ELIAMEP: Ελλάδα Τουρκία – Πώς βλέπει ο ένας τον άλλο – Διαδικτυακή συζήτηση

Το Πρόγραμμα Τουρκίας του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) διοργανώνει διαδικτυακή συζήτηση με θέμα “Ελλάδα και Τουρκία – Πώς βλέπει ο Ένας τον Άλλο: Τα αποτελέσματα της 3ης έρευνας κοινής γνώμης για τις διμερείς σχέσεις των δυο χωρών”. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Istanbul Policy Centre (IPC), στα ελληνικά και τα αγγλικά (με ταυτόχρονη διερμηνεία), την Τρίτη 21 Ιουνίου και ώρα 10:30-13:45. Η συζήτηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος για τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας που υλοποιείται με την υποστήριξη της διαΝΕΟσις.

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό η Φαίη Μακαντάση, Διευθύντρια Ερευνών της διαΝΕΟσις και ο Γιώργος Παγουλάτος, Γενικός Διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ και Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Θα ακολουθήσουν δύο πάνελς. Στο πρώτο θα γίνει η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της τρίτης έρευνας με θέμα «Ελληνικές και Τουρκικές απόψεις για τις σχέσεις με τη Ρωσία και τη Δύση υπό το φως της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία». Τα αποτελέσματα θα παρουσιάσουν οι Senem Aydın-Düzgit, Συντονίστρια Έρευνας και Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Istanbul Policy Center (IPC) και Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Sabancı, Evren Balta, Καθηγήτρια Διεθνών Σχέσεων στο Τμήμα Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστήμιο Ozyegin και Senior Scholar στο Istanbul Policy Center, Ιωάννης N. Γρηγοριάδης, Κύριος Ερευνητής και Επικεφαλής του Προγράμματος Τουρκίας στο ΕΛΙΑΜΕΠ και Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μπίλκεντ, Δημήτρης Μαύρος, Διευθύνων Σύμβουλος της MRB, ενώ θα σχολιάσουν οι Ευάγγελος Αρεταίος, Επιστημονικός Συνεργάτης του Προγράμματος Τουρκίας στο ΕΛΙΑΜΕΠ και Δημοσιογράφος και Παναγιώτα Μανώλη, Επίκουρη Καθηγήτρια Πολιτικής Οικονομίας των Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και Ερευνήτρια του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Το δεύτερο πάνελ θα εστιάσει στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και στις επιπτώσεις της στην περιφερειακή πολιτική. Θα συζητήσουν οι Ahmet Evin, Senior Scholar στο Istanbul Policy Center (IPC) και Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Sabancı, Saban Kardas, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο TOBB University of Economics and Technology της Άγκυρας, Άλκης Κούρκουλας, Ανταποκριτής στην Τουρκία, Έλενα Λαζάρου, Ερευνήτρια στο ΕΛΙΑΜΕΠ και επικεφαλής του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής στην Υπηρεσία Έρευνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ian Lesser, Αντιπρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής του German Marshall Fund στις Βρυξέλλες και Habibe Ozdal, Επίκουρη Καθηγήτρια Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Istanbul Okan. Τις συζητήσεις θα συντονίσει ο Ιωάννης N. Γρηγοριάδης.

Η συζήτηση θα μεταδίδεται ζωντανά στην ιστοσελίδα του ΕΛΙΑΜΕΠ και στο επίσημο κανάλι του ΕΛΙΑΜΕΠ στο YouTube.

Περισσότερες πληροφορίες:

Μαριάννα Βασιλοπούλου (Τ: 210 7257 124, events@eliamep.gr)

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ,18/6/2022 #ODUSSEIA #ODYSSEIA