Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ: Νέα αρνητική εξέλιξη για τα νησιά μας με την κατάργηση του Συμβούλου Εκπαίδευσης 

Ένα ακόμα χτύπημα στα  νησιά μας κατάφερε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με την απόφασή της να καταργήσει την έδρα του Συμβούλου Εκπαίδευσης Νηπιαγωγών.

Με εντολή της κ. Κεραμέως η συγκεκριμένη υπηρεσία, που λειτουργούσε στα νησιά μας για 16 χρόνια μεταφέρεται πλέον στο Αγρίνιο, μαζί με την ευθύνη για τα νησιά της Ιθάκης και της Λευκάδας, με αποτέλεσμα η επαφή κι η συνεργασία με τον Σύμβουλο να καθίσταται λόγω της απόστασης, προβληματική και κυρίως αντιπαραγωγική.

Έργο των Συμβούλων Εκπαίδευσης  είναι η παιδαγωγική κι επιστημονική καθοδήγηση των εκπαιδευτικών και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, η επιμόρφωση, η ανάπτυξη καινοτόμων πρωτοβουλιών,  η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών  κι η συμμετοχή στη διαδικασία του συλλογικού προγραμματισμού και της αυτοαξιολόγησης του έργου της σχολικής μονάδας και των δομών υποστήριξης της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι τόσο σε πρακτικό όσο και λειτουργικό επίπεδο, αυτή η αρνητική εξέλιξη μας γυρίζει πίσω και σε καταστάσεις χειρότερες κι από τότε που η έδρα ήταν στην Πάτρα αφού θα δυσχεραίνει επιπλέον την επικοινωνία και την διεκπεραίωση των όποιων  υποθέσεων προκύπτουν προς επίλυση.

Μια ακόμα  απόφαση-τερατούργημα της Υπουργού Παιδείας, που  βρίσκει αντίθετους  τους εκπαιδευτικούς αφού τους δημιουργεί νέα,  τεράστια προβλήματα αφήνοντας  χωρίς ουσιώδη βοήθεια τις μονάδες και τις ανάγκες του λειτουργήματός τους.

Μια ακόμα απόφαση-τερατούργημα για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, μετά την κατάργηση του Φορέα Αίνου, για την οποία καλούμε  τον βουλευτή κ. Καππάτο, την  περιφερειάρχη κ. Κράτσα και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Τραυλό να πάρουν θέση και να ενεργήσουν ώστε να ανακληθεί κι η έδρα να παραμείνει στα νησιά μας.

Αργοστόλι 14 Απριλίου 2022

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 14/4/2022 #ODUSSEIA #ODYSSEIA