Ευχαριστήρια ανοιχτή επιστολή

Με την συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατο του Αγγελο-Διονύση Δεμπόνου, η οικογένεια του επιθυμεί να εκφράσει τις ευχαριστίες της σε όλους τους φίλους και τις φίλες, τους ανθρώπους της επιστήμης, των γραμμάτων και των τεχνών, τους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς, τα πολιτικά πρόσωπα και τις πολιτικές οργανώσεις, που δημοσίως εξέφρασαν την αναγνώρισή τους στο έργο του και την εκτίμησή τους στην προσωπικότητά του.

Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι ο Αγγελο-Διονύσης Δεμπόνος εκτός από ακάματος ιστορικός ερευνητής και πολυσχιδής διανοούμενος, υπήρξε δραστήριος ενεργός πολίτης.

Ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος τα δύσκολα μετασεισμικά χρόνια του αναδασμού, αγωνίστηκε για την οικοδόμηση μιάς πόλης με σύγχρονη προοπτική. Τις επόμενες δεκαετίες ως ελεύθερος επαγγελματίας βασικό μέλημα του ήταν η αισθητική και εμπορική αναβάθμιση του αγαπημένου του Αργοστολιού και ιδιαίτερα του Λιθοστρώτου.

Η πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου Αργοστολίου να τον τιμήσει, είναι για εμάς μία αναγνώριση και αυτής της πλευράς του και γι’ αυτό ευχαριστούμε όλες τις Δημοτικές παρατάξεις και κάθε μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επίσης, ας σημειωθεί ότι ο Αγγελο-Διονύσης Δεμπόνος άφησε παρακαταθήκη όχι μόνο τις δημοσιεύσεις του και την ανάμνηση της παρουσίας του σε πολιτιστικά δρώμενα και σε πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες, αλλά και ένα ευρύ,  σημαντικό, αδημοσίευτο έργο. Μέσω αυτού του υλικού, η οικογένειά του θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε την παρουσία του και μετά το θάνατό του ενεργή.

Ιωάννα Δεμπόνου

Ανδρέας Δεμπόνος

Σωτήρης Δεμπόνος

Ευαγγελία Δεμπόνου

Αγγελο-Διονύσης Δεμπόνος

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 12/5/2022 #ODUSSEIA #ODYSSEIA