόμαστε επιτροπές από Σικελιανού, από Καλβους, από Σολωμούς.

Μόνον τέτοιες επιτροπές μπορούν να συνεγείρουν τον λαό μας σε καθολική ανάταση, σε καθολική απελευθέρωση από τον παρακμιακό αντικοινωνικό ατομικισμό.

Τα πακέτα από τις Βρυξέλλες δεν συγκροτούν τέτοιες επιτροπές συνήθως συγκροτούν συμμαχίες για την διανομή τους..

Μην μου πείτε μα… πού να τους βρούμε τους Κάλβους, τους Σολωμούς και τους Σικελιανούς.. Ειναι βέβαιο ότι αν πραγματικά τους θέλουμε θα ‘ρθούν. Θα ‘ρθούν σύντροφοι και συμπολεμιστές, μπροστάρηδες. Θα κάνουν κατοχή στον Νου και στην Καρδιά μας….

Γιώργος Σκλαβούνος

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ,20/6/2022 #ODUSSEIA #ODYSSEIA