«Δεν πάσχει από σχιζοφρένεια, είναι ο ήρωας του κακού»

“Σατανικά έξυπνη” χαρακτήρισε την παιδοκτόνο της Πάτρας η δημοσιογράφος κ. Στεφανίδου. «Αυτοί οι άνθρωποι με τέτοια συμπεριφορά πάσχουν από αντικοινωνική ή ψυχοπαθητική διαταραχή της προσωπικότητας. Είναι η χειρότερη προσωπικότητα που υπάρχει. Πρόκειται για μία προσωπικότητα η οποία πλάθεται από τα χρόνια της εφηβείας και είναι παραβατική, γεμάτη μίσος».

Με αυτά τα λόγια ο γνωστός Ψυχίατρος, Δημήτρης Σούρας, σκιαγραφεί στο CNNGreece το προφίλ της μητέρας από την Πάτρα, Ρούλας Πισπιρίγκου η οποία φέρεται να βρίσκεται πίσω από το θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας. Η ποσότητα της ουσίας κεταμίνης που βρέθηκε στο αίμα της εννιάχρονης Τζωρτζίνας, ήταν τόσο μεγάλη και ισχυρή, που επέφερε το θάνατο μέσα σε μόλις 10 έως 15 λεπτά. Σύμφωνα με τους γιατρούς, την ώρα του θανάτου, στο πλευρό του παιδιού ήταν η μητέρα της.

 «Μία προσωπικότητα βουτηγμένη στη βία, που δεν έχει συναισθήματα ή ψυχικές ενοχές. Είναι ο ήρωας του κακού. Αυτή η προσωπικότητα είναι ο εν δυνάμει δολοφόνος και στη συνέχεια ο κανονικός δολοφόνος. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι άρρωστοι», εξηγεί ο δρ. Σούρας.

Ο θάνατος της μικρής Τζωρτζίνας αλλά και των δύο αδερφών της προκάλεσαν πολλά ερωτήματα με τις αρχές να προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών, ξεκινώντας από τον τελευταίο. Της 9χρονης τζωρτζίνας.

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών που ανέλαβε την διαλεύκανση της υπόθεσης μαζί με την επιτροπή ιατροδικαστών και τις μαρτυρίες των γιατρών και νοσηλευτών, έφεραν κρίσιμες εξελίξεις για την μυστυριώδη υπόθεση, στέλνοντας στη Δικαιοσύνη τη μητέρα των παιδιών, κατηγορούμενη για την ανθρωποκτονία από πρόθεση της Τζωρτζίνας.

Η κατηγορία εναντίον της προκάλεσε την οργή του κόσμου που συγκεντρώθηκε έξω από το σπίτι της στην Πάτρα και φώναζε «βγείτε έξω» ενώ κάποιοι από αυτούς έγραψαν συνθήματα στον τοίχο «Θάνατος στους παιδοκτόνους».

Ο κ. Σούρας εξηγεί πως το προφίλ αυτής της γυναίκας «δεν είναι το προφίλ μιας άρρωστης, ψυχιατρικά, γυναίκας, με μία πολύ βαριά αρρώστια που λέγεται σχιζοφρένεια. Δεν είναι ένας άνθρωπος ο οποίος θα κάνει ψυχοθεραπεία, θα πάρει τα φάρμακά του και θα γίνει καλά. Δεν θα γίνει καλά αυτός ο άνθρωπος».

Σύμφωνα με τον Ψυχίατρο, κ. Δημήτρη Σούρα, αξίζει να ακούσουμε και την ομολογία της για να έχουμε πλήρη εικόνα για το προφίλ της. Όμως, ο ίδιος παραδέχεται ότι, εάν δεν ομολογήσει αλλά όλα τα στοιχεία συνηγορούν εναντίον της τότε είναι σαν να έχει ομολογήσει.

Ο άνθρωπος αυτός που τελεί μία τέτοια πράξη, «είναι διαμορφωμένος με αυτό τον τρόπο ώστε να την τελέσει. Είναι ο ήρωας του κακού. Αυτοί οι άνθρωποι ζουν ανάμεσά μας. Έχουμε δει κι άλλα εγκλήματα που έχουν μέσα αυτή την προσωπικότητα».

Ο τρόπος που έδρασε και ο τρόπος που παρουσιάστηκε στην πολιτεία, στο γενικό κοινό, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αποδεικνύει ότι τουλάχιστον «δεν είναι σχιζοφρενής. Δεν είναι άρρωστη. Έχουμε δει και σε άλλες περιπτώσεις ότι προσπαθούν να βρουν μια δικαιολογία ότι δήθεν είναι άρρωστοι και ότι δήθεν έχουν το ακαταλόγιστο. Αυτό που μέχρι στιγμής φαίνεται, είναι ότι η γυναίκα αυτή δεν είναι ασθενής, με την έννοια της ψυχωτικής. Πολλοί άνθρωποι κρύβονται πίσω από την έννοια της σχιζοφρένειας», υποστηρίζει ο κ. Σούρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πολλά στοιχεία από τη συμπεριφορά της, δείχνουν ότι ήξερε πολύ καλά τι έκανε, εφόσον ισχύουν όλα αυτά τα οποία έχουν γίνει γνωστά και την στοχοποιούν. «Η συμπεριφορά της, θυμίζει συμπεριφορές ατόμων που πρόσφατα είδαμε πάλι στην ελληνική κοινωνία. Είδαμε μία γυναίκα η οποία μιλούσε με άνεση στους δημοσιογράφους, διηγούνταν τα πάντα, έτυχε να έχει φοβερές γνώσεις και προσπαθούσε να εξηγήσει τα αδικαιολόγητα. Η διάγνωση θα γίνει μετά την ομολογία, για τον απλούστατο λόγο ότι μέχρι τότε θα βγουν πολλά στοιχεία ακόμα στην επιφάνεια», λέει ο κ. Σούρας.

Εικόνα: Το πνεύμα του Κακού, Paul Gaugin

CNN Greece, Alpha

ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 31/3/2022 #ODUSSEIA #ODYSSEIA