Μηνύματα για την έναρξη των Πανελληνίων Εξετάσεων από τον Βουλευτή και τον Δήμαρχο Ληξουρίου

Με αφορμή τη σημερινή έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων, θα ήθελα να ευχηθώ καλή δύναμη στους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ’ Λυκείου.

Αγαπητά παιδιά, σε αυτή τη δύσκολη διαδικασία δεν είστε μόνοι και μόνες. Έχετε τη στήριξη των οικογενειών και των καθηγητών σας, που έδωσαν αγώνα κατά τη διάρκεια της πανδημίας για να κυλήσει ομαλά η εκπαιδευτική διαδικασία.

Κάνατε μεγάλη προσπάθεια για να φτάσετε ως εδώ. Όμως ο στόχος της εισαγωγής σε σχολή της επιλογής σας, είναι μόνο μια από τις πολλές προκλήσεις που σας επιφυλάσσει η ζωή. Αφενός δεν κρίνει την μετέπειτα πορεία σας στη ζωή, αφετέρου η έννοια της μόρφωσης και της επαγγελματικής εκπαίδευσης αλλάζει ραγδαία και δε σταματά σε ένα πτυχίο.

Για αυτό το λόγο ξεκινήστε αυτή την προσπάθεια στις πανελλήνιες εξετάσεις με αισιοδοξία και δύναμη. Είναι μόνο το ξεκίνημα ενός ταξιδιού που εσείς έχετε τη δύναμη να διαμορφώσετε. Καλή Επιτυχία!

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

______________________________

Για ακόμη μια χρονιά οι μαθήτριες και οι μαθητές της Γ’ Λυκείου βρίσκονται στην αφετηρία των πανελλαδικών εξετάσεων.

Ενώπιον ενός πολύ σημαντικού σταθμού, που όμως δεν θα είναι ο μόνος στη ζωή τους.

Γι’ αυτό, ας δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους με ψυχραιμία , σύνεση και αυτοπεποίθηση, αλλά χωρίς άγχος για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Τους ευχόμαστε να δικαιώσουν τον κόπο και τις θυσίες που οι ίδιοι αλλά και οι γονείς τους κατέβαλλαν μέχρι τώρα και να μην πάψουν ποτέ να διεκδικούν τα όνειρά τους, όποια και αν είναι, όσο ψηλά ή μακριά και αν φτάνουν.

Όλα είναι δυνατά, όταν προσπαθούμε.

Το μέλλος ούτως ή άλλως τους ανήκει!!

Από καρδιάς, καλή επιτυχία σε όλους!

Ο Δήμαρχος Ληξουρίου

Γιώργος Κατσιβέλης

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 2/6/2022 #ODUSSEIA #ODYSSEIA