Με περιοδείες σε χώρους δουλειάς και το Νοσοκομείο Αργοστολίου ολοκληρώθηκε η τριήμερη περιοδεία της Αλ. Μπαλού

Καίνε τα προβλήματα της ακρίβειας αλλά και βασικών ελλείψεων για τις ανάγκες του λαού στο νησί

Πραγματοποιώντας επισκέψεις σε χώρους δουλειάς, φορείς αλλά και στο Γενικό Νοσοκομείο Αργοστολίου, ολοκληρώθηκε την Πέμπτη και την Παρασκευή η τριήμερη περιοδεία της επικεφαλής Περιφερειακού Συμβούλου με την «Λαϊκή Συσπείρωση», Αλεξάνδρας Μπαλού.

Το κλιμάκιο αποτελούσαν επίσης, ο Νίκος Γκισγκίνης, Περιφερειακός Σύμβουλος Ιονίων Νήσων μες τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αργοστολίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Γιάννης Κουρούκλης και Σταύρος Γρηγορόπουλος.

Με την «Γυμναστική Εταιρία Κεφαλονιάς»

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης με εκπροσώπους της Γυμναστικής Εταιρίας Κεφαλονιάς και τον προπονητή της, Νίκο Μεταξά, στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σταδίου Αργοστολίου.

Στην συζήτηση, αναδείχτηκε η σημαντική προσφορά του Συλλόγου στον κλασικό αθλητισμό στο νομό, που αφορά στην συστηματική προπονητική και αγωνιστική συμμετοχή 200 και πλέον παιδιών (από 4 χρονών και πάνω) στα αγωνίσματα του στίβου, στην κατάκτηση σημαντικών επιδόσεων των αθλητών της σε πανελλήνιες και παγκόσμιες διοργανώσεις με αντίστοιχες διακρίσεις, στην διοργάνωση σημαντικών διοργανώσεων σε επίπεδο νομού όπως είναι τα «Βεργώτεια». Σημειώθηκε επίσης η συμμετοχή ακόμη και παγκόσμιων πρωταθλητών, στην άοκνη προσπάθειά της να συμπληρωθούν και να εκσυγχρονιστούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δημοτικού σταδίου Αργοστολίου ώστε να είναι ασφαλείς και ικανές να φιλοξενήσουν ακόμη και μεγάλες πανελλήνιες και παγκόσμιες διοργανώσεις, να γίνουν πόλος έλξης μεγάλων αθλητών.

Βασική διεκδίκηση της «Εταιρίας» αποτελεί επιπλέον η αντικατάσταση του ελαστικού τάπητα «ταρτάν» του σταδίου, έργο που είναι σε εκκρεμότητα από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αρκετό διάστημα έως τώρα και που παρά τις αλλεπάλληλες υποσχέσεις, παραπέμπεται συνεχώς για το απώτερο μέλλον. Στην συζήτηση επίσης αναδείχτηκαν και άλλα προβλήματα που αφορούν στον εκσυγχρονισμό και των άλλων συμπληρωματικών υποδομών για την απρόσκοπτη λειτουργία του σωματείου. Από την πλευρά της η Αλεξάνδρα Μπαλλού αφού συνεχάρη το συμβούλιο και τους προπονητές της ΓΕΚ για το σημαντικό έργο τους, υποσχέθηκε εξάντληση κάθε δυνατής παρέμβασης ώστε να υλοποιηθούν όλα τα αιτήματά της και κυρίως η επισκευή του ταρτάν, που αφορά την λειτουργικότητα αλλά και την ασφάλεια των αθλητών.

