Συναντήσεις για θέματα της Κεφαλλονιάς και της Ιθάκης στα Υπουργεία Υγείας και Περιβάλλοντος & Ενέργειας

Την εβδομάδα που πέρασε είχα συναντήσεις σε Υπουργεία για θέματα της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης

Αρχικά την Τρίτη 24 Μαΐου με τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Με τον κ. Γενικό συζητήσαμε ένα ζήτημα που απασχολεί έντονα την τουριστική οικονομία του τόπου μας και αφορά στην έκδοση αδειών ανέγερσης ξενοδοχείων σε περιοχές εκτός σχεδίου.

Καθώς υπάρχει νομική πρόβλεψη υπερίσχυσης του Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου Ιονίων Νήσων, με τον κ. Γενικό εξετάσαμε με ποιόν τρόπο θα ξεπεραστεί αυτή η αναντιστοιχία, ώστε στην Κεφαλλονιά και την Ιθάκη να ισχύουν οι προβλέψεις του ν. 4759/2020 για την Πολεοδομική και Χωροταξική Νομοθεσία.

Σχετικά έχω καταθέσει την Ερώτηση ΑΠ: 5145/12.5.2022 «Έκδοση αδειών ανέγερσης ξενοδοχείων», ώστε μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου να καταγραφεί η άποψη του Υπουργείου.

Την Παρασκευή 27 Μαΐου συναντήθηκα στο Υπουργείο Υγείας με την κ. Βενετία Βιλδιρίδη, Διευθύντρια του γραφείου της Αν. Υπουργού Υγείας κ. Γκάγκα.

Στη συνάντηση εξετάσαμε τρία θέματα:

•           Συζητήσαμε για κίνητρα προσέλκυσης ιατρών σε νησιωτικές περιοχές. Συμφωνήσαμε για την ένταξη της Κεφαλλονιάς και της Ιθάκης σε Υπουργική Απόφαση που προβλέπει για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο αμοιβή επιπλέον 1500 ευρώ για μετακίνηση ιατρών από μεγάλα νοσοκομεία σε νησιωτικές περιοχές για την εξυπηρέτηση των αυξημένων αναγκών.

•           Εξετάσαμε την κατανομή κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης για την ανακατασκευή νοσοκομείων και τις σχετικές κτιριολογικές και μηχανολογικές ανάγκες του νοσοκομείου Αργοστολίου που έχω ζητήσει να καλυφθούν.

•           Τέλος, με βάση όσα έχει ζητήσει η διοίκηση του νοσοκομείου, επιβεβαιώσαμε την συμπερίληψη των σχετικών ιατρικών ειδικοτήτων στην επόμενη προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας για προσλήψεις ιατρών.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλλονιάς και Ιθάκης

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 28/5/2022 #ODUSSEIA #ODYSSEIA