Ισραήλ: Εγκλήματα πολέμου από τη Ρωσία στην Ουκρανία. Εντείνονται οι επικρίσεις από το Ισραήλ προς τη Ρωσία

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Γιαΐρ Λαπίντ, καταδίκασε την Τρίτη τα «εγκλήματα πολέμου» της Ρωσίας στην Ουκρανία, εντείνοντας τις επικρίσεις από το Ισραήλ σε βάρος της Ρωσίας από τότε που άρχισε ο πόλεμος στην Ουκρανία.

«Οι εικόνες και οι μαρτυρίες από την Ουκρανία είναι τρομακτικές. Οι ρωσικές δυνάμεις διέπραξαν εγκλήματα πολέμου εναντίον ενός απροστάτευτου άμαχου πληθυσμού. Καταδικάζω έντονα αυτά τα εγκλήματα πολέμου» δήλωσε σε σχετική ανακοίνωση.

Νωρίτερα την Τρίτη ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ είχε καταδικάσει τους φόνους αμάχων που κατεγράφησαν στην ουκρανική πόλη Μπούτσα, μα απέφυγε να κατηγορήσει ως υπεύθυνες τις ρωσικές δυνάμεις.

Το Ισραήλ έχει τηρήσει συγκρατημένη στάση ως προς τις επικρίσεις τους προς τη Ρωσία, επικαλούμενο τις προσπάθειες του Μπένετ για διαμεσολάβηση. Επίσης, το Ισραήλ επιθυμεί να διατηρήσει ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με τις ρωσικές δυνάμεις στη Συρία, όπου συχνά πραγματοποιεί αεροπορικά πλήγματα εναντίον ιρανικών στόχων.

«Σοκαριστήκαμε από τις απαίσιες εικόνες στη Μπούτσα- φρικτές σκηνές- και τις καταδικάζουμε. Η οδύνη των Ουκρανών πολιτών είναι τεράστια, και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε» είπε ο Μπένετ στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.

Huffington Post

ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 5/4/2022 #ODUSSEIA #ODYSSEIA