Ξεκίνησε η μεγάλη ανακατασκευή του Αργοστολίου-Πόρου. 

Αυτοψία στην επαρχιακή οδό Αργοστολιού-Πόρου στη θέση Πλατειές και ενημέρωση από τον τοπογράφο μηχανικό κ.Ιωάννη Μπαρδάκη είχε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης κ.Σταύρος Τραυλός. Ο κύριος Μπαρδάκης είναι ο επικεφαλής της ομάδας τοπογράφων που έχουν ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα να αποτυπώνουν την επαρχιακή οδό Αργοστολίου Πόρου, στα πλαίσια της μελέτης που εκπονεί το υπουργείο Υποδομών για το συγκεκριμένο δρόμο.

Η μελέτη θα περιγράψει όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις που χρειάζεται η πολύ σημαντική αυτή οδός, κυρίως διαπλατύνσεις και υδραυλικά έργα ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις της οδικής κυκλοφορίας και της ασφάλειας. Το έργο αυτό αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες οδικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει ποτέ στο νησί, ξεκίνησε με απόφαση του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη που για ακόμη μια φορά έδειξε το προσωπικό του ενδιαφέρον για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης μετά την αυτοψία δήλωσε:

 «  Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε κάναμε σαφές ότι η βελτίωση της κύριας αρτηρίας εισόδου στο νησί μας ,η οδός που συνδέει την πρωτεύουσα μας με  το λιμάνι του Πόρου αποτελεί για εμάς έργο πρώτης προτεραιότητας. Αμέσως προβήκαμε σε αρκετές σημειακές παρεμβάσεις ( Μαρκόπουλο- Κολαίτη- Αδράκι- Βλαχάτα ) και ολοκληρώσαμε την συνολική διαγράμμιση της οδού.  Σήμερα έχουμε τη χαρά να βλέπουμε το υπουργείο Υποδομών να εκπονεί μελέτη βελτίωσης καθ ‘όλο το μήκος του δρόμου μετά από εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Το  πέρας της μελέτη που  αναμένεται σύντομα θα σημάνει την αρχή υλοποίησης του πολύ σημαντικού αυτού έργου αφού και η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη. Για την σημασία του έργου δεν χρειάζονται πολλά λόγια , όλοι οι συμπολίτες μας την γνωρίζουν καλά, τόσο για την συνολική ανάπτυξη όσο και για την ασφάλεια των μεταφορών. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που απέδειξε για άλλη μια φορά την αποτελεσματικότητα του και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για τα νησιά μας.»

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Π.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & Π.Ε. ΙΘΑΚΗΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ  Π. ΤΡΑΥΛΟΣ

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 26/5/2022 #ODUSSEIA #ODYSSEIA