«Αφού ‘’ο τσάμπα πέθανε’’ πληρώστε κ. Μητσοτάκη τα δανεικά κι αγύριστα που έχετε πάρει από τις τράπεζες και το δάνειο των 350 εκατ. ευρώ της Νέας Δημοκρατίας»

Την ώρα που οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με λογαριασμούς ρεύματος που ξεπερνούν τους μισθούς τους και  ο κ. Μητσοτάκης χαριεντίζεται με τους Γλύξμπουργκ αναζητώντας τεχνογνωσία για νέες μπίζνες στο Τατόι, οι βουλευτές του αποκαλούν τους πολίτες τσαμπατζήδες.

Την ώρα που ξεκίνησαν  χιλιάδες διακοπές ρεύματος σε συνανθρώπους μας  που δεν μπορούν να πληρώσουν ρήτρες αναπροσαρμογής πολλαπλάσιες του μισθού και της σύνταξης τους, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ πληρώνεται μετά την αύξηση που του έκανε ο κ. Μητσοτάκης με 360.000 ευρώ το χρόνο και χτίζει στα 46 του χρόνια υπερπολυτελές ανάκτορο στη Τζια 760 τ.μ.

Την ώρα που τα νοικοκυριά, οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις πλήττονται σφοδρότατα  από την ενεργειακή ακρίβεια, ο βουλευτής της ΝΔ  κ. Οικονόμου εξοργίζεται με τους Έλληνες «που έχουν μάθει στο τσάμπα και δεν πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους» ενώ ο ίδιος είναι ιδιοκτήτης 18 ακινήτων κι έχει οφειλές 259.000.

Την ώρα που Ισπανία και Πορτογαλία  αναμένεται να ελαφρύνουν τους λογαριασμούς των καταναλωτών τους κατά τουλάχιστον 40% επί 12 μήνες, μετά από εντατική διαπραγμάτευση των δύο κρατών στη προηγούμενη Σύνοδο Κορυφής (24-25 Μαρτίου), ο κ. Μητσοτάκης σφυρίζει αδιάφορα κι αφήνει τους παρόχους να αισχροκερδούν  στις πλάτες του Ελληνικού λαού, αμφισβητώντας  την ύπαρξη υπερκερδών στην αγορά ενέργειας.

Την ώρα που η Ελλάδα για πολλοστή φορά είναι πάλι πρωταθλήτρια στο πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη (βλέπε τον πίνακα της Τετάρτης 20 Απριλίου), με τεράστια διαφορά από τον δεύτερο, ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει την κοροϊδία δηλώνοντας πως η ακρίβεια είναι παγκόσμια και για όλα φταίει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Την ώρα που ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι τα μέτρα στήριξης κατά της ακρίβειας δεν μπορεί να είναι πιο ουσιώδη διότι υπάρχει η ανάγκη για συνετή δημοσιονομική πολιτική,  προχωράει σε απευθείας αναθέσεις ύψους περίπου 7 δισ., όταν ιδιωτικοποιεί την επικουρική ασφάλιση με κόστος 1,5 δισ. τον χρόνο,  κάνει φοροελαφρύνσεις στη συγκέντρωση κεφαλαίου, στα μερίσματα και στις γονικές παροχές σε πολύ υψηλές περιουσίες και  αρνείται επί μήνες να φορολογήσει τα ουρανοκατέβατα υπερκέρδη των ενεργειακών εταιρειών.

Αφού λοιπόν  “ο τσάμπα πέθανε” όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου,  ο κ. Μητσοτάκης οφείλει σήμερα κιόλας να ανακοινώσει την χρεωκοπία της ΝΔ, να της βάλει λουκέτο και να πάει σε κάποιο από τα δεκάδες σπίτια του, μήπως και ανασάνει η κοινωνία.

Ο μόνος που έχει μάθει στο  τσάμπα και ζει παρασιτικά από το Δημόσιο είναι ο κ. Μητσοτάκης κι η μεγάλη του οικογένεια, το υπουργικό του συμβούλιο που χρωστάει πάνω από 40 εκατ. στις τράπεζες και η ΝΔ με δανεικά κι αγύριστα πάνω από 350 εκατ. ευρώ.

Η κοινωνία δεν ανέχεται άλλο τον εμπαιγμό. Τα μέτρα που έπρεπε να έχουν ληφθεί εδώ και μήνες είναι τα ακόλουθα:

– Μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα

– Πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου

– Χτύπημα της αισχροκέρδειας

– Μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης

– Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ

Αργοστόλι 29 Απριλίου 2022

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 29/4/2022 #ODUSSEIA #ODYSSEIA