Πόλεμος στην Ουκρανία. «Αδειάζει» Μπάιντεν ο Μακρόν για το «χασάπης» κατά του Πούτιν: «Να μην κλιμακώνουμε την ένταση» (Μέρος δέκατο τρίτο)

Σαφείς αποστάσεις από το λεξιλόγιο που χρησιμοποίησε ο Τζο Μπάιντεν κατά του Πούτιν κρατά ο Εμανουέλ Μακρόν.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο France 3, ο Γάλλος πρόεδρος ερωτήθηκε για το χαρακτηρισμό «χασάπης» που χρησιμοποίησε ο Μπάιντεν για τον Πούτιν. Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, ο Μακρόν υποστήριξε ότι αυτές οι δηλώσεις αποτελούν «λεκτική κλιμάκωση» της αντιπαράθεσης, και σημείωσε ότι «εγώ δεν θα χρησιμοποιούσα αυτά τα λόγια».

Η Ουκρανία είναι έτοιμη να συζητήσει με τη Ρωσία το καθεστώς ουδετερότητας

«Η Ουκρανία είναι έτοιμη να συζητήσει την υιοθέτηση ενός ουδέτερου καθεστώτος ως μέρος μιας ειρηνευτικής συμφωνίας με τη Ρωσία, αλλά θα πρέπει να εγγυηθεί από τρίτα μέρη και να τεθεί σε δημοψήφισμα, δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε Ρώσους δημοσιογράφους, μεταδίδει το Reuters.

    Την Τρίτη στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας θα πραγματοποιηθεί ο επόμενος δια ζώσης γύρος ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων μεταξύ Ουκρανίας και Τουρκίας.

    Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν είχε την Κυριακή ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την οποία αναφέρθηκαν στην τελευταία κατάσταση του πολέμου και στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία. Και οι δύο συμφώνησαν να διεξαχθούν οι συνομιλίες στη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, την Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

    Αποστάσεις από τη σκληρή γλώσσα που χρησιμοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο οποίος μεταξύ άλλων χαρακτήρισε «σφαγέα» τον Βλαντιμίρ Πούτιν, κράτησε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, τονίζοντας ότι ο ίδιος θα απέφευγε αυτές τις εκφράσεις, διότι εξακολουθεί να συζητά με τον Ρώσο πρόεδρο.

    Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα ανακοίνωσε σήμερα ότι 1.119 άμαχοι έχουν μέχρι στιγμής σκοτωθεί στην Ουκρανία και 1.790 έχουν τραυματιστεί από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στη χώρα.

    Υπό ρωσικό έλεγχο έχει τεθεί, η πόλη Σλάβουτιτς, όπου διαμένει το προσωπικό του πυρηνικού σταθμού του Τσερνόμπιλ, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για 3 νεκρούς.

    Οι μάχες μαίνονται σε Κίεβο, Μαριούπολη ενώ δύσκολη είναι κατάσταση και στο Τσερνίχιβ.

    Δύο ανθρωπιστικοί διάδρομοι άνοιξαν σήμερα, εκ των οποίων ο ένας στη Μαριούπολη.

Την Τρίτη στην Κωνσταντινούπολη, οι δια ζώσης ειρηνευτικές συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας την Κυριακή μεταξύ Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Βλαντιμίρ Πούτιν, οι δύο ηγέτες «συμφώνησαν ότι η επόμενη συνάντηση της ρωσικής και της ουκρανικής αντιπροσωπείας θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη».

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν είπε στο CNNi ότι οι συνομιλίες θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη.

Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν-Πούτιν

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν είχε την Κυριακή ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της Τουρκικής προεδρίας, ο Ερντογάν είπε στον Πούτιν ότι απαιτείται κατάπαυση του πυρός και καλύτερες ανθρωπιστικές συνθήκες μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

«Ο Ερντογάν σημείωσε τη σημασία της κατάπαυσης του πυρός μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, την εφαρμογή της ειρήνης και τη βελτίωση των ανθρωπιστικών συνθηκών στην περιοχή», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, προστίθεται ότι συμφώνησαν ότι ο επόμενος γύρος ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη.

