Μήπως θα πρέπει Ελλάδα και Κύπρος να επανεξετάσουν την βοήθεια που προσφέρουν στον Ζελένσκι;

Πρόκληση στην Δημοκρατική Ελληνική Βουλή από τον Ζελένσκι που παρουσίασε ομογενή νεοναζιστή του Αζόφ – Στην Κυπριακή Βουλή δεν έκανε αναφορά για την εισβολή και τις βιαιότητες του 1974

Εντονες αντιδράσεις για την ομιλία μέλους του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ στη Βουλή στο πλαίσιο της ομιλίας του Ουκρανού Προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Αμηχανία, αποχωρήσεις βουλευτών και έντονες αντιδράσεις, προκάλεσε η σύντομη παρέμβαση ενός ομογενούς, που δήλωσε μέλος του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ, στο πλαίσιο της ομιλίας του Ουκρανού Προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στην Βουλή των Ελλήνων.

Στη μέση της ομιλίας του, ο Ζελένσκι παρουσίασε «δύο μαχητές που αυτή τη στιγμή μάχονται μέσα στην Μαριούπολη».

«Eίναι δύο Ουκρανοί και Έλληνες και ένας εξ αυτών δεν μπορεί να δείξει το πρόσωπό του και θα φοράει μάσκα» είπε ο Ζελένσκι, πριν δώσει τον λόγο στον πρώτο από τους δύο, τον Μιχαήλ, ο οποίος δεν είχε καλύψει το πρόσωπό του και δήλωσε μέλος του τάγματος Αζόφ.

«Λέγομαι Μιχαήλ, ο παππούς μου πολέμησε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο κατά των ναζιστών, τραυματίστηκε τρεις φορές. Εγώ γεννήθηκα στην Μαριούπολη και συμμετέχω στην άμυνα της πόλης από τους Ρώσους ναζιστές. Δεν θα μιλήσω για τις δυσκολίες που έχουμε στην άμυνα, συμμετέχοντας στην Ουκρανική άμυνα μέσα από το Τάγμα Αζόφ» είπε ο Μιχαήλ, η παρέμβαση του οποίου ήταν βιντεοσκοπημένη.

Τι είναι το τάγμα Αζόφ

Αμέσως μόλις ακούστηκαν αυτά τα λόγια, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, Θοδωρής Δρίτσας, Γιάννης Γκιόλιας και Γιώργος Βαρεμένος και ο εκπρόσωπος του Μερα25, Γιώργος Λογιάδης, αποχώρησαν από την αίθουσα σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

«Ιστορική ντροπή» με ευθύνη του πρωθυπουργού, χαρακτήρισε την επίμαχη ομιλία ο Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.

«Η ομιλία μελών του νεοναζιστικού Τάγματος Αζόφ στη Βουλή των Ελλήνων αποτελεί πρόκληση. Την απόλυτη ευθύνη φέρει ο ΠΘ. Μίλησε για ιστορική ημέρα αλλά είναι ιστορική ντροπή. Η αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό είναι δεδομένη. Οι ναζί, όμως, δεν μπορεί να έχουν τον λόγο στη Βουλή» τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, δήλωσε ότι ότι θα ζητηθούν εξηγήσεις για το θέμα από τον Πρόεδρο της Βουλης, Κώστα Τασούλα. «Ακούσαμε σήμερα με σεβασμό και αλληλεγγύη τον δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο της Ουκρανίας κ. Ζελένσκι, ο οποίος αντιστέκεται στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας. Από εκεί και μετά, όμως, είναι απαράδεκτο ότι σήμερα στο ελληνικό κοινοβούλιο απευθύνθηκε μαζί με τον Πρόεδρο Ζελένσκι, μέλος του Τάγματος Αζόφ».

Σε ανακοίνωσή του, το ΜέΡΑ 25 τόνισε ότι «είναι αλληλέγγυο στον Ουκρανικό Λαό, όχι στο ναζιστικό Τάγμα Αζόφ! Αυτό που συνέβη σήμερα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο είναι απαράδεκτο, είναι καταδικαστέο, είναι ο απόλυτος εξευτελισμός και συνέβη με την πλήρη κάλυψη και ανοχή του Προέδρου της Βουλής και της Κυβέρνησης αλλά και όλων όσοι παρέμειναν στην αίθουσα.»

«Ντράπηκε και η ντροπή σήμερα στη #βουλή και την ομιλία Ζελένσκι, με τα κόμματα του ΝΑΤΟϊκού τόξου να χειροκροτάνε τους ναζί του τάγματος Αζόφ, επειδή αυτό επιβάλλουν οι ΝΑΤΟϊκές οδηγίες και δεσμεύσεις. Απόλυτη δικαίωση για τη στάση του ΚΚΕ!» τονίζει το ΚΚΕ από τον επίσημο λογαριασμό του στο Τwitter.

Την έντονη δυσαρέσκεια του για την εμφάνιση του μέλους του «Τάγματος Αζόφ» στην ελληνική Βουλή εξέφρασε και ο Αντώνης Σαμαράς.

