Μέχρι τις 31 Μαΐου  μπορούν να υποβάλουν  τις  κενές θέσεις εργασίας  οι επιχειρησεις στην πλατφόρμα της (ΔΥΠΑ) Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης , για την κάλυψη τους μέχρι τις 15 Ιουνίου .

Λύση στο αδιέξοδο πρόβλημα της έλλειψης εργαζομένων στις επιχειρήσεις των Ιονίων Νήσων αγωνίζεται να δώσει ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας κ. Γιώργος Στασινόπουλος.

Μέχρι τις 31 Μαΐου οι τουριστικές επιχειρήσεις  πρέπει  να υποβάλουν   τις κενές θέσεις ανά ειδικότητα στην πλατφόρμα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ),  οι σύμβουλοι της οποίας θα υποδείξουν τους εγγεγραμμένους ανέργους στο Μητρώο ανέργων, για την κάλυψη των κενών  θέσεων εργασίας μέχρι τις 15 Ιουνίου ώστε να ακολουθήσει η τροποποίηση της ΚΥΑ για το 2022  και οι  αλλαγές αυτές να αποτελέσουν  την βάση για τη διετία 2023-24.

Από τον Φεβρουάριο κιόλας  ενημερωθήκαμε από  επιχειρηματίες και συλλογικούς φορείς, για το σημαντικό πρόβλημα με την έλλειψη εργατικού προσωπικού στις επιχειρήσεις , ιδίως στον τομέα του τουρισμού.

Από τη διαβούλευση που προκαλέσαμε εντοπίστηκε η σημαντική παράλειψη που υπάρχει ως προς τις θέσεις εργασίας στα Ιόνια Νησιά ακόμα και για πολίτες τρίτων χωρών (εκτός ΕΕ δηλαδή) όπου καθορίζονται με ΚΥΑ με ισχύ 2 ετών.

Στην τρέχουσα ΚΥΑ για τα έτη 2021-22 διαπιστώθηκε πως σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει τις ανάγκες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, καθώς για παράδειγμα, για την Π.Ε. Ζακύνθου προέβλεπε μόνο 20 θέσεις αλιεργατών.

Άμεσα η Αντιπεριφέρεια Επιχειρηματικότητας απέστειλε έγγραφο σε όλους τους συλλογικούς φορείς των Ιονίων Νήσων ώστε να μας απαντήσουν σχετικά με τις ελλείψεις τους.

Μέσα από την διαβούλευση προέκυψε η ανάγκη για την τροποποίηση της ΚΥΑ και ακολούθησε το αίτημα μας προς το Υπουργείο Εργασίας.

Επιπρόσθετα το θέμα συζητήθηκε διαδοχικά  σε συναντήσεις με τον Γ.Γ. Ιθαγένειας κ. Μπαλέρμπα και την Γ.Γ. Εργασιακών Σχέσεων κ. Στρατινάκη, όπου τους γνωστοποιήσαμε  το πρόβλημα δεσμεύοντας τους ότι θα βοηθήσουν με κάθε τρόπο προς την επίλυσή του.

Ένα θέμα που ξεκίνησε από την Αντιπεριφέρεια Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και τις επιχειρήσεις των Ιονίων, μέσα από τις παρεμβάσεις μας, δημιουργείται η βάση επίλυσης του για όλη την Ελλάδα.

Με το ίδιο πείσμα , την ίδια διάθεση,  είμαστε διαρκώς και πάντα δίπλα στους επιχειρηματίες βρίσκοντας λύσεις στα αιτήματά τους.

Συνεχιζουμε πάντα δίπλα στην επιχείρηση…

Από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας & Ανταγωνιστικότητας

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 24/5/2022 #ODUSSEIA #ODYSSEIA