Ζελένσκι: Η Ουκρανία έτοιμη να συζητήσει με τη Ρωσία το καθεστώς ουδετερότητας

«Η Ουκρανία είναι έτοιμη να συζητήσει την υιοθέτηση ενός ουδέτερου καθεστώτος ως μέρος μιας ειρηνευτικής συμφωνίας με τη Ρωσία, αλλά θα πρέπει να εγγυηθεί από τρίτα μέρη και να τεθεί σε δημοψήφισμα, δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε Ρώσους δημοσιογράφους, μεταδίδει το Reuters.

Η υπηρεσία παρακολούθησης επικοινωνιών της Ρωσίας (Roskomnadzor) απαγόρευσε στους οργανισμούς μέσων ενημέρωσης να χρησιμοποιήσουν με οποιονδήποτε τρόπο τη συνέντευξη του Ουκρανού προέδρου.

Η ρυθμιστική αρχή προειδοποίησε τον Τύπο ότι δεν πρέπει να δημοσιεύσει τη συνέντευξη και ότι «έχει ξεκινήσει έρευνα προκειμένου να προσδιοριστεί το επίπεδο ευθύνης και η απάντηση που θα ληφθεί» σε σχέση με τα μέσα ενημέρωσης που πραγματοποίησαν τη συνέντευξη.

Την Τρίτη ο επόμενος δια ζώσης γύρος ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων, λέει η Μόσχα

«Σήμερα, πραγματοποιήθηκε ένας ακόμη γύρος διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία μέσω τηλεδιάσκεψης. Ως αποτέλεσμα, αποφασίστηκε να συναντηθούμε πρόσωπο με πρόσωπο στις 29-30 Μαρτίου» ανέφερε το Telegram ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, σύμφωνα με το Interfax.

Δήμαρχος Κιέβου: Τα σχολεία θα ξεκινήσουν ξανά από αύριο διαδικτυακά

Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο δήλωσε την Κυριακή ότι τα σχολεία στην ουκρανική πρωτεύουσα θα ξεκινήσουν ξανά διαδικτυακά τη Δευτέρα.

«Στις 28 Μαρτίου, η εκπαιδευτική διαδικασία θα ξαναρχίσει στην πρωτεύουσα, με τηλεκπαίδευση», ανέφερε ο Κλίτσκο σε δήλωση στο Telegram, προσθέτοντας πως αυτή «Θα είναι πιο προσαρμοσμένη στις τρέχουσες συνθήκες. Και χρησιμοποιώντας διαφορετικές εκπαιδευτικές πλατφόρμες για μαθητές».

«Ένα σημαντικό καθήκον σήμερα είναι η πόλη να ζει και να εργάζεται ακόμη και υπό τόσο αυστηρό στρατιωτικό νόμο. [οι Ρώσοι] προσπαθούν να μας εκφοβίσουν. Αυτό δεν θα λειτουργήσει! Δεν θα τα παρατήσουμε!», πρόσθεσε ο Κλίτσκο.

Ο Πούτιν θέλει «σενάριο Κορέας» για την Ουκρανία, λέει ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θέλει να χωρίσει την Ουκρανία στα δύο, μιμούμενος τη μεταπολεμική διαίρεση μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας, δήλωσε ο Ουκρανός στρατηγός Κυρίλο Μπουντάνοφ, ο οποίος προέβλεψε την εισβολή της Ρωσίας ήδη από τον Νοέμβριο. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Μόσχα δεν μπόρεσε να «καταπιεί» ποτέ τη χώρα, αλλά εάν επιδιώξει να τη διασπάσει θα βρεθεί αντιμέτωπος με ανταρτοπόλεμο.

Ο Μπουντάνοφ είπε ότι πίστευε ότι ο Πούτιν ήθελε να καταλάβει ολόκληρη την Ουκρανία, αλλά άλλαξε το σχέδιό του από τότε που απέτυχε να καταλάβει την πρωτεύουσά της, το Κίεβο, και να ανατρέψει την κυβέρνηση του Βολοντόμιρ Ζελένσκι στις πρώτες μέρες του πολέμου.

