Κυβερνητικό κλιμάκιο στην Κεφαλλονιά για θέματα φυσικών καταστροφών

Σε συνέχεια της συστηματικής επικοινωνίας και συνεργασίας μας με σειρά Υπουργείων που αφορούν στα ζητήματα των νησιών μας και σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κυβερνητικό κλιμάκιο επισκέφθηκε την Κεφαλλονιά την Τετάρτη 16 και την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου.

Με επικεφαλής τον Υφυπουργό παρά των Πρωθυπουργό για φυσικές καταστροφές κ. Χρήστο Τριαντόπουλο και τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη είχαμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε αναλυτικά επί θεμάτων που άπτονται των χαρτοφυλακίων τους.

Ο κ. Υφυπουργός και ο κ. Γενικός, με υπηρεσιακούς παράγοντες, συνάντησαν τους τρεις Δημάρχους της Κεφαλλονιάς κ. Μονιά, Κατσιβέλη και Μιχαλάτο διαδοχικά στη Σάμη, το Ληξούρι και το Αργοστόλι και βρέθηκαν σε διάφορες τοποθεσίες και των τριών δήμων. Επίσης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Τραυλό.

Σκοπός της παρουσίας του κυβερνητικού κλιμακίου ήταν η συζήτηση με την τοπική αυτοδιοίκηση όλων των προβλημάτων που υπάρχουν από φυσικές καταστροφές που έχουν πλήξει την Κεφαλλονιά από το 2014. Η έκτακτη χρηματοδότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης από την κυβέρνηση ξεπερνά τα 35 εκ. ευρώ. Μετά την έγκαιρη αποκατάσταση των βασικών υποδομών, η προσπάθεια όλων των φορέων είναι η απορρόφηση των χρημάτων και η εκτέλεση έργων για την αποτελεσματική προστασία της Κεφαλλονιάς από μελλοντικά φαινόμενα.

Πέραν των έργων αποκαταστάσεων και προστασίας, συζητήθηκαν επενδύσεις σε υποδομές με αναπτυξιακό χαρακτήρα για την Κεφαλλονιά. Για αυτό το λόγο οδηγήσαμε στην επαρχιακή οδό Αργοστολίου-Πόρου και επιβεβαιώσαμε την ανάγκη ολιστικής παρέμβασης στο βασικό οδικό άξονα του νησιού.

Στην Κεφαλλονιά βρέθηκε αυτό το διήμερο και ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Θανάσης Νέζης. Στα πλαίσια των συναντήσεων με την τοπική αυτοδιοίκηση, το κυβερνητικό κλιμάκιο συμμετείχε σε συσκέψεις με το Επιμελητήριο Κεφαλλονιάς-Ιθάκης, τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Αργοστολίου και τις ΔΕΕΠ, ΔΗΜΤΟ και ΟΝΝΕΔ Νέας Δημοκρατίας Κεφαλλονιάς-Ιθάκης.

Η παρουσία του κυβερνητικού κλιμακίου σηματοδοτεί το έμπρακτο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την αναβάθμιση της ανταπόκρισης του κράτους στον τομέα των φυσικών καταστροφών. Την επόμενη εβδομάδα η επίσκεψη στην Ιθάκη του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστου Στυλιανίδη και του Υφυπουργού κ. Χρήστου Τριαντόπουλου, θα σηματοδοτήσει ακριβώς την προσπάθεια της Κυβέρνησης σε αυτό τον τομέα.

Ευχαριστώ τους κ. Τριαντόπουλο, Σταυριανουδάκη και Νέζη για την εξαιρετικά παραγωγική συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση προς όφελος των νησιών μας.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλλονιάς και Ιθάκης

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 18/2/2022 #ODUSSEIA #ODYSSEIA