Η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αντίθετη στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για το Καφενείο της Καμπάνας και το Άλσος Καλλιθέας

Δυο τραγικές αποφάσεις  σφράγισαν χθες την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου αναφορικά με το Καφενείο της Καμπάνας και το Άλσος Καλλιθέας.

Το εμβληματικό Καφενείο της Καμπάνας, μια από τις πλέον επιτυχημένες δημοτικές επιχειρήσεις με προεξάρχοντα τον κοινωνικό της ρόλο, έκλεισε κι απαξιώθηκε επί της   δημοτικής αρχής Παρίση. Με την εκλογή του νέου δημάρχου, έπρεπε να επαναλειτουργήσει με την ίδια ακριβώς μορφή, μιας κι ήταν  από τις βασικές προεκλογικές εξαγγελίες του  Θεόφιλου Μιχαλάτου.

Αντί αυτού, σχεδόν τρία χρόνια μετά, το δημοτικό συμβούλιο Αργοστολίου αποφάσισε την δωρεάν παραχώρηση του χώρου που λειτουργούσε το “Καφενείο της Καμπάνας”, στο Χαροκόπειο Εργαστήριο Απόρων Γυναικών και Κορασίδων κι εγκατέλειψε τελείως την ιδέα της αρχικής του λειτουργίας. Μιας ιδέας που είχαν αγκαλιάσει και στηρίξει όχι μόνο οι πολίτες του Αργοστολίου, αλλά και ολόκληρης της Κεφαλονιάς.

Χωρίς να μειώνουμε το έργο του Χαροκόπειου Εργαστηρίου και την σημαντικότατη συμβολή του στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας, κρίνουμε ότι θα μπορούσε να βρεθεί κάποιος άλλος δημοτικός χώρος για την λειτουργία του. Για παράδειγμα  ο χώρος του πρώην ΠΙΚΠΑ που στέγαζε παλιότερα τις υπηρεσίες της ΔΕΥΑ ή όποιος άλλος θα κρινόταν κατάλληλος, όπως πρότεινε ο επικεφαλής της δημοτικής μας παράταξης Μάκης Φόρτες.

Έτσι το Καφενείο της Καμπάνας θα συνέχιζε  να αποτελεί Συμβολική Κοινωνική Δομή απασχόλησης για άτομα με ειδικές ανάγκες, που τόσο ανάγκη έχουν να βγουν από το  περιθώριο στο οποίο ζουν και να ενσωματωθούν με αξιοπρέπεια στο κοινωνικό σύνολο.

Το Άλσος της Καλλιθέας,  ένα σημείο εξαιρετικού φυσικού κάλλους πέρασε στα χέρια ιδιώτη ενάντια στις  αποφάσεις των κατοίκων της περιοχής, φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτικών κομμάτων κι η τύχη του κρίνεται πλέον από τις ορέξεις της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, χωρίς  κανένα σοβαρό σχεδιασμό που θα λαμβάνει υπόψη του δικλείδες για τη διασφάλιση του περιβάλλοντος, την προστασία του κοινωνικού ιστού και την ευημερία των κατοίκων της περιοχής.

Ο Δήμος είχε την ευκαιρία και τη δυνατότητα χρηματοδότησης του έργου από δημόσιους πόρους διασφαλίζοντας έτσι το Δημόσιο και κοινόχρηστο χαρακτήρα του Άλσους Καλλιθέας. Με την τελευταία του όμως απόφαση,  ο χώρος και μέρος της οικονομίας της περιοχής, παραδίδεται δυστυχώς  σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Αργοστόλι 16 Μαρτίου 2022

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ,16/3/2022 #ODUSSEIA #ODYSSEIA