ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΑΤΡΑΣ – ΑΓΡΙΝΙΟΥ – ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ – ΖΑΚΥΝΘΟΥ – ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

Όλες και όλοι στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 6 Απρίλη! Είναι ελπιδοφόρος ο συντονισμός εκατοντάδων σωματείων και φορέων από όλη την περιοχή μας δυναμώνοντας τον αγώνα για την ικανοποίηση των αναγκών της εργατικής – λαϊκής οικογένειας. Πάνω από 140 σωματεία, σύλλογοι και φορείς πήραν αποφάσεις και συμμετείχαν στα συλλαλητήρια στις 26 Φλεβάρη που καλούσαν από κοινού πέντε εργατικά κέντρα της περιοχής μας, στέλνοντας μήνυμα αγώνα και κλιμάκωσης της πάλης. 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ 2022

Ρίχνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την προετοιμασία και επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας.

Καλούμε όλα τα σωματεία σε κάθε πόλη να συνεδριάσουν άμεσα, να οργώσουν τους χώρους δουλειάς και κλάδους, να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Ταυτόχρονα δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις αυτή τη περίοδο. Είμαστε δίπλα σε όποιον αγωνίζεται, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο όπως στη ΛΑΡΚΟ, στα Πετρέλαια Καβάλας, στην COSCO κ.α. Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Πανοικοδομική Απεργία την Τετάρτη 16 Μάρτη και στις κατά τόπους συγκεντρώσεις.

ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΤΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΩΝ ΜΑΣ!

Δεν διαλέγουμε ιμπεριαλιστή. Έχουμε ήδη διαλέξει πλευρά.

Είμαστε με τους λαούς που αγωνίζονται ενάντια στην εκμετάλλευση και τους πολέμους!

Η απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας είναι η τυπική έναρξη ενός πολέμου που προετοιμαζόταν για καιρό στο έδαφος της συσσωρευμένης έντασης και του σκληρού ανταγωνισμού ΗΠΑ/ΝΑΤΟ- ΕΕ- Ρωσίας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης και όχι μόνο, για τα κέρδη των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Έναν σκληρό ανταγωνισμό που οδηγεί σε ένα ακόμη ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ευρώπη, 23 χρόνια μετά τη Γιουγκοσλαβία.

Οι εργαζόμενοι σήμερα δεν έχουν κανένα συμφέρον να ευθυγραμμιστούν πίσω από την μία ή την άλλη ιμπεριαλιστική δύναμη, πίσω από τον έναν ή τον άλλο ληστή για να υπηρετηθούν τα συμφέροντα των πετρελαιάδων, των βιομηχάνων και των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων όπλων. Κανείς να μην στοιχηθεί πίσω από δυνάμεις που δολοφονούν και ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους στις χώρες τους στραγγαλίζοντας τα δικαιώματά τους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες για τη συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο και για τους μεγάλους κινδύνους που μπορεί

να προκύψουν για τον ελληνικό λαό.

ΤΟ ΛΕΜΕ ΚΑΘΑΡΑ! Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας δεν έχουν καμία δουλειά εκτός συνόρων, ούτε μπορούν ελληνικά εδάφη, υποδομές και μέσα να χρησιμοποιούνται ως στρατιωτικά – πολεμικά προγεφυρώματα, όπως γίνεται με τις στρατιωτικές βάσεις σε Σούδα, Αλεξανδρούπολη και Στεφανοβίκειο. Τα συμφέροντα του λαού μας όχι μόνο δε βρίσκονται στην βαθύτερη εμπλοκή σ’ αυτούς τους δολοφονικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών, αλλά στην άμεση απεμπλοκή από αυτούς.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα, τους μαζικούς φορείς μέσα από ψηφίσματα, γενικές συνελεύσεις, κινητοποιήσεις να απαιτήσουν: ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ! Καμία συμμετοχή – καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο με οποιονδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε πρόσχημα. Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας που αξιοποιούνται ως ορμητήρια πολέμου. Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μη σταλεί στην Ουκρανία, σε χώρες που συνορεύουν με αυτήν ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! Δε θα πληρώσουμε με φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία, με διακοπές ρεύματος και δυσβάστακτους λογαριασμούς τους πολεμικούς εξοπλισμούς.

Δε μπορούμε να αποδεχτούμε να έρχεται σε εμάς ο λογαριασμός των ανατιμήσεων στο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, την βενζίνη, το ηλεκτρικό ρεύμα, στο ψωμί, στο Super Market για να μη θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Δε δεχόμαστε να δουλεύουμε χωρίς συλλογικές συμβάσεις, με μισθούς και μεροκάματα που δεν φτάνουν να καλύψουν τις βασικές και οξυμένες ανάγκες.

