Ψηφίστηκε στη Βουλή το Νέο Σύστημα Αξιολόγησης του Δημοσίου με εισηγητή της Πλειοψηφίας τον Παναγή Καππάτο

Ψηφίστηκε τη Πέμπτη 8/6 το  Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Σύστημα στοχοθεσίας, αξιολόγησης και ανταμοιβής για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης και άλλες διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα».

Ως Εισηγητής της Πλειοψηφίας, ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος, είχε τη δυνατότητα, στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, να παρουσιάσει το σημαντικό αυτό νομοσχέδιο για την απόδοση της δημόσιας διοίκησης.

Κατά την ομιλία του, ο κ. Καππάτος τόνισε τις αδυναμίες που κατέστησαν ανεφάρμοστο το σύστημα αξιολόγησης που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε υιοθετήσει. «Με το 90% σχεδόν των αξιολογούμενων να λαμβάνει πολύ υψηλή βαθμολογία είναι ηλίου φαεινότερο ότι κάτι πάει λάθος», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ταυτόχρονα, υπογράμμισε την ωριμότητα της κοινωνίας να αποδεχθεί ένα σχέδιο αξιολόγησης και ενίσχυσης της αποτελεσματικότητας στο δημόσιο τομέα.

Στην εισήγησή του, ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης ανέπτυξε τα σημεία του νομοσχεδίου που ψηφίστηκε, όπως η εισαγωγή των δεξιοτήτων στην αξιολόγηση των υπαλλήλων, η διατύπωση ενός συνολικού συστήματος στοχοθεσίας στη δημόσια διοίκηση καθώς και η υιοθέτηση του θεσμού του Συμβούλου Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού στον δημόσιο τομέα.

Τέλος, η ενσωμάτωση διεθνών καλών πρακτικών στην οργάνωση των ιδιαίτερων γραφείων σε Υπουργεία και Οργανισμούς του Δημοσίου έχει ιδιαίτερη θέση στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε και στην οποία ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος αναφέρθηκε διεξοδικά.

Συνολικά η τοποθέτηση του κ. Καππάτου βρίσκεται στον σύνδεσμο που ακολουθεί:  https://bit.ly/39o1q5d

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ,11/6/2022 #ODUSSEIA #ODYSSEIA