Με τους εργαζόμενους στο Δήμο

Αρχικά πραγματοποιήθηκε περιοδεία σε υπηρεσίες του Δήμου Αργοστολίου, όπου στις συναντήσεις με το προσωπικό, αναδείχθηκαν τα οξυμμένα προβλήματα των εργαζομένων στους ΟΤΑ. Ιδιαίτερος ήταν ο προβληματισμός, για μια ενδεχόμενη απένταξη σειράς κλάδων από τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Απασχόλησαν επίσης, τα ζητήματα ελλείψεων προσωπικού, εντατικοποίησης της εργασίας, τα ελλιπέστατα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, αλλά και η «καθήλωση» των μισθών στα επίπεδα προηγούμενων δεκαετιών, σε συνδυασμό με την μεγάλη ακρίβεια που κατατρώει το λαϊκό εισόδημα.

Χωρίς ακτινολόγους, ΜΕΘ και με

έλειπες προσωπικό ακόμη και το ΕΚΑΒ

Ακολούθησε επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Αργοστολίου, στο οποίο αναδείχθηκαν σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, όπως η μη λειτουργία της ψυχιατρικής κλινικής, αλλά και οι ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές για τις ανάγκες των καρκινοπαθών. Ζητήματα αναδείχθηκαν και με την τεχνική του υπηρεσία, όπου απαρτίζεται από μόλις τρεις εργαζόμενους, ενώ αναφορά έγινε στις γενικότερες ελλείψεις γιατρών.

Χαρακτηριστικά αναφέρθηκαν τα κενά σε ακτινολόγους, όπου «καλύπτονται» με μετακινήσεις γιατρών αυτής της ειδικότητας απ’ το «Μαντζαβινάτειο» Νοσοκομείο Ληξουρίου, με αποτέλεσμα και την αποδυνάμωση και του συγκεκριμένου νοσηλευτικού ιδρύματος που δεν διαθέτει πλέον ακτινολόγο. Επισημάνθηκαν δε, οι ελλείψεις σε ΜΕΘ και στο προσωπικό του ΕΚΑΒ, ζητήματα που δημιουργούν μεγάλους κινδύνους για τον μόνιμο πληθυσμό του νησιού, αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών κατά τη θερινή περίοδο.

Καυτηριάστηκαν επίσης, τα μεγάλα κτιριακά προβλήματα που επικρατούν απ’ τους σεισμούς του 2014 και μετά, με ευθύνη των έως και σήμερα Κυβερνήσεων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ κ.α.), ενώ υπογραμμίστηκε ότι δεν έχει αξιοποιηθεί καν ακόμα, το ξυλόπτυχο νοσοκομείο για ενδεχόμενο ενός νέου σεισμού.

Με ξενοδοχοϋπαλλήλους

Τα προβλήματα της ακρίβειας, της εντατικοποίησης της δουλειάς, αναδείχθηκαν στην επίσκεψη στο ξενοδοχείο «Mediterranee» στη Λάσση Αργοστολίου και στις συναντήσεις με τους ξενοδοχοϋπαλλήλους. Απασχόλησε επίσης, η πολύ δύσκολη κατάσταση που επικρατεί με τις δομές δημόσιας Υγείας στο νησί, ζητήματα που απασχολούν ευρύτερα λαϊκά στρώματα.

Ακόμη περιμένει να στεγαστεί…

Η έλλειψη χρηματοδοτήσεων, προσωπικού αλλά και η καθυστέρηση της μόνιμης και χωρίς προβλήματα στέγασης της, απασχόλησαν τη συνάντηση που έγινε στο Αργοστόλι με το ΔΣ της «Ιακωβάτειου» βιβλιοθήκης που λειτουργεί στο Ληξούρι. Η βιβλιοθήκη φιλοξενεί εκατοντάδες εκδόσεις αιώνων, διαφυλάσσοντας ουσιαστικά, μεγάλο μέρος της ιστορίας, του πολιτισμού και των παραδόσεων της Κεφαλονιάς. Πρόκειται για ζητήματα που έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν το νησί, χωρίς ως και σήμερα να έχει δοθεί λύση, παρά το γεγονός ότι αυτά οξύνθηκαν και μετά και τους σεισμούς του 2014, με ευθύνη των Κυβερνήσεων, των περιφερειακών και τοπικών αρχών.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ,18/6/2022 #ODUSSEIA #ODYSSEIA