Οι Ρώσοι αποσύρονται μέσω Τσερνόμπιλ στη Λευκορωσία για να ανασυνταχθούν, εκτιμά το Κίεβο

Ορισμένες ρωσικές στρατιωτικές μονάδες αποσύρονται μέσω της Ζώνης Αποκλεισμού του Τσερνόμπιλ στη Λευκορωσία για να ανασυνταχθούν, δήλωσε ο ουκρανικός στρατός σήμερα, Κυριακή. Η Ζώνη Αποκλεισμού του Τσερνόμπιλ συνορεύει με μια χωριστά διοικούμενη περιοχή, τον Κρατικό Ραδιοοικολογικό Αποκλειστικό Τομέα της Πολεσίας, βορείως εντός της Λευκορωσίας.

Αυτό υποδηλώνει, όπως σημειώνει δημοσίευμα των Νew Υork Τimes, ότι ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί την τοποθεσία γύρω από τον πυρηνικό αντιδραστήρα για υλικοτεχνική υποστήριξη.

Δημοσκόπηση: Έτοιμοι να πολεμήσουν δηλώνουν οι μισοί Ουκρανοί

Σχεδόν οι μισοί Ουκρανοί, ηλικίας από 18 ως 55 ετών, δηλώνουν έτοιμοι να πάρουν άμεσα μέρος στον πόλεμο που διεξάγει η Ρωσία στη χώρα τους, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που διενήργησαν ευρωπαίοι ερευνητές παρά τους περιορισμούς που θέτει ο πόλεμος.

Σε ό,τι αφορά τους άνδρες το ποσοστό ανέρχεται σε περίπου 70%, ενώ πλησιάζει το 30% το αντίστοιχο ποσοστό για τις γυναίκες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του ερευνητικού ινστιτούτου για την ειρήνη του Όσλο με την υποστήριξη της ουκρανικής εταιρείας δημοσκοπήσεων Info Sapiens.

Αυτή η τελευταία ρώτησε περισσότερους από 1.000 Ουκρανούς που θεωρείται ότι η ηλικία τους επιτρέπει να είναι μάχιμοι παρά τις δυσκολίες που προκύπτουν για τη διενέργεια δημοσκοπήσεων εν μέσω πολέμου.

Οι ερωτηθέντες συμμετείχαν στη δημοσκόπηση κατά την τρίτη εβδομάδα του πολέμου (9-12 Μαρτίου) και ήταν ισάριθμοι άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι απάντησαν διαδικτυακά για τέσσερις επιλογές αντίστασης.

Live ο διεθνής τηλεμαραθώνιος για τη στήριξη της Ουκρανίας

Στην Τουρκία ο νέος γύρος ειρηνευτικών συνομιλιών Μόσχας – Κιέβου

Ουκρανία και Ρωσία θα έχουν συνομιλίες στην Τουρκία τη Δευτέρα, δήλωσε ο Ουκρανός διαπραγματευτής, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης. Θα διαρκέσουν από την Δευτέρα έως την Τετάρτη, σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Αραχαμία.

Για «συλλογική ενοχή» προειδοποιεί το Παρίσι αν δεν βοηθηθούν οι κάτοικοι της Μαριούπολης

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν μιλώντας σήμερα στο διεθνές φόρουμ της Ντόχα δήλωσε ότι θα υπάρξει «συλλογική ενοχή» αν δεν γίνει κάτι για να βοηθηθούν οι άμαχοι στη Μαριούπολη, την πόλη αυτή της Ουκρανίας την οποία έχουν περικυκλώσει οι ρωσικές δυνάμεις.

ΟΗΕ: Στους 1.119 ανέρχεται μέχρι στιγμής ο αριθμός των νεκρών αμάχων στην Ουκρανία

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα ανακοίνωσε σήμερα ότι 1.119 άμαχοι έχουν μέχρι στιγμής σκοτωθεί στην Ουκρανία και 1.790 έχουν τραυματιστεί από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στη χώρα.

