Ο ρουσφετολογικός μηχανισμός προσλήψεων στην Π.Ι.Ν. αποτελεί συνέχεια της κατάργησης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού…

…και της επέκτασης ελαστικών μορφών απασχόλησης. Θα σταματήσει η επιχείρηση εκμετάλλευσης και χειραγώγησης των εργαζομένων; Με την διαδικασία των πρόσφατων προσλήψεων στην Π.Ε. Κέρκυρας, βρισκόμαστε για άλλη μια φορά μπροστά στην απροκάλυπτη έκφραση επιχείρησης χειραγώγησης των εργαζομένων  από την Περιφερειακή Αρχή (ΝΔ-ΚΙΝΑΛ) , εκμετάλλευσης του δικαιώματος στην εργασίας και την εξαγορά της συνείδησης.

Η υποστελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο εδώ και χρόνια και δυστυχώς βαίνει επιδεινούμενη. Οι περιορισμοί των προσλήψεων για περισσότερα από δέκα χρόνια, έχουν δημιουργήσει ασφυκτικό περιβάλλον στις υπηρεσίες και πρόσφορο έδαφος για την προσωρινή απασχόληση, την εργασιακή ομηρία και ανασφάλεια, χτυπώντας ευθέως την επάρκεια και την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουν. Η ευθύνη για την ομηρία των εργαζομένων και την αγωνία για το αν θα έχουν δουλειά αύριο, ανήκει σε όλες τις κυβερνήσεις.

Η «ευελιξία» είναι θεμελιωμένη στους δεκάδες αντεργατικούς νόμους που έχουν ψηφίσει και παρά την εναλλαγή στην κυβερνητική εξουσία παραμένει ανέπαφο. Ένα νομοθετικό πλαίσιο που ξεχειλώνετέ και προσαρμόζεται κάθε φορά δίνοντας τη δυνατότητα σε κρατικούς θεσμούς και την εργοδοσία να λειτουργεί ασύδοτα σε βάρος των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι με την ‘’σύγχρονη’’ ομηρία των 8μηνων συμβάσεων, των προγραμμάτων ΟΑΕΔ ή ΕΣΠΑ που απειλούνται με απόλυση τους επόμενους μήνες, έχοντας ήδη βιώσει για χρόνια την ομηρία και την ανασφάλεια από την εφαρμογή της στρατηγικής του κεφαλαίου και της Ε.Ε. για παραπέρα χτύπημα της μόνιμης και σταθερής εργασίας, την εκχώρηση υπηρεσιών στους ιδιώτες

Στην προκειμένη περίπτωση ο πολιτικός κυνισμός σας ξεπερνάει τα όρια. Εκμεταλλεύεστε ακόμα και τις καταστροφές που πλήγωσαν τους κατοίκους αυτού του νησιού και χτίζετε πάνω σε αυτό την προσπάθεια εκδούλευσης.

Η δυνατότητα ενός Περιφερειάρχη να προσλαμβάνει χωρίς κριτήρια ΑΣΕΠ δίνεται για την άμεση αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Τι είδους άραγε έκτακτο γεγονός αντιμετωπίζετε σήμερα, όταν ο «ΜΠΑΛΛΟΣ» εκδηλώθηκε στις 14.10.2021, η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής πάρθηκε στις 02.11.2021 και οι προσλήψεις πραγματοποιήθηκαν τον Φλεβάρη του 2022, δηλαδή 4 μήνες μετά;

Με αυτή σας την καθυστέρηση στερήσατε προσωπικό για 4 μήνες για την προώθηση και εκτέλεση έργων στις περιοχές που έχουν πληγεί από «ΜΠΑΛΛΟ» και «ΑΘΗΝΑ» αφού ο νόμος λέει « πρόσληψη για 8 μήνες από την επέλευση του γεγονότος».

Αυτά τα στοιχεία, μαζί με το παράδειγμα της Κεφαλονιάς που έχει ολοκληρώσει τις προσλήψεις εδώ και αρκετό καιρό τηρώντας τις διαδικασίες αποδεικνύουν την δυνατότητα που είχατε και στην Π.Ε. Κέρκυρα να είχατε λειτουργήσει αναλόγως.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση στην Οικονομική Επιτροπή ψηφίζοντας τις προσλήψεις επισημαίναμε κάθε φορά, την προϋπόθεση της προκήρυξης με κριτήρια ΑΣΕΠ, τον επαρκή χρόνο για δημοσίευση στα Μ.Μ.Ε. ή με κάθε άλλο πρόσφορο μέσο ώστε να γίνει ευρέως γνωστό. Κάθε φορά επαναλαμβάνουμε την απαίτησή μας για μόνιμες προσλήψεις προσωπικού.

Επερωτάται η κα Περιφερειάρχης:

1.         Θα συνεχίσει αυτήν την πρόκληση προς τους ανέργους πολίτες;

2.         Θα κάνει τις προσλήψεις στην Π.Ε. Κέρκυρας με κριτήρια ΑΣΕΠ διασφαλίζοντας τους ελάχιστους όρους αξιοκρατίας και διαφάνειας;

3.         Γιατί καθυστερήσατε την προκήρυξη 4 μήνες από την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (02.11.2021);

4.         Θα διεκδικήσετε προσλήψεις του αναγκαίου και μόνιμου προσωπικού;

                                                                                                                                              15.02.2022

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Ν. Γκισγκίνης, Δ. Κεφαλληνός, Ε. Κολυβά, Α. Μπαλού, Χ. Χαραλάμπους

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 19/2/2022 #ODUSSEIA #ODYSSEIA