Τ.Ε ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

Tην Κεφαλονιά επισκέφτηκε κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο και το γενικό γραμματέα του υπουργείου εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη.  Όπως είπαν τα ίδια τα κυβερνητικά στελέχη, ο σκοπός της επίσκεψης και οι συναντήσεις που έγιναν  ήταν για «…να βάλλουν σε μια σειρά..!»,  τα σημαντικά  και ζωτικά έργα για το λαό και τους εργαζόμενους που εδώ και χρόνια και μετά τους σεισμούς του 2014, τον «Ιανό» τον «Μπάλο κ.α. βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο, με περισσή υποκρισία αντιμετώπισε το λαό της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, όπως έκαναν και όλες οι  προηγούμενες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Είναι προκλητικό τη στιγμή που τα νοσοκομεία των νησιών μας βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση, τα σχολεία λειτουργούν τόσα χρόνια σε κοντέινερ, οι εργαζόμενοι στον τουρισμό – επισιτισμό και γενικά η εργατική τάξη στο νησί μας επιβιώνει με μισθούς πείνας, χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, την ώρα που οι φτωχομεσαίοι αγρότες βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα (από τον οποίο πέρασε χωρίς να σταματήσει ο υπουργός),  την ώρα που η ακρίβεια θερίζει, να λέει το κυβερνητικό κλιμάκιο ότι ο νομός μας «…χρήζει της ανάγκης μιας ιδιαίτερης προσοχής….». Και για να είμαστε συγκεκριμένοι, διαχρονικά οι κυβερνήσεις δείχνουν πολύ μεγάλη προσοχή, πολύ μεγάλες χρηματοδοτήσεις και προνόμια στους μεγαλοεπιχειρηματίες στο κεφάλαιο και όχι στο λαό.

 Την ίδια στιγμή, άλλα ζητήματα, που πολλά από αυτά έχουν να κάνουν με την ζωή και την ασφάλεια του λαού, όπως η επισκευή του οδικού άξονα Αργοστολίου – Πόρου, (οι εργατικές κατοικίες, αντιπλημμυρικά έργα, γέφυρα χειμωνικού, 3ο δημοτικό, Μύρτος, Κριτωνού, Ιακωβάτειος  βιβλιοθήκη και άλλες δημόσιες υποδομές ) δεν υλοποιούνται γιατί δεν αποτελούν προτεραιότητα

Ακόμη όμως και στο μεγάλο πρόβλημα της υποστελέχωσης σε προσωπικό των δήμων και υπηρεσιών το κυβερνητικό κλιμάκιο χρησιμοποίησε τον όρο της  «προτεραιοποίησης», προκειμένου να πει ότι δεν μπορεί σε αυτό το αίτημα να ανταποκριθεί ούτε στο ελάχιστο. Είναι η πολιτική των περικοπών, της διάλυσης των όποιων κοινωνικών παροχών και υπηρεσιών, πολιτική που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις της ΝΔ σήμερα, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ προηγούμενα, υλοποιώντας την πολιτική της Ε.Ε. και την έχουν γενικεύσει παντού. Στόχος τους είναι  να εξασφαλίζουν όσο το δυνατόν περισσότερα κεφάλαια και πλεονάσματα για να ενισχύουν με γενναίες επιδοτήσεις το κεφάλαιο και από την άλλη να απαξιώσουν κάθε δημόσια υπηρεσία για να βρίσκει έδαφος η επιχειρηματική δράση. Πρόσφατο παράδειγμα είναι η πολύ μεγάλη αύξηση στην τιμή του νερού, που στόχο έχουν να γενικευτεί σε όλη την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, που είναι αποτέλεσμα της επιχειρηματικής δράσης, της κατασκευής του εργοστασίου αφαλάτωσης, μια επιλογή που μόνο την κερδοφορία των ιδιωτικών συμφερόντων υπηρετεί. 

Η Τ.Ε. Κεφαλονιάς Ιθάκης του ΚΚΕ καλεί το λαό να μην πέσει στην παγίδα που για άλλη μια φορά στήνουν με ψεύτικες υποσχέσεις στο λαό οι πρωταγωνιστές της καπιταλιστικής διαχείρισης που θυσιάζει τις ανάγκες του για τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών και των ομίλων. Καμιά εμπιστοσύνη στις κυβερνήσεις και τα κόμματα που αυτήν την περίοδο τάζουν ψίχουλα ενώ για άλλη μια φορά συμφωνούν στο μεγάλο φαγοπότι των 60 δις του ταμείου ανάκαμψης, που θα αποτελέσει για το λαό ένα νέο υπερμνημόνιο με όλα τα παρελκόμενα αντεργατικά μέτρα και νόμους που θωρακίζουν τα κέρδη των ομίλων και τσακίζουν τα εργατικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις.

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό βαδίζοντας στο δρόμο της ανατροπής του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος. Το δρόμο το δείχνουν οι αγώνες των αγροτών σε όλη τη χώρα και στην Κεφαλονιά, αγώνες τους οποίους το ΚΚΕ χαιρετίζει και στηρίζει. Συμπαράταξη με το ΚΚΕ και να πάρει ο λαός τη ζωή στα χέρια του .

19/2/2022

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 19/2/2022 #ODUSSEIA #ODYSSEIA