Περί τα 15 κορίτσια και 32 αγόρια, καθώς και 52 παιδιά των οποίων δεν έχει γίνει γνωστό το φύλο, συγκαταλέγονται στους νεκρούς, ανέφεραν τα Ηνωμένα Έθνη σε ανακοίνωσή τους που αφορά την περίοδο από την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου μέχρι τα μεσάνυχτα της 26ης Μαρτίου.

Ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων αναμένεται να είναι σημαντικά υψηλότερος, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, καθώς οι πληροφορίες από ορισμένες περιοχές όπου διεξάγονται σφοδρές μάχες φθάνουν πολύ αργά ενώ ορισμένες πληροφορίες εξακολουθούν να χρειάζονται επιβεβαίωση.

Αυτό αφορά κυρίως την πολιορκημένη Μαριούπολη στη νότια Ουκρανία καθώς και τη Βολνοβάκια στην περιφέρεια του Ντονέτσκ και το Ιζιούμ στην περιφέρεια του Χαρκόβου, την Ποπάσνα και το Ρουμπίζνιε στην περιφέρεια του Λουχάνσκ και το Τροστιανέτς στην περιφέρεια του Σούμι, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

Οι περισσότερες απώλειες αμάχων προκλήθηκαν από εκρηκτικά όπλα ευρείας διασποράς, περιλαμβανομένου του βομβαρδισμού από βαρύ πυροβολικό και από συστήματα εκτόξευσης πολλαπλών ρουκετών και από πυραυλικές και αεροπορικές επιθέσεις, σημειώνουν τα Ηνωμένα Έθνη.

Τσετσένοι στη Μαριούπολη: Βίντεο του πολέμαρχου Καντίροφ τους δείχνει στη μαρτυρική πόλη

Βίντεο από την παρουσία δυνάμεων των Τσετσένων στα πεδία των μαχών στη Μαριούπολη ανήρτησε στους λογαριασμούς του στο Telegram και στο YouTube o ηγέτης της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ.

Δεινός υποστηρικτής του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Καντίτοφ ανακοίνωσε προ ημερών λως βρίσκεται στο έδαφος της Ουκρανίας, στο πλευρό των ρωσικών δυνάμεων που συνεχίζουν την επίθεσή τους στη χώρα.

Στα βίντεο που ανήρτησε στο κανάλι του στο Telegram ο Καντίροφ, Τσετσένοι ένοπλοι εμφανίζονται να πυροβολούν με αυτόματα όπλα στους δρόμους της κατεστραμμένης Μαριούπολης και να κάνουν έρευνες από κτήριο σε κτήριο.

Αποστάσεις Μακρόν από τα σχόλια Μπάιντεν για τον Πούτιν – Προειδοποιεί κατά ενδεχόμενης κλιμάκωσης

Αποστάσεις από τη σκληρή γλώσσα που χρησιμοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο οποίος μεταξύ άλλων χαρακτήρισε «σφαγέα» τον Βλαντιμίρ Πούτιν, κράτησε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, τονίζοντας ότι ο ίδιος θα απέφευγε αυτές τις εκφράσεις, διότι εξακολουθεί να συζητά με τον Ρώσο πρόεδρο.

Ο Μακρόν σημείωσε επίσης ότι στο ουκρανικό η Ρωσία διαπράττει ένα στρατηγικό σφάλμα και ότι είναι σκόπιμο να αποφευχθεί η κλιμάκωση με λόγια και με πράξεις που δημιουργούν εντάσεις στην Ουκρανία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτό που θέλουμε είναι να σταματήσουμε τον πόλεμο χωρίς να κάνουμε πόλεμο».

Σε συνέντευξή του σε γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό, ο Μακρόν υπογράμμισε επίσης ότι από γεωγραφική άποψη αυτοί που βρίσκονται απέναντι στη Ρωσία είναι οι ευρωπαίοι.

