Συνελήφθη ημεδαπός για παράνομη οπλοκατοχή στην Κεφαλονιά

Κατασχέθηκε ένα πιστόλι με γεμιστήρα

Συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (27.05.2022), στην Κεφαλονιά, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και περιπολίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κεφαλληνίας,  ημεδαπός, για παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, ο ημεδαπός εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς στην πόλη του Αργοστολίου και συνελήφθη, καθώς, κατά τον αστυνομικό έλεγχο, στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι με γεμιστήρα.

Προανάκριση για την υπόθεση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου.

Ο ημεδαπός οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλονιάς.

Έλεγχοι για την πρόληψη της παραβατικότητας στην Κέρκυρα

Στους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν συνελήφθησαν -5- άτομα για διάφορα αδικήματα

Βεβαιώθηκαν -105- παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Εντατικοί αστυνομικοί έλεγχοι, πραγματοποιήθηκαν χθες (26.05.2022) και ώρα 18:00 έως την 02:00 ώρα σήμερα (27.05.2022), από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Κέρκυρας, για την πρόληψη και αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών.

Οι έλεγχοι εντάσσονται στο ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων, υλοποιούνται από τις κατά τόπον αρμόδιες Διευθύνσεις Αστυνομίας και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Κατά τη διάρκεια τους, έγιναν έλεγχοι σε -298- άτομα και -185- οχήματα, ενώ συνελήφθησαν -5- άτομα, μεταξύ των οποίων:

•           ένας ημεδαπός, για κλοπή μοτοσυκλέτας, την οποία είχε αφαιρέσει, από το Κοντόκαλι Κέρκυρας, το χρονικό διάστημα από το βράδυ της 24.05.2022 έως το πρωί της 25.05.2022, -η μοτοσυκλέτα βρέθηκε και επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη της- και

•           ένας ημεδαπός, για κατοχή ενός μαχαιριού.

Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την αντιμετώπιση των  επικίνδυνων οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώθηκαν συνολικά -105-παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι δράσεις αυτές θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές των Νησιών του Ιονίου.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 27/5/2022 #ODUSSEIA #ODYSSEIA