Την ίδια στιγμή που ο κατώτερος μισθός βρίσκεται κολλημένος στα επίπεδα του 2007 δηλαδή στα 663€, την ίδια ώρα που μετράμε τα ευρώ για να ζεσταθούμε, το ίδιο διάστημα που σε συνθήκες πανδημίας το σύστημα υγείας έχει γονατίσει και έχει μετατραπεί σε σύστημα μίας νόσου, δισεκατομμύρια ευρώ φεύγουν στο ΝΑΤΟ για στρατιωτικούς εξοπλισμούς, για rafal και φρεγάτες που δεν έχουν καμία σχέση με την υπεράσπιση της άμυνας της χώρας.

Οι αυξήσεις ψίχουλα που υπόσχεται η κυβέρνηση της ΝΔ δε θα λύσουν το μεγάλο πρόβλημα των χαμηλών μισθών στην Ελλάδα αφού κυριαρχούν η υποαπασχόληση και οι ελαστικές μορφές εργασίας που οδηγούν έναν στους τρεις εργαζόμενους να έχει καθαρό μισθό κάτω από 500€ το μήνα ενώ την ίδια στιγμή, με την ουσιαστική κατάργηση των κλαδικών ΣΣΕ έχει μειωθεί ο μέσος μισθός των εργαζομένων κατά 25% την τελευταία δεκαετία.

Οι ευθύνες όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ είναι τεράστιες αφού ενίσχυαν χρόνο με το χρόνο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο υπέρ των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.

ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Ο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ!

Δεν χωράνε περιθώρια για αυταπάτες! Χορτάσαμε από λογικές ότι το «καλάθι έχει για όλους μας», από προεκλογικές διακηρύξεις, «σωτήρες» και κυβερνητικές εναλλαγές. Διεκδικούμε:

•           Την επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτερου μισθού, διεκδικώντας 825€ κατώτερο μεικτό μισθό.

•           Την επαναφορά κατακτήσεων όπως τις τριετίες, την αρχή ευνοϊκότερης σύμβασης, την κυριακάτικη αργία, την πληρωμή υπερωριών, του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο, της 13ης και 14ης σύνταξης. Τη γενική μείωση του χρόνου εργασίας, με 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

•           Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ. Μείωσης της τιμής του ρεύματος και του φυσικού αερίου κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.

•           Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος στα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά. Άμεση επανασύνδεση όλων των κομμένων ρευμάτων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Διαγραφή όλων των χρεών και να σταματήσουν οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

•           Εδώ και τώρα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα  στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, στην τοπική διοίκηση και στους τομείς πολιτικής προστασίας.

Ταυτόχρονα, το επόμενο διάστημα δίνουμε τη μάχη δίπλα στους συναδέλφους μας Ξενοδοχοϋπάλληλους που για μια ακόμη χρονιά θα ξεκινήσουν τις δουλειές τους με δεκάδες προβλήματα. Οργανώνουμε την πάλη και απαντάμε αγωνιστικά με πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις  ενάντια στην επίθεση των τουριστικών επιχειρηματικών ομίλων, που με τη διαχρονική στήριξη των κυβερνήσεων δεν εφαρμόζουν τις κλαδικές συμβάσεις, ενώ έχουν καταργήσει ωράριο και ρεπό. Μάλιστα ετοιμάζονται να στοιβάξουν εργαζόμενους σε κοντέινερ ή σε υπόγεια σε άθλιες συνθήκες διαμονής για να αυγατίσουν τα κέρδη τους και να εντείνουν την εκμετάλλευση. ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ!

Απευθύνουμε κάλεσμα μάχης και αγώνα σε όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους, στους συνταξιούχους, στους χιλιάδες ανέργους, στους συλλόγους των αγροτών και των αυτοαπασχολουμένων, στις γυναίκες και στη νεολαία της περιοχής μας, σε κάθε μαζικό φορέα που το προηγούμενο διάστημα συναντηθήκαμε στους αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ που μας στερούν σήμερα όλα αυτά που έχουμε ανάγκη.

Προχωράμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στην 6η ΥΠΕ στην Πάτρα, την Τετάρτη 23 Μάρτη και ώρα 12:00μ απαιτώντας: Άμεση ενίσχυση του Δημόσιου συστήματος Υγείας. Να μην κλείσει ή συγχωνευτεί κανένα νοσοκομείο. Να γίνουν τώρα προσλήψεις σε όλα τα Νοσοκομεία της περιοχής μας, μόνιμων πλήρους απασχόλησης υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων, για να καλυφθούν οι τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν. Μονιμοποίηση όλου του επικουρικού προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων σε καθαριότητα, φύλαξη και μαγειρεία. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Άμεση και ασφαλής επαναλειτουργία όλων των τμημάτων των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των ΤΟΜΥ. Πλήρη στελέχωσή τους με το απαιτούμενο προσωπικό και εξοπλισμό. Αναβάθμιση όλων των Κέντρων Υγείας της περιοχής.

Όλες και όλοι στην Απεργία στις 6 Απρίλη!

Η αγανάκτησή μας να γίνει οργανωμένος αγώνας!

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ

14 ΜΑΡΤΗ 2022

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ,17/3/2022 #ODUSSEIA #ODYSSEIA