Συγκλονίζει ο Έλληνας πρόξενος στη Μαριούπολη, Μανώλης Ανδρουλάκης: Σε 24ωρες χάθηκαν τα πάντα

Μιλώντας αποκλειστικά στο OPEN είπε ότι δεν χτυπήθηκαν μόνο στρατιωτικοί στόχοι και ότι οι ομογενείς δεν είναι σε καλή κατάσταση

Δορυφορική εικόνα δείχνει εκρήξεις στην ανατολική Μαριούπολη, στις 14 Μαρτίου (φωτ.: Maxar Technologies)

Καθ’ οδόν προς τα δυτικά, ώστε να μπει σε ευρωπαϊκό έδαφος, βρίσκεται πλέον ο πρόξενος της Ελλάδας στη Μαριούπολη Μανώλης Ανδρουλάκης, ο οποίος για ημέρες ήταν εγκλωβισμένος μαζί με Ουκρανούς υπαλλήλους του ΟΑΣΕ. Η ουκρανική πόλη-λιμάνι θεωρείται ότι έχει βουλιάξει στην ανθρωπιστική κρίση, περικυκλωμένη από τα ρωσικά στρατεύματα.

Μιλώντας στο OPEN, ο πρόξενος τόνισε ότι η Μαριούπολη έχει σχεδόν ισοπεδωθεί και ότι τα τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να εκκενωθεί μαζικά.

«Η ανθρωπιστική κρίση που έχει προκύψει είναι τεράστια. Η πόλη δεν είχε υποδομές, μέσα σε 24ωρες χάθηκαν τα πάντα. Εμείς είμαστε εκεί για ορισμένο χρονικό διάστημα, ενώ οι άνθρωποι που ζουν μόνιμα θα πρέπει να φτιάξουν όλη τη ζωή τους από την αρχή».

Μιλώντας για τις στιγμές που πέρασε στο καταφύγιο, είπε: «Δεν σκεφτόμουν τόσο ότι μας έλειπε το φαγητό, προσπαθούσα να μάθω πληροφορίες για το τι συμβαίνει. Είχαμε καλή συνεργασία με τις τοπικές Αρχές, εμείς προσπαθούσαμε να κάνουμε τη δουλειά μας χωρίς βασικά εφόδια και αυτό λειτούργησε».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως δεν χτυπήθηκαν μόνο στρατιωτικοί στόχοι. «Τα τυφλά χτυπήματα θα έχουν επιπτώσεις», τόνισε, ενώ ανέφερε πως οι ομογενείς στη Μαριούπολη δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση, καθώς σπίτια έχουν υποστεί ζημιές.

pontosnews.gr

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ,17/3/2022 #ODUSSEIA #ODYSSEIA, Εύα Παπαδάτου