ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ (Α.Σ.Ε.)

 Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Να σταματήσει κάθε συμμετοχή της χώρας μας!

Κάτω η ακρίβεια και οι φόροι!

Καταγγέλλουμε την εισβολή των στρατιωτικών δυνάμεων της Ρωσίας στην Ουκρανία. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον ουκρανικό, τον ρωσικό και τους άλλους λαούς της περιοχής που έχουν κάθε δικαίωμα να ζήσουν ειρηνικά, με αξιοπρέπεια, κυρίαρχοι στον τόπο τους.

Πέρα από τα προσχήματα που επικαλούνται οι θύτες, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ από τη μία και τη Ρωσία από την άλλη, ο πόλεμος τους είναι αποτέλεσμα της σύγκρουσης για τις σφαίρες επιρροής, τους δρόμους μεταφοράς των εμπορευμάτων και τις πηγές ενέργειας. Κάθε πλευρά θέλει κερδισμένους τους δικούς της τραπεζικούς, βιομηχανικούς, ενεργειακούς, εφοπλιστικούς ομίλους.

Ένα είναι σίγουρο, θύματα στο βωμό του κέρδους για ακόμα μια φορά, θα είναι οι λαοί!

Η σημερινή άλλα και όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν βαριές ευθύνες, έχουν στηρίξει όλες τις Νατοϊικές αποφάσεις συμπεριλαμβανομένων και αυτών του σχεδίου περικύκλωσης της Ρωσίας από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Η χώρα μας έχει γίνει κόμβος μεταφοράς στρατευμάτων στην Ανατολική Ευρώπη, γίνεται θύτης αλλά μπορεί να γίνει θύμα, γιατί, όπως έχει η προειδοποιήσει η Ρωσία, οι αμερικανικές βάσεις θα αποτελούν στόχο σε γενικευμένη ένταση.

Το κύμα ακρίβειας σε ενεργεία και πρώτες ύλες που μαστίζει τις ζωές χιλιάδων αυτοαπασχολουμένων και συνολικά του λαού φουντώνει και η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι με τα μέτρα ψίχουλα που ανακοίνωσε, μπορεί να αντιμετωπιστεί. Μας λέει ότι μπορεί να μην φτάνουν, <αλλά είναι το καλύτερο δυνατό ρεαλιστικά>, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την μεγάλη κοροϊδία.

Εμπαιγμό για την ακρίβεια, αποτελούν όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε συνολικά η κυβέρνηση της ΝΔ και ενισχύονται από τους νόμους που εφάρμοσαν διαδοχικά όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις <ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ>,. Εντάσσονται στην ίδια στρατηγική που ευθύνεται για το πρόβλημα και τρέχουν με μεγαλύτερη ταχύτητα την πολιτική <απελευθέρωσης της ενέργειας> και της απολιγνιτοποίησης, που φούντωσε την ενεργειακή φτώχια για το λαό, πολύ πριν προστεθούν, οι πολεμικές ανατιμήσεις σε καύσιμα και ηλεκτρικό ρεύμα.

Οι συνέπειες του πολέμου διογκώνουν τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία. H ακρίβεια καλπάζει και κατατρώει ό,τι εισόδημα έχει απομείνει.

Οι λογαριασμοί Ενέργειας έρχονται διπλάσιοι και τριπλάσιοι. H τιμή του πετρελαίου και της βενζίνης εκτινάχθηκαν, συμπαρασύροντας μεταφορικά και άλλα κόστη.

Οι συνάδελφοι επαγγελματίες του τουρισμού βρίσκονται σε απόγνωση. Οι ανατιμήσεις σε ρεύμα και πρώτες ύλες, ανεβάζουν το λειτουργικό κόστος των καταλυμάτων τους, ενώ οι τιμές διαμονής κυμαίνονται στα περσινά επίπεδα και είναι ανέφικτη η αναπροσαρμογή τους .Από την άλλη, οι αυξήσεις των εισιτηρίων στα χερσαία, ακτοπλοϊκά και αεροπορικά μέσα μεταφοράς αποτελούν δυσβάστακτο κόστος για τους επισκέπτες. Ο τουρισμός για τα λαϊκά στρώματα και τους μικρούς ΕΒΕ είναι άπιαστο όνειρο.

Στην εστίαση σε ένα χρόνο οι πρώτες ύλες έχουν αυξηθεί δραματικά.

Στην αρτοποιία οι ανατιμήσεις στα άλευρα που γίνονται σε εβδομαδιαία βάση και η εκτόξευση στην τιμή του ρεύματος, οδηγούν σε αύξηση το ψωμί.

Λέμε όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

Κάτω η ακρίβεια και οι φόροι!

Απαιτούμε την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους επικίνδυνους σχεδιασμούς, να μην πάει κανένας Έλληνας στρατιωτικός έξω από τα σύνορα και στην Ουκρανία, να κλείσουν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στη χώρα.

Χρειάζεται η απόγνωση και η οργή να γίνουν συλλογική δύναμη, να χτυπήσουν τις πραγματικές αιτίες.

Χρειάζεται αγώνας μαζικός για την επιβίωση, για τα δικαιώματα και τις ανάγκες κάθε επαγγελματία!  Είναι μονόδρομος η αγωνιστική διέξοδος για να φέρουμε στο προσκήνιο τις διεκδικήσεις μας! Να ενώσουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους, τη μικρομεσαία αγροτιά που πλήττονται από τις ίδιες φιλομονοπωλιακές πολιτικές, γιατί όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί και μπορούμε να ορθώσουμε εμπόδια στις πολιτικές που μας εξοντώνουν και να αποσπάσουμε κατακτήσεις

Καλούμε τους συναδέλφους επαγγελματίες, να δώσουν το παρόν στην Πανελλαδική Απεργία στις 6 του Απρίλη και ώρα 10:30 π.μ. στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου.

Να μη λείψει κανείς! Όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί, μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Απαιτούμε:

•           Πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας και του ρεύματος. Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και των χρεώσεων για ΑΠΕ. Απαγόρευση των διακοπών.

•           Κατάργηση των ΦΠΑ και ΕΦΚ στα καύσιμα και συνολικά στην Ενέργεια.

•           Διαγραφή των χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής, τόκων και προστίμων, 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες.

•           Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος, μείωση ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και τα καύσιμα. Επιδότηση στο ύψος των αυξήσεων στην Ενέργεια.

•           Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

•           Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών.

•           Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τις μικροεπιχειρήσεις και λαϊκά νοικοκυριά».

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 28/3/2022 #ODUSSEIA #ODYSSEIA