«Μεγάλο λάθος αυτό που έγινε» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ στηλιτεύοντας το πρωτοφανές περιστατικό που συνέβη κατά την ομιλία Ζελένσκι στην εθνική αντιπροσωπεία.

Από το νεοναζιστικό «Τάγμα Αζόφ» ο Έλληνας ομογενής που μίλησε στη Βουλή from iEidiseis on Vimeo.

Ο δεύτερος μαχητής, που συστήθηκε με το όνομα Αναστάσιος, είχε καλυμμένο το πρόσωπό του και δεν διευκρίνισε αν είναι μέλος του τάγματος Αζόφ.

Έκλεισε την σύνδεση όταν η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής αναφέρθηκε στις τουρκικές θηριωδίες το 1974

Άλλη μία ασέβεια προς τον ελληνισμό επέδειξε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι, κατά την ομιλία του στην κυπριακή Βουλή. Ήταν η δεύτερη προσβολή έπειτα από την επιλογή του να παρουσιάσει ομιλίες ναζιστών της Αζόφ στην Βουλή των Ελλήνων.

Ο Ουκρανός όχι μόνο δεν είπε κουβέντα για την τουρκική εισβολή και συνεχιζόμενη κατοχή στην Κύπρο, γεγονός που θεωρείται αδιανόητο για έναν ηγέτη που υποτίθεται ότι ζητά βοήθεια επειδή και η χώρα που δέχεται εισβολή, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, έκλεισε την σύνδεση μόλις η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής ξεκίνησε την ομιλία της η οποία φυσικά αναφερόταν στην κυπριακή τραγωδία.

Ο Ζελένσκι δεν έκανε καμιά αναφορά στην τουρκική εισβολή της Κύπρου ενώ η Πρόεδρος της Βουλής λαμβάνοντας τον λόγο κατά την ολοκλήρωση της ομιλίας Ζελένσκι προέβη σε παραλληλισμό της κατάστασης της Κύπρου με αυτήν της Ουκρανίας, τονίζοντας ότι πρόκειται για χώρες οι οποίες μπορούν να ζήσουν χωρίς εγγυήσεις.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος έκανε λόγο για στάση αρχής εκ μέρους της Κύπρου, που απαγόρευσε την είσοδο ρωσικών πλοίων στα κυπριακά λιμάνια ενώ παράλληλα είπε πως πρέπει να πάψουν να υπάρχουν προνόμια για τους Ρώσους. Ο Ουκρανός Πρόεδρος χρησιμοποίησε και τον όρο «χρυσά διαβατήρια».

Μεταξύ άλλων η πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου απευθυνόμενη στον ουκρανό πρόεδρο ανέφερε ότι «καταλαβαίνουμε πολύ καλά τι βιώνετε γιατί η ίδια εισβολή, με άλλους πρωταγωνιστές, συντελέστηκε το 1974 στην Κύπρο από την Τουρκία. Η Κύπρος, όπως και η Ουκρανία, είναι θύματα εισβολής και κατοχής μιας ισχυρότερης γείτονος χώρας. Για περισσότερο από 47 χρόνια βιώνουμε τις συνέπειες των παράφορων παραβιάσεων από την Τουρκία των αρχών του Διεθνούς Δικαίου και των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Ουκρανία, λοιπόν, όπως και η Κύπρος, έχει το δικαίωμα να είναι ένα κανονικό, σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, χωρίς αναχρονιστικές εγγυήσεις, γεγονός εξάλλου που δεν συνάδει με τον πολιτισμό του 21ου αιώνα. Έχει το δικαίωμα να επιλέγει το μέλλον που επιθυμεί προς όφελος του λαού της».

Η ΠτΒ διαβεβαίωσε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι η Κύπρος παραμένει προσηλωμένη στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, και στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων «αποτελεί ζήτημα επιβίωσης για όλους μας»

Η Αννίτα Δημητρίου κατέληξε: «Κύριε Πρόεδρε, η Κύπρος γνωρίζει τι σημαίνει πόλεμος και προσφυγιά, αφού ως χώρα εξακολουθούμε να έχουμε δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και εκατοντάδες αγνοούμενους λόγω της τουρκικής θηριωδίας». Στο γεγονός αυτό απέδωσε η ΠτΒ τη μεγάλη ανταπόκριση που επέδειξε ο κυπριακός λαός, σε σχέση με τη στήριξη προς την Ουκρανία και την ανθρωπιστική βοήθεια που στάλθηκε στη χώρα.

Μήπως με όλα αυτά αποδεικνύεται ότι ο Ζελένσκι είναι ένας πιστός φίλος της Τουρκίας;

Μήπως Ελλάδα και Κύπρος θα πρέπει να αναθεωρήσουν την στάση και τις θυσίες που κάνουν για να τον στηρίξουν, διαρρηγνύοντας πλήρως τις σχέσεις με την Ρωσία;

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=youtube+%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CE%B1+%CF%84%CE%BF%CF%85+%CE%A0%CF%81%CE%BF%CE%AD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%85+%CE%96%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CE%BD%CF%83%CE%BA%CE%B9+%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD+%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE+%CE%92%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AE

Huffington Post, Newsbreak

ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 7/4/2022 #ODUSSEIA #ODYSSEIA