Times: Υμνούν Κεφαλλονιά, Κέρκυρα, Κρήτη για διακοπές στην Ελλάδα!

 Οι Times του Λονδίνου προτείνουν τρία ελληνικά νησιά για διακοπές το καλοκαίρι. Η Κρήτη, η Κέρκυρα και η Κεφαλλονιά που μαγεύουν τον επισκέπτη.

Διακοπές στην Ελλάδα και αυτό το καλοκαίρι προτείνουν οι Times. Πρόκειται για ένα ακόμη αφιέρωμα από ξένο ΜΜΕ για το ελληνικό καλοκαίρι και τα ελληνικά νησιά που αποτελούν προορισμό για τους τουρίστες.

Το αφιέρωμα στους Times έχει τίτλο: «See you down the taverna» (σ.σ. «Τα λέμε κάτω στην ταβέρνα»).

Η βρετανική εφημερίδα εξηγεί «γιατί η Ελλάδα είναι το μέρος που πρέπει να πας» και προτείνει Κρήτη, Κέρκυρα και Κεφαλλονιά για διακοπές το φετινό καλοκαίρι.

Αποθέωση των Times για τα Χανιά στην Κρήτη – Ιδανικό νησί για διακοπές

Αφού επισημαίνει ότι πλέον υπάρχουν δεκάδες απευθείας πτήσεις από τη Βρετανία προς την Ελλάδα, το άρθρο της βρετανικής εφημερίδας παρουσιάζει με εγκωμιαστικό τρόπο την Κρήτη, και συγκεκριμένα τα Χανιά.

«Το όμορφο λιμάνι της Κρήτης αποπνέει μια μεθυστική γοητεία της παλιάς πόλης με τη μεσαιωνική βενετσιάνικη αρχιτεκτονική, τα πολυσύχναστα εστιατόρια δίπλα στο λιμάνι και τις πολυσύχναστες λαϊκές αγορές» αναφέρει το αφιέρωμα.

Αφού παρουσιάζει ορισμένα στοιχεία για την πλούσια αρχαιολογική ιστορία του νησιού, συστήνει ένα πέρασμα από το Φαράγγι της Σαμαριάς και μια σύντομη εξερεύνηση σε «παρθένα χωριά όπως ο Βάμος, γνωστός για το αυθεντικό κρητικό φαγητό».

Ύμνοι των Times για την Κέρκυρα

Το άρθρο εξυμνεί επίσης την Κέρκυρα, η οποία -όπως αναφέρει- έχει ενταχθεί στα μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, χάρη στα πανέμορφα απόκρημνα βουνά της, τις αμμώδεις παραλίες αλλά και την πολιτιστική της πρωτεύουσα, η οποία ξεχωρίζει για «τα ελικοειδή μεσαιωνικά σοκάκια, τα ενετικά φρούρια με μωσαϊκά και τις ταβέρνες» της.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα τοπικά προϊόντα της Κέρκυρας, όπως «το πεντανόστιμο μέλι και οι ζουμερές ελιές».

Οι Times προτείνουν την Κεφαλλονιά για διακοπές το καλοκαίρι

Κλείνοντας, το άρθρο των Times αναφέρεται στην «κινηματογραφική» Κεφαλλονιά. Το νησί χρησιμοποιήθηκε ως «σκηνικό» στη διάσημη ταινία «Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλλι» (σ.σ. με πρωταγωνιστές τον Νίκολας Κέιτζ και την Πενέλοπε Κρουζ), αναδεικνύοντας την πόλη της Σάμης, την παραλία της Αντισάμου και τους «δασώδεις» λόφους που τις περιβάλλουν.

«Περιπλανηθείτε από την πεπατημένη διαδρομή και θα ακούσετε κουδούνια κατσίκας και τραγούδι πουλιών να επιπλέουν στον αέρα με άρωμα λουλουδιών. Η παραλία Πετανοί αξίζει μια παράκαμψη για τον τιρκουάζ κόλπο και τους καταπράσινους βράχους της» καταλήγουν οι Times στο αφιέρωμά τους για το ελληνικό καλοκαίρι.

Πηγή: athensvoice.gr

ΟΔΥΣΣΕΙΑ,9/6/2022 #ODUSSEIA #ODYSSEIA