Βατικανό: «Τέρμα! Σταματήστε! Αφήστε τα όπλα να σιγήσουν. Διαπραγματευτείτε σοβαρά για την ειρήνη»

Η απειλή μιας παγκόσμιας σύρραξης, που έχει προκαλέσει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, θα πρέπει να πείσει τους πάντες ότι ήρθε η ώρα η ανθρωπότητα να καταργήσει τον πόλεμο προτού ο πόλεμος αφανίσει την ανθρωπότητα, είπε σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος.

«Πάνω από ένας μήνας έχει περάσει από την εισβολή στην Ουκρανία, από την έναρξη αυτού του απάνθρωπου και παράλογου πολέμου, ο οποίος, όπως κάθε πόλεμος, είναι μια ήττα για όλους, για όλους μας. Πρέπει να αποκηρύξουμε τον πόλεμο, έναν τόπο θανάτου όπου μητέρες και πατέρες θάβουν τα παιδιά τους, όπου άνδρες σκοτώνουν τους αδελφούς τους χωρίς καν να τους βλέπουν, όπου οι ισχυροί αποφασίζουν και οι φτωχοί πεθαίνουν», είπε ο ποντίφικας κατά το σημερινό του κήρυγμα στην πλατεία του Αγίου Πέτρου ενώπιον χιλιάδων πιστών.

Η κρατική πολωνική τηλεόραση διοργανώνει διεθνή τηλεμαραθώνιο για την Ουκρανία

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Πολωνίας TVP ανακοίνωσε ότι θα μεταδώσει σήμερα μια εκπομπή με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση της Ουκρανίας και ότι το πρόγραμμα αυτό θα είναι στα αγγλικά και θα μεταδοθεί σε πάνω από 20 χώρες.

Η ειδική εκπομπή έχει τίτλο “Σώστε την Ουκρανία#ΣταματήστεΤονΠόλεμο” και στόχο της τη συγκέντρωση “χρημάτων για τα θύματα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία”, όπως εξηγεί σε δελτίο Τύπου το δίκτυο TVP World, το αγγλόφωνο παράρτημα της κρατικής πολωνικής τηλεόρασης.

Στο δελτίο Τύπου αναφέρεται ακόμη ότι η μετάδοσή της θα ξεκινήσει στις 18:30 ώρα Ελλάδος και θα έχει διάρκεια δύο ώρες.

Στον τηλεμαραθώνιο θα συμμετάσχουν Πολωνοί και Ουκρανοί παρουσιαστές, αλλά και ο ουκρανός θρύλος του ποδοσφαίρου Αντρέι Σεβτσένκο και “εκπρόσωποι των ποδοσφαιρικών ομάδων Τότεναμ και Ρεάλ Μαδρίτης”, σημειώνει το TVP World.

Μεταξύ των καλλιτεχνών που θα εμφανιστούν είναι οι βρετανοί Fatboy Slim και Κρεγκ Ντέιβιντ, οι νικητές της Γιουροβίζιον Σαλβαδόρ Σομπράλ και Νέτα και η Ουκρανή Ρουσλάνα.

Λβιβ: Στην κυριακάτικη λειτουργία ο κόσμος προσεύχεται μια ημέρα μετά τους βομβαρδισμούς στην πόλη

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην κυριακάτικη Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Θείας Ευχαριστίας στην Λβιβ μια μέρα μετά τους βομβαρδισμούς στην πόλη.

Όπως φαίνεται στις εικόνες που μεταδίδει το Associated Press και η φωτογράφος Nariman El-Mofty μικροί και μεγάλοι προσεύχονται στον ιερό ναό.

Διεθνής τηλεμαραθώνιος για τη στήριξη της Ουκρανίας – Συμμετοχή και της Ελλάδας

Διεθνής φιλανθρωπική συναυλία-τηλεμαραθώνιος για τη στήριξη της Ουκρανίας και τον τερματισμό του πολέμου (Ukraine Save Ukraine — StopWar) θα πραγματοποιηθεί σήμερα, ενώνοντας περισσότερες από 20 χώρες και συγκεντρώνοντας περισσότερους από 50 συμμετέχοντες.

