Συνάντηση με τους Προέδρους εμπορικών συλλόγων Ιονίων Νήσων

Με τους Προέδρους των εμπορικών συλλόγων Ιονίων Νήσων είχε τηλεδιάσκεψη, για ακόμη μια φορά, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Ανταγωνιστικότητας Γιώργος Στασινόπουλος.

Συζητήθηκαν όλες οι εξελίξεις με τα τρέχοντα προγράμματα, όπως αυτό της ενίσχυσης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid19, αλλά και σχετικά με τα σχεδιαζόμενα προγράμματα της επόμενης προγραμματικής περιόδου 2021-27.

Στη συνέχεια αναλύθηκε η τρέχουσα κατάσταση με το διαρκώς αυξανόμενο ενεργειακό κόστος που επιφέρει δραματική επιβάρυνση στα λειτουργικά κόστη των επιχειρήσεων.

Τέθηκαν οι προβληματισμοί όλων των Προέδρων για την κατάσταση και τους παρουσιάστηκαν οι θέσεις της Περιφέρειας που μετουσιώθηκαν σε ψήφισμα στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Τέλος αποφασίστηκε, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, η επόμενη συνάντηση να γίνει δια ζώσης, ώστε να προωθηθούν περαιτέρω ο διάλογος και τα ζητήματα του κλάδου στα Ιόνια Νησιά.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και η Περιφερειάρχης μας κ. Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου είναι δίπλα στον εμπορικό κόσμο, ιδιαιτέρως τώρα που δοκιμάζονται ισχυρά από τις επιπτώσεις των αλλεπάλληλων κρίσεων. Θέλουμε τον εμπορικό κόσμο δίπλα μας, με ισχυρή και ενιαία φωνή, ώστε από κοινού να διεκδικήσουμε ακόμη περισσότερα για την ουσιαστική ενίσχυσή τους.

Από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας & Ανταγωνιστικότητας

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ,11/3/2022 #ODUSSEIA #ODYSSEIA