Αντώνης Αργυρός: ΜΙΑ ΑΠ’ ΤΑ ΙΔΙΑ…ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ

Περάσαμε την πρώτη δοκιμασία με υπομονή και πόνους, μα τελικά η μνημονιακή εποχή φαίνεται να  μάς άφησε.

Μετα μας ήλθε η πανδημία που έστειλε κόσμο και κοσμάκη, “ένθα απέδρα πάσα λύπη ή στεναγμός”, κλάψαμε και κλαίμε μια που δεν μας άφησε ακόμα και τις εντατικές να αναστενάζουν ανθρώπινο πόνο.

Τελικά την σκυτάλη του τρόμου μας, παρέλαβε και πάλι  ο Σουλτάνος, να μας απειλεί πως θέλει  με τον “τσαμπουκά ” του το Αιγαίο μας ,τα νησιά μας, την λευτεριά μας.

Παράλληλα τα δελτία γεμίσανε από φόνους και φονικά και τρόμο και αίμα.

Απανθρωπιές ,βαρβαρότητες, παιδοκτονίες, γυναικοκτονίες , έρεβος.  

Αρχίσανε κι  οι πρωινοί μαϊντανοί να μας “αναλύουν” την  επερχόμενη νέα συμφορά μας και την τιμή της βενζίνης που έγινε είδος εν ανεπαρκεία και ν’αναλύουν τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία, να βάζουν τον τρόμο του πολέμου στα σπίτια μας

Να μας κερνάει κάθε μέρα ο πόνος κι απόγνωση μια απ’ τα ίδια. Σημάδια παρακμής και κοινωνικής οπισθοδρόμησης δεν είναι μόνο όλα τα παραπάνω αλλά και η έκρηξη της άλόγης  βίας. Μεγαλώνοντας μαθαίνεις ν’ακούς και πρέπει να κλείσουμε τα «κουτιά» που μας βασανίζουν και τρέξουμε επιτέλους σαν λεύτεροι, στην χαρά, στην μάνα θάλασσα. Ζούμε στο ομορφότερο κομμάτι  του κόσμου, μ ‘ένα ήλιο να μας γλυκαίνει την ψυχή με το ατελείωτο φως του, μια θάλασσα πλανεύτρα, ένα Μάη που φεύγει κι έρχεται το γλυκό καλοκαιράκι να δώσει βάλσαμο στις ψυχές μας….

31.5.2022

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 31/5/2022 #ODUSSEIA #ODYSSEIA