Ομογενής Κεφαλλονίτης συγγραφέας στο Σχολείο του Αγίου Δημητρίου Αστόριας

ΑΣΤΟΡΙΑ. Στο πνεύμα πρωτοβουλίας του «READ ACROSS AMERICA» και του μήνα ελληνικής κληρονομιάς, δύο Ελληνοαμερικανοί συγγραφείς θα επισκεφθούν το σχολείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022 και την Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022.

Τη Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2022, ο κ. Γιάννης Θεοδωρακάτος (John Theodorakatos), συγγραφέας του βιβλίου «Ο Τζόνι και η ιπτάμενη κουβέρτα του» (Ο Τζόνι και η ιπτάμενη κουβέρτα του), θα διαβάσει το βιβλίο στους μαθητές των πρώτων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου το πρωί, πριν συναντηθεί με τους μαθητές των τάξεων 4/5 και 6/7 για να συζητήσουν για τη δημιουργικότητα, τις τέχνες, την ανεκτικότητα και τον αλληλοσεβασμό.

Η κα Ελένη Καραδήμα (Ellen Karadimas) είναι η συγγραφέας του μυθιστορήματος «Στη σκιά της Νυρεμβέργης» (In the Shadow of Nuremberg), το οποίο βασίζεται σε αληθινά γεγονότα που συνεχίζουν να επηρεάζουν τον Κόσμο έως και σήμερα. Συνομίλησε με τους μαθητές των τάξεων 8-12 την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022, στη βιβλιοθήκη του Γυμνασίου Αγίου Δημητρίου γύρω στις 10:30 π.μ.

Υπεύθυνη για τον συντονισμό και την υλοποίηση της εκδήλωσης είναι η κα Κλαούντια Τόσκος (Claudia Toskos) μέλος του Συμβουλίου του Σχολείου του Αγίου Δημητρίου.

Εθνικός Κήρυκας

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ,12/3/2022 #ODUSSEIA #ODYSSEIA, Εύα Παπαδάτου