Στην Αθήνα θα μεταδοθεί το απόγευμα, στις 18:30, στην πλατεία Κοτζιά, αναφέρεται σε ανακοίνωση της πρεσβείας της Ουκρανίας στην Ελλάδα.

Με αφορμή την εκδήλωση, ο τηλεοπτικός μαραθώνιος «Save Ukraine — #StopWar» θα προβληθεί στις πλατείες πολλών μεγάλων πόλεων και πρωτευουσών σε όλο τον κόσμο, κατά τη διάρκεια του οποίου θα δοθεί στους συμμετέχοντες η δυνατότητα να υποστηρίξουν την Ουκρανία, στέλνοντας δωρεές για την επίλυση των μεγαλύτερων ανθρωπιστικών προβλημάτων που προκλήθηκαν από τη ρωσική στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Μεταξύ των διεθνών σταρ που θα απευθυνθούν στην παγκόσμια κοινότητα είναι οι Fatboy Slim, Within Temptation, Bastille, BrainStorm, Beissoul & Einius, Salvador Sobral, Netta, IAMX, Submotion Orchestra, Idina Menzel, Gus Gus, Nino Katamadze και άλλοι, ενώ η Ουκρανία θα εκπροσωπηθεί από περισσότερους από 20 καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων των: Monatik, Tina Karol, The HARDKISS, Okean Elzy, Jamala, Go_A, DakhaBrakha, Odyn v kanoe, alyona alyona, Antytila, Pianoбой, Melovin, Artem Pivovarov, Alina Pash, Kadnay, , Dakh Daughters, TVORCHI, NK και άλλοι.

Ο τηλεμαραθώνιος «Save Ukraine — #StopWar» υλοποιείται από «1+1 media», το φεστιβάλ Atlas, το Suspilne και υποστηρίζεται από την εθνική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της Ουκρανίας Kyivstar, τα υπουργεία Πολιτισμού, Εξωτερικών και Κοινωνικής Πολιτικής της Ουκρανία.

Τα στοιχεία για τις δωρεές, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ουκρανικής πρεσβείας, είναι:

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: Υπουργείο Κοινωνικής Πολιτικής της Ουκρανίας

IBAN DE85500000000050002137

ΣΚΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ: για ac 32302338301027

ΟΝΟΜΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ ΤΡΑΠΕΖΑΣ: DEUTSCHE BUNDESBANK, Φρανκφούρτη

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ BIC: MARKDEFF

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ: Wilhelm-Epstein-Strasse 14, 60431 Frankfurt Am Main, Γερμανία

Όσκαρ 2022: Θα δούμε τελικά τον Ζελένσκι; Ο Σον Πεν είναι πρόθυμος να καταστρέψει τα βραβεία του

Τα ξημερώματα της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη βραδιά των Όσκαρ με την Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών να κρατά ακόμα κλειστά τα χαρτιά της για το εάν θα δούμε κάποιο μήνυμα του Ουκρανού προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Καλίν: Πρέπει να υπάρχουν συνομιλίες με τη Ρωσία για να τερματιστεί ο πόλεμος

Η Τουρκία και άλλες χώρες πρέπει να συνεχίσουν να συνομιλούν με τη Ρωσία για να βοηθήσουν να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, δήλωσε εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας και πρόσθεσε ότι το Κίεβο χρειάζεται μεγαλύτερη στήριξη για να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

«Αν όλοι κόψουν τις γέφυρες με τη Ρωσία τότε ποιός θα μιλάει με εκείνους τελικά; Οι Ουκρανοί πρέπει να έχουν στήριξη με κάθε δυνατό μέσο ώστε να μπορούν να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους…αλλά το ζήτημα της Ρωσίας πρέπει να ακούγεται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο», δήλωσε από το διεθνές φόρουμ της Ντόχα ο Ιμπραχίμ Καλίν.

Σπυριδούλα Σκούρα, Αγάπη Βαρούνη

Πηγή: Cnn

ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 27/3/2022 #ODUSSEIA #ODYSSEIA